Két év után végre újra megelőzheted a Fogaskerekűt! Hír

Előzd meg a Fogaskerekűt 2022

Hirdetés

Valódi örömhírrel szolgálhatunk a futás és túrázás rajongóinak: bár a vírus miatt 2020-ban és 2021-ben is nélkülöznünk kellett, az idei tavasz már nem telhet el Budapest egyik kedvenc sporteseménye nélkül: áprilisban újra versenybe szállhatsz a Fogaskerekűvel!

Két év kényszerpihenő után, idén április 23-án újra megrendezi a Hegyvidéki Önkormányzat és a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. a főváros legendás terepversenyét, az Előzd meg a Fogaskerekűt, ahol nem csak futva, hanem akár kerékpárral, vagy éppen túrázva is rajtolhatsz a Széchényi-hegy meghódításáért!

Idén már 17. alkalommal mérheted össze erődet a Hegyvidék kedvenc közlekedési eszközével, a már-már extrémnek számító útvonalon!

Az évek alatt ikonikussá vált családi sportnap elnevezése árulkodó: célja, hogy a rajthoz állók a Fogaskerekű vasúttal egyidejűleg startolva, de előbb érjék el a Széchényi-hegy, Gyermekvasút végállomást, mint maga a piros vonat. A hegyvidéki lakosok és lelkes budai túrázók pedig már jól tudják, hogy a két végállomás közötti távot jellemzően alig 15 perc alatt teszi meg a 60-as villamosként is ismert Fogaskerekű, tehát a bátor vállalkozóknak mindössze ennyi idő áll rendelkezésükre, hogy teljesítsék a 4,5 kilométeres távot, legyőzve a „gépszörnyet”.

Első hallásra persze nem tűnik nagy kihívásnak az alig 5 kilométeres út, de a valójában 325 méteres szintemelkedésű hegymenet még a legedzettebb futókat és a rettenthetetlen bringásokat is próbára teszi. Ennek ellenére minden évben nevezők ezrei - kicsik és nagyok egyaránt - állják ki a próbát! A 2018-as eseményen például a közel 2000 induló fele óvodás és iskolás gyerek volt, családostól.

Az izgalmas, ám izzasztó kaland mellett ugyanis egy kevésbé megterhelő, családbarát versenyszámban, túrázóként is lehet nevezni. A Hegyvidéki Sportközpont hódolva a Budai-hegység csodái előtt, egy körülbelül 7 kilométeres természetjáró sétára is invitálja az érdeklődőket. A Zugligeti Általános Iskolától induló kijelölt útvonal, olyan nevezetes pontokat érint, mint például a varázslatos panorámájú Tündér-szikla, vagy a Szent-Anna kápolna. Persze ennek az útvonalnak a végállomása megegyezik a főverseny célterületével, így a sportolás után együtt lazíthat minden induló.

Gyere és mérd össze az erődet a Fogaskerekűvel! Előzd meg futva vagy bringával és részesülj a bőkezű díjazásból: a különböző kategóriák férfi és női első öt helyezettje között ugyanis 300.000 Forint készpénzt és 300.000 Forint értékű sportutalványt osztanak ki a szervezők! A nem mindennapi kaland után viszont már nem jó ötlet tovább szaladni, hiszen a színpadon sztárfellépők koncertjeire lazíthatsz!

Április 23-án várunk mindenkit szeretettel! Előzzük meg újra együtt a Fogaskerekűt!

 

 Előzd meg a Fogaskerekűt! további infók, jelentkezés >>>

 

Előzd meg a Fogaskerekűt

Kapcsolódó

A FINA 2022 is megmártózik a Lupa-tóban Hír

Lupa - FINA 2022 A korábbi nagy sikert követően a világ egyik legnagyobb sportrendezvénye, a FINA Világbajnokság 2022-ben visszatér Magyarországra, a nyíltvízi úszóversenyek pedig Budapest tengerpartjára, a fantasztikus hangulatú Lupára. “A Lupa kristálytiszta vize már tavaly májusban is gyorsan elnyerte a telj

Május 20-án nyit a Lupa! Hír

Lupa Beach Május 20-tól újra csupán karnyújtásnyira lesz a mediterrán hangulat, nyit ugyanis Budapest tengerpartja, a Lupa, mely 2017 óta új minőséget hozott a hazai strandkultúrában.  Fehér homok, pálmafák, kristálytiszta víz – nem csak ezt kínálja Budapest tengerpartja, hanem megannyi sportot a parton, ví

December 3-tól irány a Budapest Park jégbirodalma! Hír

Budapest Park Jégvilág A Budapest Park és Ferencváros Önkormányzatának együttműködésében létrejött Budapest Park Jégvilág december 3-tól várja a látogatókat karácsonyi hangulattal, középpontban pedig egy hatalmas korcsolyapályával. A táncos cipőket ezúttal a kori váltja fel, a csúszáshoz a háttérzenét december 3-án a R

Kedvezményes záróhétvégével búcsúzik a Lupa Beach Hír

Kedvezményes szezonzáró a Lupán Kedvezményes nyárzáróval búcsúzik a Lupa az idei szezontól. Szeptember 9 és 12 között féláron lehet majd jegyet vásárolni Budapest tengerpartjára és több vendéglátós is kedvezményekkel várja a látogatókat. Minden bizonnyal pazar nyári melegben tölthetjük ezt a hétvégét, aztán a strand bezár, de wa