Focival a környezetvédelemért – pályára lép a Z-generáció Cikk

Hirdetés

Globális ökológiai problémákra és a kihalással fenyegetett állatfajok védelmére hívja fel a tinik figyelmét a Foci a barátságért program. A sportolást és a környezetvédelmet népszerűsítő nemzetközi rendezvény fináléjára idén két magyar labdarúgó-tehetség is elutazhat. Június 9-én Moszkvában léphet pályára a két 12 éves diák a többszörösen díjazott társadalmi projekt hazai nagyköveteként.

A Gazprom és a FIFA közös programjában idén rekord számú – mintegy 211 – ország fiatal tehetsége mérheti össze tudását. A nemzetközi tornára minden nemzet két szerencsés sportolót delegálhat. Idén Lobmayer Bendegúz és Gáspár Réka képviseli hazánkat. A sportszerű játék és a tolerancia mellett ebben az évben rendhagyó módon az állatvédelem került az esemény középpontjába.

A győzelemért versengő barátság-csapatok idén is véletlenszerűen, a lehető legsokszínűbb módon tevődnek össze. A mostani, hatodik évad újdonsága, hogy nem színek szerint nevezik el a csapatokat, hanem kiemelten veszélyeztetett állatok lesznek az egyes társaságok névadói. A listán olyan állatokfajok szerepelnek, melyek létét erősen veszélyezteti a klímaváltozás és az emberi tevékenységek.

A különböző nyelvek és kultúrák találkozásának izgalmát egy jó célra irányítva a szervezők megpróbálják felkelteni a Z-generáció érdeklődését az állatvilág védelme iránt. Ennek részeként a csapatok összetétele is sokszínű, minden kontinenst magába foglaló.

Természetesen azokról az érdeklődőkről sem feledkeztek meg, akik nem juthattak el a mérkőzésekre, hiszen az esemény oldalán és Youtube csatornáján minden nap változatos, ökológiai témájú vlogokkal várják a fiatal sportrajongókat, illetve ugyanezeken a felületeken találkozhatnak további információkkal a Vörös Könyvben szereplő állatokról is.

“Az ökológiai küldetés fontosságát nem szabad alábecsülni, hiszen az emberi tevékenység közvetlen hatással van bolygónk éghajlatára, emberek millióit érintik a különböző éghajlatváltozással összefüggő természeti katasztrófák. A Foci a Barátságért program az ENSZ-szel közösen a vizek- és a szárazföldek ökoszisztémáinak helyreállításáért harcol” - nyilatkozta Vladimir Kuznetsov, az ENSZ Moszkvai Információs Központjának igazgatója.

A változatos nemzetközi gárdát erősítő Réka és Bendegúz a moszkvai bajnokságon védőként vesz részt a Gepárd csapat színeiben, elsőként június 9-én.

 

Sajtóanyag: Gazprom

 

Kapcsolódó

Siófok50 - Ákossal és Lovasival (is) ünnepel Siófok Cikk

Feltűnően erős programválasztékkal várja a látogatókat idén Siófok. A siófoki tengerparton, a Plázson a legnépszerűbb hazai előadók, köztük az ötvenéves Ákos és Lovasi András lép fel, a Színparton a Játékszín és a Budapesti Operettszínház is vendégszerepel, illetve rengeteg ingyenes koncert, előadás

Ingyenes Családi Egészségnappal érkezik Óbudára a Danone Focikupa döntője Cikk

Sass Dani gasztroarccal is találkozhatnak a gyerekek Óbudán, a TVE sporttelepen (III., Kalap u. 1.) a Danone és az MLSZ Grassroots Program által szervezett Danone Focikupa a Gyermekekért labdarúgó torna magyarországi döntőjén és a Családi Egészségnapon június 17-én, azaz most vasárnap. Az ingyenes p

Fuss az óceánok tisztaságáért! Cikk

Az adidas idén másodjára csatlakozik a Run for the Oceans kezdeményezéshez, melynek keretein belül június 8. és július 8. között közösen gyűjthetik a kilométereket a mozgalomban futók, hogy együtt hívják fel a figyelmet a műanyagszennyezés megállításának fontosságára. Érdemes csatlakozni, hiszen m

Futballsztárokkal és egy gasztroarccal indul a Danone Focikupa Cikk

Az idén neves labdarúgók, köztük Dárdai Pál, a Herta FC edzője, Tőzsér Dániel és Dombi Tibor válogatott labdarúgók mellett Sass Dani műsorvezetővel is találkozhatnak a gyerekek a most induló Danone Focikupa a Gyermekekért labdarúgó tornán, amelynek fővédnöke Nyilasi Tibor. A világ legnagyobb, 10-12