Május 28-án ismét megnyitja kapuit Szentendre Gyerekbirodalma Cikk

Lurkócia Gyerekállam

Hirdetés

2023. május 28-án egy napra ismét megalakul Szentendre Gyerekbirodalma, Lurkócia Gyerekállam a Czóbel – és Kerényi parkban.

A Szentendrei Kulturális Központ minden évben május utolsó vasárnapján, a Nemzetközi Gyermeknapon megrendezi Szentendre legnagyobb gyereknapi rendezvényét, a Lurkócia Városi Gyereknapot.

Ez idén sincs másként, a szervezők minden kicsit és nagyot várnak szeretettel május 28-án a Czóbel parkban Szentendrén!

8 állomáson 8 minisztériummal, számos izgalmas játékkal: mászófallal, biliárd focival, logikai játékokkal, baba birodalommal, csocsóval vár mindenkit Szentendre Gyerekállama! Azok a gyerekek, akik végig járjak Lurkócia minisztériumait, összegyűjtik az összes pecsétet és bedobják a lapjukat a színpad mellett elhelyezett dobozba, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A Czóbel parkban felállított nagyszínpadon egész nap váltják egymást a különböző fellépők: tánccsoportok, bábszínház, fúvószenekar, gyermekszínház és katonazenekari koncert is várja a látogatókat. Többek között fellépnek a Szentendrei Kulturális Központ közművelődési csoportjai, mint a Kortárs & Balett Tánccsoport, a Diótörő Balettiskola, a Szentendre Táncegyüttes és a No Comment Hip Hop Tánciskola. A nagyszínpadon koncertet ad az Óbudai Danubia Zenekar Ütőegyüttese, valamint az MH SZHTP Katonazenekara is. A gyereknapi sorsolás előtt pedig táncház várja a kicsiket és nagyokat a Szentendre Táncegyüttes közreműködésével, amelyhez a talpalávalót Pálházi Bence és bandája húzza majd.

A színpadi produkciók mellett egyéb izgalmakkal is készülnek a gyerekeknek. A gyereknapon lehet majd sakkozni, de Rubik kocka bemutató és kipróbálási lehetőség is várja a játék kedvelőit. A rendezvényen részt vesz a rendőrség és a tűzoltóság is, így a gyerekek bátran beülhetnek egy tűzoltó – vagy rendőrautóba, de bűnmegelőzési feladatokat is megoldhatnak. Kitelepül a P’Art Mozi és a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület is. A programok közül nem maradhat ki a tavaly nagy népszerűségnek örvendő zoknicsata játék sem, amelyet idén két időpontban is megtartanak. A Magyar Posta Zrt. jóvoltából a Meseposta is helyet kap a rendezvényen.

A szervezők gasztronómiai és kézműves termékeket árusító kiállítókkal várják a látogatókat.

A gyereknapra szeretettel várják a szentendrei és környékbeli családokat, de érkezzenek bárhonnan a családok, Szentendrén minden gyermek megtalálhatja a neki szóló programot!


Lurkócia Gyerekállam 2023 részletes program >>>

 

Szentendrei Kulturális Központ

 

Kapcsolódó

Százhúsz ballonos érkezik Szegedre a világ minden pontjáról Cikk

25. FIA Hőlégballon Világbajnokság Lezárult a jelentkezés a szeptember 8-14. között Szegeden zajló 25. FIA Hőlégballon Világbajnokságra. A ballonsport legnagyobb világversenyén összesen 120 hőlégballon-pilóta emelkedik majd a magasba a Tisza-parti város fölé, de rajtuk kívül további balloncsodák is beúsznak majd a látótérbe, versen

Októberben érkezik az első Budapest Garden Party Cikk

Budapest Garden Party 2024 2024. október 4. és október 6. között első alkalommal ad otthont a Városliget a Budapest Garden Party Zenei - Gasztrofesztivál rendezvénynek, ahol koncertek, gasztronómia és családi programok várják a látogatókat. A koncertfellépők között ott lesz a Neoton Família, az Első Emelet, Karácsony János,

Áció, káció, Gyerek Sziget 2024! Cikk

Gyerek Sziget 2024 A vakáció idén is a Generali Gyerek Szigeten kezdődik, ahol a három napon át énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek lepik majd el a Hajógyári-szigetet, de akkor se lepődjünk meg, ha egyszer csak vásári forgatagban találjuk magunkat vagy számháborúzó cserkészekbe és morzézó amatőr rád

Keményebb zenére vált a hétvégén a Plázs Cikk

Plázs Siófok 2024 Május 25-én a metál zene rajongói gyülekezhetnek a siófoki Plázson. A „Balaton nagyszínpadán” ezúttal a 20. születésnapját ünneplő Road zenekar dupláz majd, a két koncert között pedig a modern metál töretlen lendülete sodorja a balatoni estébe a nagyérdeműt a Down For Whatever buliján. Hatalmas v