Anyák napi családi hétvége a Budapest Arénában - Április 29-én nyit a BabaMama Expo 2022! Cikk

BabaMama Expo és KidExpo

Hirdetés

Egész napos izgalmas gyerekprogramokkal, mesehősökkel, kalandokkal, tanácsadásokkal, szakértőkkel és előadásokkal várja az anyák napi hétvégén a látogatókat a BabaMama és a KidExpo! Az ország legnagyobb várandósoknak, kisbabásoknak és kisgyerekes szülőknek szóló rendezvényén a család egyetlen tagja sem fog unatkozni, rengeteg érdekes program vár mindenkit április 29. és május 1. között a Budapest Arénában.

Ne várj az éjjeli csillagos égboltra, a KidExpón nappal is mesél az ég! Az Utazóplanetárium segítségével játszva ismerheted meg Naprendszerünk bolygóinak varázslatos világát. Ha az Űrből a Földre vágysz, akkor sem fogsz unatkozni: menő műfüves focipályán sajátíthatod el a focizás szabályait. Elfáradtál, olvasnál? Szusszanj egyet az olvasósarokban, kapcsolódj ki és repülj a képzelet szárnyán a mesék világába!

Ha már ott vagy, mit szólnál egy fergeteges bulihoz? Az M2 gyerekcsatorna varázslatos erdei élményeket tartogat a Rozmaring kunyhó bábmese imádnivaló szereplőivel. A kunyhóban gubasztikus játékok várnak, óriás kirakó, memória játék és kézműveskedés. A Nickelodeonról ismert mesehősöket lemosható tetoválások és lufik formájában haza is viheted, fotózkodhatsz Spongyabob fotófalánál és egyéb interaktív játékok mellett óriás színezőfalon mutathatod be kreativitásodat! A legújabb meséket hozza el a TV2 Kids csatorna is: a kedvenc sorozatok mellett olyan újdonságokat láthatsz, mint a Hupikék Törpikék legújabb remake-je. A Minime fotózáson a szülők és gyerekek egyforma ruhákba és kiegészítőkben fotózkodhatnak, és azonnal megkapják a fotókat is.

A babájukat váró kismamák rengeteg hasznos tanácsot és segítséget kaphatnak életük első „saját Anyák napján”. Egészséges várandósság, környezettudatos babaápolás, hasznos felszerelések, praktikus kismama- és babaruhák – csak néhány, a (jövendőbeli) szülőket leginkább foglalkoztató témakörök közül. Lesz szoptatási és altatási tanácsadás, felteheted kérdéseidet szakértőknek a várandóssággal, a csecsemők táplálásával, bőrápolásával és fejlődésével kapcsolatban, de lehetőséged lesz kedvezményesen megvásárolni a babakocsit, hordozót, babaülést is! Ha szeretnéd megörökíteni kerekedő pocakodat, akkor erre is lehetőséged lesz, sőt akár címlapra is kerülhetsz kisbabáddal!

Tudtad, hogy akár Mézinek vagy Kalednek is elnevezheted csemetédet? Előzetes időpontfoglalás után a Nyelvtudományi Kutatóközpont munkatársai lesznek szakértő segítségetekre, ha még keresitek a kisbabátokhoz leginkább illő keresztnevet. A jövendőbeli babaszoba berendezéséhez is kaphattok tanácsokat a helyszínen a Lakberendezők Országos Szövetségének munkatársaitól, de inspirációként 10 csodaszép, különleges stílusban felépített babaszobát is megnézhettek. Természetesen nem maradhatnak el az eseményről a legfontosabb okos és praktikus eszközök sem: megismerkedhettek a pihenőszékektől a hordozókon át az ökopelenkákkal és a legújabb cumisüvegekkel is.

A BabaMama Expo és KidExpo színpadi programjai elkötelezettek a szülők szórakoztatásában is. Ambrus Évi előadása vár arról, hogyan tarthatod a családi éléstárat allergénmentesen. Beszélgetünk arról is, hogyan legyél digitális szülő és mit jelent a felelős szülővé válás. Angolra hangol Szolga-Tóth Melinda és segítője, Hippy, a kis víziló zenés játékos foglakozása. Költészet és „trollkodás” a főszerep Varró Dániel és Molnár György vidám duójában, de fantasztikus új dalokkal vár mindenkit Társasjáték című koncertjén Farkasházi Réka és a Tintanyúl.

Az anyukáknak és a nagymamáknak anyák napi öko kézműves foglalkozásainkon saját kézzel készített ajándékkal kedveskedhetsz. De pszt, ez legyen meglepetés!

A belépőjegyek értéke levásárolható a Regio áruházakban országszerte, gyerekeknek pedig 12 éves korig ingyenes a belépés! A családi hétvége részleteiről a www.kidexpo.hu és a www.babamamaexpo.hu oldalon tájékozódhatsz.

 

BabaMama Expo és KidExpo

Kapcsolódó

Újraindul a Müpa egyik legnépszerűbb gyerekprogramja, a Cifra Palota Cikk

Müpa Cifra Palota Szeptember 18-án, két és fél évnyi szünetet követően újult erővel tér vissza a Cifra Palota. A Müpa ingyenes családi sorozata igazi közönségkedvenc, hiszen a gyerekeket egész délelőtt programok és foglalkozások sora várja, amelyeken egyszerre szórakozhatnak és tanulhatnak is.        A Müpa már a

Hihetetlen attrakciókat hoz a Szeged International Airshow Cikk

Szeged International Airshow 2022 Hihetetlen attrakciókat mutatnak be szeptember 9-10-11-én a Szegedi Repülőtéren a világ számos pontjáról érkező pilóták. A mintegy 300 lóerős vasmadarak olykor 400 km/h sebességre fölgyorsulva suhannak az égen vagy mutatnak be különböző figurákat kötelékbe állva, mindössze fél méterre egymástól.

Vár szeptember legfelszabadítóbb hétvégéje, a Játékfesztivál Cikk

Játékfesztivál 2022 Idén ősszel először rendezik meg a Játékfesztivált: Vöröstó és Barnag, a Balaton-felvidék két festői települése gyönyörű környezetben várja a játszani vágyókat szeptember 3-án és 4-én. A fesztivál a vöröstói családok hagyományaira támaszkodva eleveníti fel a ját

Látogatottsági rekordot ért el az idei Kőfeszt Cikk

Látogatottsági rekordot ért el a Kőfeszt 2022-ben Mintegy 40 ezren vettek részt a Kőfeszt - A nyugalom fesztiválja 5 napos programjain a Káli-medence és vonzáskörzete 10 településén. A negyedik alkalommal megrendezett fesztivál majdnem háromszor annyi látogatót vonzott a Balaton-felvidék mesés környezetébe, mint az előző évben. Idén ismét a Kőfe