Két év után végre újra megelőzheted a Fogaskerekűt! Hír

Előzd meg a Fogaskerekűt 2022

Hirdetés

Valódi örömhírrel szolgálhatunk a futás és túrázás rajongóinak: bár a vírus miatt 2020-ban és 2021-ben is nélkülöznünk kellett, az idei tavasz már nem telhet el Budapest egyik kedvenc sporteseménye nélkül: áprilisban újra versenybe szállhatsz a Fogaskerekűvel!

Két év kényszerpihenő után, idén április 23-án újra megrendezi a Hegyvidéki Önkormányzat és a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. a főváros legendás terepversenyét, az Előzd meg a Fogaskerekűt, ahol nem csak futva, hanem akár kerékpárral, vagy éppen túrázva is rajtolhatsz a Széchényi-hegy meghódításáért!

Idén már 17. alkalommal mérheted össze erődet a Hegyvidék kedvenc közlekedési eszközével, a már-már extrémnek számító útvonalon!

Az évek alatt ikonikussá vált családi sportnap elnevezése árulkodó: célja, hogy a rajthoz állók a Fogaskerekű vasúttal egyidejűleg startolva, de előbb érjék el a Széchényi-hegy, Gyermekvasút végállomást, mint maga a piros vonat. A hegyvidéki lakosok és lelkes budai túrázók pedig már jól tudják, hogy a két végállomás közötti távot jellemzően alig 15 perc alatt teszi meg a 60-as villamosként is ismert Fogaskerekű, tehát a bátor vállalkozóknak mindössze ennyi idő áll rendelkezésükre, hogy teljesítsék a 4,5 kilométeres távot, legyőzve a „gépszörnyet”.

Első hallásra persze nem tűnik nagy kihívásnak az alig 5 kilométeres út, de a valójában 325 méteres szintemelkedésű hegymenet még a legedzettebb futókat és a rettenthetetlen bringásokat is próbára teszi. Ennek ellenére minden évben nevezők ezrei - kicsik és nagyok egyaránt - állják ki a próbát! A 2018-as eseményen például a közel 2000 induló fele óvodás és iskolás gyerek volt, családostól.

Az izgalmas, ám izzasztó kaland mellett ugyanis egy kevésbé megterhelő, családbarát versenyszámban, túrázóként is lehet nevezni. A Hegyvidéki Sportközpont hódolva a Budai-hegység csodái előtt, egy körülbelül 7 kilométeres természetjáró sétára is invitálja az érdeklődőket. A Zugligeti Általános Iskolától induló kijelölt útvonal, olyan nevezetes pontokat érint, mint például a varázslatos panorámájú Tündér-szikla, vagy a Szent-Anna kápolna. Persze ennek az útvonalnak a végállomása megegyezik a főverseny célterületével, így a sportolás után együtt lazíthat minden induló.

Gyere és mérd össze az erődet a Fogaskerekűvel! Előzd meg futva vagy bringával és részesülj a bőkezű díjazásból: a különböző kategóriák férfi és női első öt helyezettje között ugyanis 300.000 Forint készpénzt és 300.000 Forint értékű sportutalványt osztanak ki a szervezők! A nem mindennapi kaland után viszont már nem jó ötlet tovább szaladni, hiszen a színpadon sztárfellépők koncertjeire lazíthatsz!

Április 23-án várunk mindenkit szeretettel! Előzzük meg újra együtt a Fogaskerekűt!

 

 Előzd meg a Fogaskerekűt! további infók, jelentkezés >>>

 

Előzd meg a Fogaskerekűt

Kapcsolódó

Még több koncerttel és megújult nagyszínpaddal vár idén a siófoki Plázs Hír

Plázs Siófok 2024 Megérkeztek az első hírek a balatoni nyár epicentrumának számító, immár 9. évébe lépő siófoki Plázsról. Idén a tavalyinál is hosszabb szezonra, ebből következően pedig még több élvonalbeli fellépőre és “átbulizott” hétvégére számíthatunk. A technikailag és külsőleg is teljesen megújult, fesztivál

A hétvégén újra veresenyezhetünk a Fogaskerekűvel Hír

Előzd meg a Fogaskerekűt Április 1-én hosszú téli pihenője után újra zakatol a Fogaskerekű, így már egészen biztosan lesz mivel versenyre kelni a nem mindennapi terepen zajló, legendás megmérettetésen. Tizennyolcadik alkalommal rendezi meg április 15-én a főváros és a Hegyvidéki Önkormányzat a már hagyománnyá vált kihívá

December 1-től ismét korcsolyapályává változik a Budapest Park Hír

Budapest Park Jégvilág A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is szélesre tárja kapuit Jégvilág, ami a Budapest Park és Ferencváros Önkormányzatának együttműködésében valósul meg. Ennek az ékköve egy korcsolyapálya, ami idén még nagyobb területen helyezkedik el. De nem ez az egyetlen újdonság, amivel a szervezők k

A FINA 2022 is megmártózik a Lupa-tóban Hír

Lupa - FINA 2022 A korábbi nagy sikert követően a világ egyik legnagyobb sportrendezvénye, a FINA Világbajnokság 2022-ben visszatér Magyarországra, a nyíltvízi úszóversenyek pedig Budapest tengerpartjára, a fantasztikus hangulatú Lupára. “A Lupa kristálytiszta vize már tavaly májusban is gyorsan elnyerte a telj