Több mint 100 strand lesz még nyitva szeptember második hétvégéjén Cikk

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

Hirdetés

A nyárnak vége, de a következő néhány napban akár 30 is lehet, érdemes lehet kihasználni a hétvégét egy utolsó strandolásra. A nyitva tartó strandok többségében a szabadtéri csúszdákat is használhatjuk még, a hullámmedencék közül azonban már csak néhány működik az országban. 

A termlafurdo.hu munkatársai végigtelefonálták az ország összes fürdőjét, hogy megtudják, mikor zárják a szezonálisan nyitva tartó szabadtéri medencéiket, csúszdáikat. Kiderült hogy a szeptemberi nyárban országszerte még több mint 100 strandon csobbanhatunk a hétvégén.

Nem a város méretétől függ, meddig tart nyitva a strand

Régen a legtöbb strand május 1-én nyitott és szeptember 30-án zárt, ma azonban ez már ritka. A strandok jellemzően az időjáráshoz igazítják, meddig tartanak nyitva. Több helyen nem tudtak konkrét dátumot megjelölni, de azok a strandok is, amelyek ezt megetették, a legtöbb esetben hozzátették, hogy a megadott dátum az időjárás függvényében változhat.

Azt sem lehet állítani, hogy a jelentős fürdővárosok vagy a nagyobb városok strandjai mind nyitva vannak, míg a kisebb strandok mind bezártak. 

Budapesten már több strand bezárt, de a Dagály, a Pesterzsébeti Strand és az Aquaworld még teljes kapacitással működik. A Palatinus szabadtéri medencéi közül már csak a Margaréta medence, az úszómedence, egy termálmedence és az élménymedence működik. A Paskál Fürdőben a szabadtéri gyerekmedencét már nem használhatjuk, a többi medence azonban egész évben üzemel. A Csepeli Strand szeptember 13-ig, a Nyéki Imre Uszoda Strandja szeptember 26-ig van nyitva.

A megyeszékhelyek közül Pécsen, Szekszárdon, Kaposváron, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szombathelyen, Székesfehérváron, Szegeden és Kecskeméten is bezártak a strandok és a szabadtéri élményfürdők.

Debrecenben szeptember 20-ig, Békéscsabán és Egerben szeptember végéig tervezik nyitva tartani a strandokat. Miskolcon a Barlangfürdőhöz tartozó szabadtéri medencék és a Selyemréti Strand szeptember 30-ig, a Miskolctapolcai Strand szabadtéri medencéi pedig szeptember 13-ig tartanak nyitva.

Nagyon sok kis vidéki strand is látogatható még, köztük olyan néhány medencével rendelkezők is, mint a földesi, tóalmási, pusztaszentlászlói vagy tarnamérai strand.

Több olyan fürdő is van, amelyek – valószínűleg a kedvező időjárásnak köszönhetően – idén a korábbi gyakorlattól eltérően nem zártak be a nyár utolsó napján, hanem szeptember első vagy második hétvégéjéig nyitva tartanak. Sőt a Bonyhádi Termálfürdő a nyár végén bezárt, de a jó idő miatt kinyit szeptember 12-13-án.

Nagy fürdők, ahol a hétvégén még minden üzemel

Sok strand a szezonálisan nyitva tartó medencéket fokozatosan zárja szeptember végéig, október közepéig. A kültéri csúszdákat még viszonylag sok helyen, a szabadtéri hullámmedencéket azonban már csak néhány fürdőben használhatjuk szeptemberben.

Hajdúszoboszlón tartják magukat a hagyományokhoz,  szeptember 30-án zár a strand, hétvégente jó idő esetén pedig a csúszdapark is használható, igaz csak déltől 4 óráig.

Debrecenben szeptember 20-ig minden élményelem, köztük az óriáscsúszdák is működni fognak a vadonatúj Aquaticum Strandon.

Mindent használhatunk még az Egri Termál- és Strandfürdőben, igaz a csúszdák itt is csak péntektől vasárnapig üzemelnek jó idő esetén. Ugyanez mondható el a makói Hagymatikum strandjáról is.

Budapesten a Dagály Strandon várhatóan szeptember 15-ig üzemel minden medence és a vizes játszótér. Jó hír a strand vendégeinek, hogy az élménymedencékben hosszabb szünet után működnek a nyakzuhanyok.

Amíg tart a jó idő, a Pesterzsébeti Strandon is minden szolgáltatás elérhető, beleértve a hullám- és gyerekmedencét is.

Az Aquaworldben is használhatjuk még a kinti medencéket, sőt a fürdő tájékoztatása szerint ezt előreláthatólag egészen október 15-ig meg tudjuk tenni.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben egy csúszda kivételével minden működik még a strandon szeptember 13-ig, azt követően pedig az időjárás függvénye, meddig tartanak nyitva.

A harkányi fürdőben is üzemel minden kültéri medence és csúszda szeptember 13-ig. Itt azonban a szaunavilágot és a beltéri gyerekmedencéket ekkor még nem, csak szeptember 14-től vehetjük használatba.

Egerszalókon a Salirisban a szabadtéri medencék közül csak a gyerekmedence működik szezonálisan, azonban a jó időre való tekintettel egyelőre ezt is élvezhetjük. A fürdő többi medencéje egész évben látogatható.

Hévízen szintén csak egy szabadtéri gyerekmedence van, amely nem egész évben üzemel, azonban szeptember 13-ig ez is működik még. A Fedett Fürdőben és a Festetich Fürdőházban kizárólag fedett medencék találhatóak, a tófürdő pedig szintén egész évben látogatható.

A nyitva tartó strandok teljes listája és interaktív térképe >>>

 

termlafurdo.hu

Kapcsolódó

Augusztus utolsó hétvégéjén is hatalmas partikkal készül a Plázs Cikk

Pénteken - a tavalyi fantasztikus siker után - a siófoki Plázsra visszatér a Holi Beach Fesztivál. Szombaton pedig az Aréna sátrában beindul a Disney Beach, a homokon pedig elszabadulnak a női energiák a Lunar Girls Night-on. Vannak olyan éjszakák, amik egyértelműen a történelemkönyvek lapjaira k

A hétvégére a Carson Coma és Horváth Tamás is a Plázsra tart Cikk

A Carson Coma és Horváth Tomi is a Plázsra tart Ez a hétvége is SzerelemCsütörtökkel indul a siófoki Plázson, majd pénteken a Carson Coma, szombaton pedig Horváth Tomi és Nótár Mary lép a Balaton nagyszínpadára.  A balatoni bulicentrumban minden csütörtökön ingyenesen praktizáló DR BRS ismét megnyitja rendelőjét a Plázs Music teraszán. A bulid

Gyerekprogramok és éjszakai csobbanás a Lupán Cikk

Lupa - Strandok Éjszakája 2023 Július 29-én, a Strandok Éjszakáján már délelőtt 10-kor kezdődik a programsorozat a Budapest „mediterrán tengerpartján”, a Lupán. Napközben a gyermekes családok, a napfürdőző strandolók és az aktív beach- és vízisportolók élvezhetik a homokos partot és a türkizkék vizet. Délutántól szolid partisor

A pünkösdi hosszú hétvégén indul a 2023-as Plázs-szezon! Cikk

PLÁZS szezonindító 2023 A pünkösdi hosszú hétvégén végre kezdetét veszi a „balatoni nyár”. A siófoki Plázson ezt méltó módon, egy három napos bulisorozattal ünnepelhetjük meg. A nyitóhétvégén fellép ByeAlex és a Slepp, a szombati Grand Opening party sztárfellépője a Valmar lesz, míg éjjel több helyszínen, a legjobb haza