Focival a környezetvédelemért – pályára lép a Z-generáció Cikk

Hirdetés

Globális ökológiai problémákra és a kihalással fenyegetett állatfajok védelmére hívja fel a tinik figyelmét a Foci a barátságért program. A sportolást és a környezetvédelmet népszerűsítő nemzetközi rendezvény fináléjára idén két magyar labdarúgó-tehetség is elutazhat. Június 9-én Moszkvában léphet pályára a két 12 éves diák a többszörösen díjazott társadalmi projekt hazai nagyköveteként.

A Gazprom és a FIFA közös programjában idén rekord számú – mintegy 211 – ország fiatal tehetsége mérheti össze tudását. A nemzetközi tornára minden nemzet két szerencsés sportolót delegálhat. Idén Lobmayer Bendegúz és Gáspár Réka képviseli hazánkat. A sportszerű játék és a tolerancia mellett ebben az évben rendhagyó módon az állatvédelem került az esemény középpontjába.

A győzelemért versengő barátság-csapatok idén is véletlenszerűen, a lehető legsokszínűbb módon tevődnek össze. A mostani, hatodik évad újdonsága, hogy nem színek szerint nevezik el a csapatokat, hanem kiemelten veszélyeztetett állatok lesznek az egyes társaságok névadói. A listán olyan állatokfajok szerepelnek, melyek létét erősen veszélyezteti a klímaváltozás és az emberi tevékenységek.

A különböző nyelvek és kultúrák találkozásának izgalmát egy jó célra irányítva a szervezők megpróbálják felkelteni a Z-generáció érdeklődését az állatvilág védelme iránt. Ennek részeként a csapatok összetétele is sokszínű, minden kontinenst magába foglaló.

Természetesen azokról az érdeklődőkről sem feledkeztek meg, akik nem juthattak el a mérkőzésekre, hiszen az esemény oldalán és Youtube csatornáján minden nap változatos, ökológiai témájú vlogokkal várják a fiatal sportrajongókat, illetve ugyanezeken a felületeken találkozhatnak további információkkal a Vörös Könyvben szereplő állatokról is.

“Az ökológiai küldetés fontosságát nem szabad alábecsülni, hiszen az emberi tevékenység közvetlen hatással van bolygónk éghajlatára, emberek millióit érintik a különböző éghajlatváltozással összefüggő természeti katasztrófák. A Foci a Barátságért program az ENSZ-szel közösen a vizek- és a szárazföldek ökoszisztémáinak helyreállításáért harcol” - nyilatkozta Vladimir Kuznetsov, az ENSZ Moszkvai Információs Központjának igazgatója.

A változatos nemzetközi gárdát erősítő Réka és Bendegúz a moszkvai bajnokságon védőként vesz részt a Gepárd csapat színeiben, elsőként június 9-én.

 

Sajtóanyag: Gazprom

 

Kapcsolódó

Panorámakeretek a Balaton körül Cikk

A MOL Nagyon Balaton és a Magyar Turisztikai Ügynökség idei közös újítása, hogy a nyár folyamán látványos fotókeret installációk kerültek a Balaton köré, ahol megörökíthetjük a Balatonon töltött legszebb pillanatokat.A MOL Nagyon Balaton és a Magyar Turisztikai Ügynökség a nyár folyamán 17 különle

NAAF 2018 - Így hasított a 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Cikk

Őrült aszfaltbetyárok, félelmet nem ismerő rodeósok, széttaposott, szétszaggatott roncsautók, óriás szörnyetegek, öblösen morgó, duruzsoló V8 izomgépek, velőtrázó-táncoló négykerekűek – egy gumifüsttel és benzingőzzel dúsított hétvége Komáromban. 17. alkalommal dübörögtek az amcsi verdák a Monosto

Edzés kánikulában? Ezekre figyelj! Cikk

Míg tavasszal és nyár elején turbó üzemmódra kapcsolva edzünk, hogy bomba formába kerüljünk a bikiniszezonra, ahogy beköszönt a kánikula, a legöbben elhagyják a rendszeres sportot. Nagy hiba! Nyáron is ajánlott mozogni, ám néhány dologra oda kell figyelni! Ha fitness teremben szeretsz edzeni, akk

Cukorbeteg sportolók is tekernek a Tour de Hongrie-n Cikk

Először indul a kizárólag cukorbeteg versenyzőkből álló kerékpáros csapat, a Team Novo Nordisk a legnagyobb hazai országúti kerékpárversenyen, a Tour de Hongrie-n. A Team Novo Nordisk tagjai nemzetközi kerékpárversenyeken vesznek részt azzal a küldetéssel, hogy inspirálják és tanítsák a diabétessz