Nagyszabású színpadi produkcióval gondolják újra a magyar mesevilágot Hír

Heted7Dalok 2023

Hirdetés

A Magyar Népmese Napján jelentették be: 2023 novemberében Heted7Dalok címmel nagyszabású színpadi produkciót mutatnak be a Papp László Sportarénában. Az ötletgazda és rendező Szabó Simon színművész, aki ismert előadókkal dolgozik gyerekkora kedvenc meséinek újragondolásán.

Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. Ezen a napon minden népmesét szerető gyerek és felnőtt megkülönböztetett tisztelettel fordul mind a magyar, mind más népek meséi felé. Éppen ezért ezt a napot választották a szervezők arra, hogy bejelentsék: jövőre Heted7Dalok címmel nagyszabású színpadi produkciót mutatnak be, a magyar mesevilág főszereplésével.

Az előadás ötletgazdája és rendezője Szabó Simon. A művész elképzelése alapján a magyar mesevilág kedvenc meséit a jelenleg legismertebb zenekarok és színművészek dolgozzák fel miniprodukciók formájában.

“A gyerekkoromból megmaradt és általam kedvelt meséket válogattam össze. Képzeljük el, ahogy a Belga zenekar újragondolja a saját stílusában a Kismalac és a farkasok című mesét, Elek Ferenc színművésszel, vagy ahogy Beck Zoli egy szál gitárral Vecsei H. Miklóssal sajátos értelmezésben nyúl a mindenki által ismert Kőleveshez. Ilyen kis miniprodukciókból áll össze az előadás, kisebbeknek, felnőttebbeknek, családoknak” - árulta el Szabó Simon, aki Guba Gábor és Borsányi Zsolt producerekkel, azaz a Green Stage Production alapítóival dolgozik a különleges színpadi műsoron.

A Heted7Dalok produkcióhoz csatlakoznak jelmez és díszlettervezők, vizuális művészek, de az egésznek a  lelke és motorja egy állandó zenekar és a csatlakozó alkotók, előadóművészek, énekesek, színészek.

Eddig a következő művészek csatlakoztak a Heted7Dalok projekthez: Belga, Balla Eszter, Delov Jávor és a Random Trip, Bagossy Brothers, Beck Zoli(30y), Elek Feri, Sena és Dermot(Irie Maffia), Vecsei H. Miklós, Sub Bass Monster, Mc Kemon(Irie Maffia), Mc Columbo(Irie Maffia, Brains), Boldizsár Ildikó(író, meseterapeuta), Szabó "Emil Goodman" András(vizuális alkotóművész)

A zenészek, előadóművészek közösen, a rendező segítségével álmodják újra a kiválasztott, jól ismert meséket.  Itt jön a képbe Boldizsár Ildikó, ugyanis, ha bárkinek kérdése van, vagy elakadna a mese jelentésével, értelmezésével kapcsolatban, akkor Ildikó segít megfejteni.

Az előadás látványvilága szintén említésre méltó. Emil Goodman álmodja majd meg a különböző miniprodukciók vizuális egyéniségét, keretezi be hihetetlen fantáziájával a produkciót.

“A egyedi családbarát produkciót filmes eszközökkel is rögzítjük, majd az ismert platformokon tesszük közzé, ezzel is támogatva és ápolva a kulturális hagyományokat, értékeket. A dalokat rádióknak is küldjük természetesen, azt reméljük hogy akár slágerek is lehetnek belőlük”-osztotta meg Simon.

Később, az aktuális produkciók létrejöttét dokumentumfilmként is rögzítjük, illetve az adott mese történetét, eredetét és értékeit meseszakértőnkkel is megbeszéljük. Ezek a felvételek oktatási célokat is szolgálnak, plusz információkat biztosítanak az érdeklődőknek.

Az előadás helyszíne és időpontja: Papp László Budapest Sportaréna / 2023. november 05. 

 

Heted7Dalok

 

 

Kapcsolódó

December 1-től ismét korcsolyapályává változik a Budapest Park Hír

Budapest Park Jégvilág A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is szélesre tárja kapuit Jégvilág, ami a Budapest Park és Ferencváros Önkormányzatának együttműködésében valósul meg. Ennek az ékköve egy korcsolyapálya, ami idén még nagyobb területen helyezkedik el. De nem ez az egyetlen újdonság, amivel a szervezők k

Musicalfilm formájában tér vissza A Játékkészítő Hír

A Játékkészítő - Színház TV Újra látható a 2014-ben és 2015-ben hatalmas érdeklődés mellett bemutatott szuperprodukció, A Játékkészítő című családi mesemusical, ezúttal azonban a színpadi keretekből kilépve, egy látványos musicalfilm formájában, a SzínházTV felületén. Premier november 4-én. Mintegy 100.000 néző volt kíváncs

Lélegzetelállító látványosságok Szeged egén Hír

Szeged International Airshow Három nap, három egyedi tematika – ezt ígéri, az előző években is felejthetetlen élményt nyújtó Szeged International Airshow (SZIA), az ország legizgalmasabb repülős rendezvénye. Drónok, repülők, helikopterek, minden egy helyen, régi kedvencekkel és új sztárokkal a Szegedi Repülőtéren, szeptember

Holnap kezdődik a nyugalom fesztiválja! Hír

Kőfeszt 2022 Negyedszer is beveszi a Káli-medencét a Kőfeszt – A nyugalom fesztiválja. Pál István Szalonna és Bandája, Demjén Ferenc, a 4S Street, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar... és ez csak apró szelete az idei Kőfeszt kínálatának, amely augusztus 3-7-ig tart, újabb helyszínekkel é