Ezer Lámpás Éjszakája 2019 Esemény

Hirdetés

Az Eltűnt Gyermekek Világnapjához kapcsolódóan idén 9. alkalommal került megrendezésre az Ezer Lámpás Éjszakája ingyenes jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte.

A civil program ötletgazdáját Kárász Róbert, televíziós műsorvezetőt régi barátság fűzi Ackermann Józsefhez. Az ő fia, Dávid, aki rejtélyes körülmények közt tűnt el a Margitszigetről, még 2009 szeptemberében. Az édesapa 2017-ben úgy döntött, hogy megalapítja az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítványt a hasonló sorsú szülők támogatása érdekében azért, hogy a gyermekeltűnések aggasztó jelenségéről, a csellengés okairól, valamint a prevenció fontosságáról minél többet beszélhessenek.

Az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány elsőként honosította meg Magyarországon az Egyesült Államokban több mint 3 évtizede létrehozott „tejesdoboz” akciót, melynek segítségével hatékonyabbá tették a prevenciót és egyben segítséget nyújtottak az eltűnt gyermekek felkutatásában.

Az alapítvány 2018 februárjában kidolgozott egy újszerű és egy egyedülálló tájékoztató, felvilágosító programot, melyet az általános iskolai tanulók felvilágosítására alakítottak ki. A „Vigyázz rám” elnevezésű tanórákat olyan témák köré csoportosították, mint: a csellengés, a csellengés veszélyei, a csellengés következményei, a csellengés okai és annak háttere. Az órákon pszichológusok, gyermekvédelmi szakemberek, bűnmegelőzésben érintett rendőrségi dolgozók és az alapítvány munkatársai vesznek részt. A nagy népszerűségnek örvendő órák inkább a beszélgetésre – az érzelmi és az esetleges veszélyhelyzetek kibeszélésére - szolgálnak.

Ismert emberek az eltűnt gyermekekért

Az Ezer Lámpás Éjszakája idei kampányához ismert hazai személyiségek csatlakoztak, annak érdekében, hogy még jobban nyomatékosítsák az eltűnt fiatalkorúak felkutatása érdekében tett intézkedések fontosságát. A kampányfilmben Szandi, Bombera Krisztina, Péterfy Bori, Vujity Tvrtko, Hajdú Steve és Lovasi András hívja fel a figyelmet az eltűnésekkel kapcsolatos veszélyekre és statisztikákra.

6 városban, 25 koncertet adnak sztárfellépők május 26-án

25 együttes és énekes vállal szerepet az Ezer Lámpás Éjszakája 6 helyszínén. Igazi sztárdömping várható Budapesten és az összes vidéki városban. A társadalmi célú programon többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint Pápai Joci, Varga Viktor, Hősök, Hevesi Tamás és zenekara, Keresztes Ildikó, Kollányi Zsuzsi, Kocsis Tibor, L.L. Junior, New Level Empire és még sokan mások. A szuperkoncertek mellett családi és gyerekprogramokkal készülnek, valamint az ORFK munkatársai rendőrségi bemutatókkal és a csellengéssel kapcsolatos bűnmegelőzési felvilágosítással várják az érdeklődőket május 26-án Budapesten, Dunaújvárosban, Egerben, Miskolcon, Siófokon és Vácott.

Új üzenet kapnak a világító lufik

A résztvevők a helyszíneken 15 000 világító lufit emelnek majd a magasba. Idén azonban a lufikat NEM ENGEDIK EL, mindenki elviheti magával, így a világító gömbök fényei eljutnak majd szerte az országba ezzel is mutatva, hogy minden gyermeket hazavárnak.

 

Ezer Lámpás Éjszakája 2019 további részletek >>>

 

Ezer Lámpás Éjszakája 

Kapcsolat

 • Ezer Lámpás Éjszakája 2019 időpont:
  Kezdete:
  2019 May 26 14:00
  Vége:
  2019 May 26 22:00
  Budapest, Dunaújváros, Eger, Miskolc, Siófok, Vác:
  Magyarország ,

Kapcsolódó

ELHALASZTVA - 80's Disco Retro Festival 2020: C.C. Catch, Alphaville, Opus, Dschinghis Khan, Ken Laszlo, ... Esemény

80's Disco Retro Festival 2020 időpont

2020 Jun 07
Az új dátum bejelentéséig a jegyértékesítés szünetel. A korábban megvásárolt jegyek az új dátumra lesznek érvényesek. * * * 2020 nyarának elején a Budapest Park ismét egy óriási 80-as retro diszkóvá alakul és június 6-án a 9. szezonban is felcsendülnek élőben a 80-as évek legnagyobb slágerei és

ELHALASZTVA! - Céline Dion koncert 2020, Budapest Esemény

Céline Dion koncert 2020, Budapest időpont

2020 Jun 07
"A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet tükrében, valamint tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, Celine Dion bejelentette, hogy a COURAGE WORLD TOUR európai koncertjeinek többségét későbbre halasztja. Az európai turné 2020. május 21-én indult volna Prágában és a 2020. július 25

ELHALASZTVA - Black Veil Brides koncert 2020, Budapest - vendég: Creeper Esemény

Black Veil Brides koncert 2020, Budapest időpont

2020 Jun 08
Az új dátum bejelentéséig a jegyértékesítés szünetel. A korábban megvásárolt jegyek az új dátumra lesznek érvényesek. * * * Fekete smink, testfesték, szegecses ruhák – a KISS és a Mötley Crüe inspirálták a kaliforniai bázisú Black Veil Brides csapatát arra, hogy napjainkban megidézzék a ’80-as é

Elder koncert 2020, Budapest (Desszert Feszt 2020) Esemény

Elder koncert 2020, Budapest időpont

2020 Jun 09
Amerikai klubfoglalással, és a tavaly kiadáshoz képest két hónappal korábban indítja a Desszert Feszt Budapest a 2020-as szezont, mégpedig a stoner rock egy igen lelkes művelőjével, a bostoni Edlerrel! A zenekar 2006 óta rója a színpadok világát az ízes-klasszikus stoner riffjeikkel, amikből már