Idén is lesz húsvéti programkavalkád a Várkert Bazárban Cikk

Hirdetés

A Várkert Bazár április 20. és 22. között idén is ingyenes és színes családi programokkal, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket.

A gyerekek számos izgalmas program közül válogathatnak: a kézműves foglalkozásokon elkészíthetik a húsvéti dekorációt, lesz közös tojásfestés, gólyalábas utcaszínház, gyerekkoncertek és gyermekjátszó ház.

A látogatók a három nap alatt megkóstolhatják a hagyományos népi gasztronómia remekeit, kipróbálhatják a modern street food ízeit, és válogathatnak a kézműves vásár termékei közül.

Napközben a konyhaművészet szerelmeseit Czinege Tamás gasztro showja várja, esténként pedig hazánk kiváló művészei adnak koncertet, mint a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Parno Graszt és a Firkin. 

A helyszínt idén sem lehet eltéveszteni, az óriási húsvéti tojások már messziről jelzik a színes forgatagot. A húsvéti hosszú hétvégén induló “Várból palota” című sétán a középkortól napjainkig követjük nyomon a királyok és államfők lakhelyének változatos történetét és felfedezzük a Budai Palotanegyed rejtett titkait. A túrán való részvétel ingyenes, regisztrálni a Várkert Bazár honlapján keresztül tudnak az érdeklődők.

 

Ízelítő a Várkert Bazár tavaszi programkínálatából

A Várkert Bazár tavaszi programkínálata az irodalom, a képzőművészet, a művelődéstörténet és a film kedvelőinek is tartogat meglepetéseket.

  • Folytatódik Várkert Irodalom sorozatunk. Az igazi - Márai 30 címmel a harminc évvel ezelőtt elhunyt Márai Sándort, a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb íróját idézzük meg Juhász Anna irodalmár és vendégei segítségével.
  • Várkert Irodalom áprilisi „Hát éltem már én?" - Gondolatok az ünnephez című estje az ünnephez, a húsvéthoz kapcsolódik, ahol az ország legnépszerűbb katolikus papja, Pál Feri atya és a Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, Berecz András együtt lépnek színpadra.
  • A Nagy Magyar Versek című irodalmi sorozatunkban havonta egy-egy ismert színész és népszerű zenész kelti életre a legnagyobb magyar költők verseit. Áprilisban a bohóságról, a mohóságról és a tavaszról szólnak a versek; májusi tematika pedig a titkok, a gyermekkor, a csodák és a meglepetések köré szerveződik.
  • Az irodalom visszavág című új irodalmi sorozatunk keretében áprilisban a női irodalom, májusban pedig a máig aktuális népes-urbánus vita témáját járjuk körül.
  • Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban Báthoryakról, illetve a Szent Korona megtalálásának rejtélyeiről hallgathatunk beszélgetéseket a témák kiemelkedő szakértőivel.
  • Továbbra is látogatható az I. világháború eseményeit különleges nézőpontból bemutató Új világ született című állandó kiállításuk, és áprilisban egy új tárlattal is várjuk vendégeinket, melyen orosz és magyar kortárs alkotók művei tekinthetők meg.
  • Várkert Moziban olyan filmeket tekinthetünk meg, mint a David Bowie arcai vagy a Klimt és Schiele: Amor és Psyche – A szecesszió születése.
  • Idegenvezetéseinken bemutatjuk a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét, Mikve túránkon pedig a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit járjuk be.

Húsvéti a Várkert Bazárban 2019 további részletek >>> 

 

Várkert Bazár

Kapcsolódó

Országos és határon túli turnéra indulnak a kortárs keresztény rock sztárjai Cikk

A kortárs keresztény rock legnagyobb világsztárjai és a műfaj hazai képviselői indulnak országos és határon túli turnéra, november 11-16 között Nyugat-Magyarországon, november 26. és december 1. között pedig Kelet-Magyarország illetve Kárpátalja és Erdély nagyvárosaiba az “Ez az a nap!” rendezvény

Monumentális lovas show érkezik november végén a Sportarénába! Cikk

November 30-án és december 1-jén Magyarországon korábban még soha nem látott lovas show-t rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezvényen fellép a világhírű Oszét Dzsigit Show – a Vihar lovasai, a főszerepben pedig Kassai Lajos lovasíjász tűnik fel. A nagyszabású eseményen jelen les

November az Akváriumban: Skillet, The Wooten Brothers, Andy C, Pan-Pot, Deborah De Luca, ... Cikk

Ja, hogy már november van…? Benne állunk a klubszezon sűrűjében, gyakorlatilag minden napra betárazhatunk valamilyen zenei csemegét a fővárosban, sőt, ha bírjuk akár többet is. E dús kínálat egyik főszereplője pedig e hónapban is az Akvárium Klub lesz, úgyhogy a mélyére is néztünk, mit lelünk az ő

Kutyák örökbefogadására biztat a BittnerSweet legújabb klipje Cikk

Az örökbefogadás nemcsak a menhelyi kutyáknak nagy lehetőség, hanem az örökbefogadó gazdik számára is az. Erre hívja fel a figyelmet a BittnerSweet legújabb klipjében, melyet Eke Angélával és a nemrég örökbefogadott Mázli kutyával forgattak. A zenekar a klip premierjével párhuzamosan online kampán