Focival a környezetvédelemért – pályára lép a Z-generáció Cikk

Hirdetés

Globális ökológiai problémákra és a kihalással fenyegetett állatfajok védelmére hívja fel a tinik figyelmét a Foci a barátságért program. A sportolást és a környezetvédelmet népszerűsítő nemzetközi rendezvény fináléjára idén két magyar labdarúgó-tehetség is elutazhat. Június 9-én Moszkvában léphet pályára a két 12 éves diák a többszörösen díjazott társadalmi projekt hazai nagyköveteként.

A Gazprom és a FIFA közös programjában idén rekord számú – mintegy 211 – ország fiatal tehetsége mérheti össze tudását. A nemzetközi tornára minden nemzet két szerencsés sportolót delegálhat. Idén Lobmayer Bendegúz és Gáspár Réka képviseli hazánkat. A sportszerű játék és a tolerancia mellett ebben az évben rendhagyó módon az állatvédelem került az esemény középpontjába.

A győzelemért versengő barátság-csapatok idén is véletlenszerűen, a lehető legsokszínűbb módon tevődnek össze. A mostani, hatodik évad újdonsága, hogy nem színek szerint nevezik el a csapatokat, hanem kiemelten veszélyeztetett állatok lesznek az egyes társaságok névadói. A listán olyan állatokfajok szerepelnek, melyek létét erősen veszélyezteti a klímaváltozás és az emberi tevékenységek.

A különböző nyelvek és kultúrák találkozásának izgalmát egy jó célra irányítva a szervezők megpróbálják felkelteni a Z-generáció érdeklődését az állatvilág védelme iránt. Ennek részeként a csapatok összetétele is sokszínű, minden kontinenst magába foglaló.

Természetesen azokról az érdeklődőkről sem feledkeztek meg, akik nem juthattak el a mérkőzésekre, hiszen az esemény oldalán és Youtube csatornáján minden nap változatos, ökológiai témájú vlogokkal várják a fiatal sportrajongókat, illetve ugyanezeken a felületeken találkozhatnak további információkkal a Vörös Könyvben szereplő állatokról is.

“Az ökológiai küldetés fontosságát nem szabad alábecsülni, hiszen az emberi tevékenység közvetlen hatással van bolygónk éghajlatára, emberek millióit érintik a különböző éghajlatváltozással összefüggő természeti katasztrófák. A Foci a Barátságért program az ENSZ-szel közösen a vizek- és a szárazföldek ökoszisztémáinak helyreállításáért harcol” - nyilatkozta Vladimir Kuznetsov, az ENSZ Moszkvai Információs Központjának igazgatója.

A változatos nemzetközi gárdát erősítő Réka és Bendegúz a moszkvai bajnokságon védőként vesz részt a Gepárd csapat színeiben, elsőként június 9-én.

 

Sajtóanyag: Gazprom

 

Kapcsolódó

Újra felfedezett kincsünk, a fürdőgyógyászat Cikk

Budapest fürdőkultúrája egyre távolabbi országokból vonzza magához a kíváncsi látogatókat, 118 fúrt kútjával és természetes forrásával, 19 féle gyógyvizével, történelmi fürdőivel, a természet erőforrásait hasznosító gyógykezeléseivel egyedülálló. Budapest fürdővárossá válásának előzményei egészen

A brit Blake énekegyüttes Zsédával lép fel Budapesten és Debrecenben Cikk

Az olasz énekegyüttesek után végre egy hamisítatlan brit crossover csapat érkezik január 18-án a Sportarénába. Az angol hercegi pár kedvenc énekegyüttese, a sármos fiúkból álló Blake trió a hazai pop-szcéna legvonzóbb énekesnőjét, Zsédát kérte fel vendégművészként az idén 10. születésnapját ünnepl

Tízezren ünnepelték a magyar könnyűzenét az Arénában Cikk

Szeptember 27-én este a NagyKoncert Aréna koncertshow keretében az elmúlt negyed évszázad kiemelkedő zenészei, alkotói vitték színpadra a legnagyobb slágereiket a Papp László Budapest Sportarénában.Ritkaságszámba megy, hogy ennyi közreműködő lép fel egy helyen, egy este, egy élő produkció keretébe

Fuss és vedd fel - plogging napot szervez a Campona! Cikk

Skandináv hangulatot idéz Budafok-Téténybe a Campona szeptember végén, amikor is megszervezi a kerületben a nagy plogging napot. Ez, a minden bizonnyal legnemesebb célú testmozgás Svédországból indult el hódító útjára és most Budapestre is elérkezik. A ploggingról, azaz a szemétszedős kocogásról v