Ezer Lámpás Éjszakája 2019 Esemény

Hirdetés

Az Eltűnt Gyermekek Világnapjához kapcsolódóan idén 9. alkalommal került megrendezésre az Ezer Lámpás Éjszakája ingyenes jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte.

A civil program ötletgazdáját Kárász Róbert, televíziós műsorvezetőt régi barátság fűzi Ackermann Józsefhez. Az ő fia, Dávid, aki rejtélyes körülmények közt tűnt el a Margitszigetről, még 2009 szeptemberében. Az édesapa 2017-ben úgy döntött, hogy megalapítja az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítványt a hasonló sorsú szülők támogatása érdekében azért, hogy a gyermekeltűnések aggasztó jelenségéről, a csellengés okairól, valamint a prevenció fontosságáról minél többet beszélhessenek.

Az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány elsőként honosította meg Magyarországon az Egyesült Államokban több mint 3 évtizede létrehozott „tejesdoboz” akciót, melynek segítségével hatékonyabbá tették a prevenciót és egyben segítséget nyújtottak az eltűnt gyermekek felkutatásában.

Az alapítvány 2018 februárjában kidolgozott egy újszerű és egy egyedülálló tájékoztató, felvilágosító programot, melyet az általános iskolai tanulók felvilágosítására alakítottak ki. A „Vigyázz rám” elnevezésű tanórákat olyan témák köré csoportosították, mint: a csellengés, a csellengés veszélyei, a csellengés következményei, a csellengés okai és annak háttere. Az órákon pszichológusok, gyermekvédelmi szakemberek, bűnmegelőzésben érintett rendőrségi dolgozók és az alapítvány munkatársai vesznek részt. A nagy népszerűségnek örvendő órák inkább a beszélgetésre – az érzelmi és az esetleges veszélyhelyzetek kibeszélésére - szolgálnak.

Ismert emberek az eltűnt gyermekekért

Az Ezer Lámpás Éjszakája idei kampányához ismert hazai személyiségek csatlakoztak, annak érdekében, hogy még jobban nyomatékosítsák az eltűnt fiatalkorúak felkutatása érdekében tett intézkedések fontosságát. A kampányfilmben Szandi, Bombera Krisztina, Péterfy Bori, Vujity Tvrtko, Hajdú Steve és Lovasi András hívja fel a figyelmet az eltűnésekkel kapcsolatos veszélyekre és statisztikákra.

6 városban, 25 koncertet adnak sztárfellépők május 26-án

25 együttes és énekes vállal szerepet az Ezer Lámpás Éjszakája 6 helyszínén. Igazi sztárdömping várható Budapesten és az összes vidéki városban. A társadalmi célú programon többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint Pápai Joci, Varga Viktor, Hősök, Hevesi Tamás és zenekara, Keresztes Ildikó, Kollányi Zsuzsi, Kocsis Tibor, L.L. Junior, New Level Empire és még sokan mások. A szuperkoncertek mellett családi és gyerekprogramokkal készülnek, valamint az ORFK munkatársai rendőrségi bemutatókkal és a csellengéssel kapcsolatos bűnmegelőzési felvilágosítással várják az érdeklődőket május 26-án Budapesten, Dunaújvárosban, Egerben, Miskolcon, Siófokon és Vácott.

Új üzenet kapnak a világító lufik

A résztvevők a helyszíneken 15 000 világító lufit emelnek majd a magasba. Idén azonban a lufikat NEM ENGEDIK EL, mindenki elviheti magával, így a világító gömbök fényei eljutnak majd szerte az országba ezzel is mutatva, hogy minden gyermeket hazavárnak.

 

Ezer Lámpás Éjszakája 2019 további részletek >>>

 

Ezer Lámpás Éjszakája 

Kapcsolat

 • Ezer Lámpás Éjszakája 2019 időpont:
  Kezdete:
  2019 May 26 14:00
  Vége:
  2019 May 26 22:00
  Budapest, Dunaújváros, Eger, Miskolc, Siófok, Vác:
  Magyarország ,

Kapcsolódó

ÚJ DÁTUM - Hauser (2Cellos) koncert 2021, Budapest Esemény

Hauser (2Cellos) koncert 2021, Budapest időpont

2021 Feb 03
Miután világszerte teltházas koncertekkel örvendeztették meg rajongóikat, a híres 2CELLOS duó egyik tagja, Stjepan Hauser, aki ma már egyszerűen csak HAUSER néven ismert, visszatér a klasszikus zenei kezdetekhez és 2021 elején nagyzenekari műsorsorozattal turnézik majd Európa-szerte, melyen egyik

ÚJ DÁTUM! - Che Sudaka koncert 2021, Budapest Esemény

Che Sudaka koncert 2021, Budapest időpont

2021 Feb 03
Kilenc éve nem zenéltek magyar klubban, úgyhogy épp időszerű, hogy az energikus világzene egyik legmarkánsabb európai képviselője, azaz a Che Sudaka végre ismét meggypirosra fűtse a hangulatot, amit e derék spanyol csapat 2021. február 3-án* az A38 Hajón meg is tesz! Ska, salsa, reggae, dub, punk

The Score koncert 2021, Budapest Esemény

The Score koncert 2021, Budapest időpont

2021 Feb 11
Bár még csak az 5. évét tapossa, a kaliforniai The Score, már most tétel az amerikai alternatív rock palettán! A duó legutóbbi dalán Travis Barkerrel, a Blink 182 dobosával dolgoztak együtt, az új dal után pedig bejelentették augusztusban érkező második lemezüket és európai turnéjukat is, mely 202

ÚJ DÁTUM - Vad Fruttik koncert 2021, Sportaréna (15 éves jubileumi koncert) Esemény

Vad Fruttik koncert 2021, Sportaréna időpont

2021 Feb 14
Volt már pár mérföldkő a Vad Fruttik történetében, most pedig eljött az ideje egy újabb kifaragására, mégpedig egy olyané, amelyen méretes 15-ös szám,  a Budapest Sportaréna, és egy 2021-as tavaszváró dátum szerepel! Ha mindezt egy kerek mondattá kovácsoljuk, akkor kijön, hogy 2020-ban bizony már