Kötélhúzó Bajnokság is lesz a Szabadság hídon Hír

Idén is Szabihíd! Kiveszi éves megérdemelt nyári szabadságát a főváros kultikus hídja a Szabadság híd, és a dolgos-szorgos hétköznapok fáradalmait minél nagyobb társaságban kívánja kipihenni.

Hirdetés

 A Fővárosi Önkormányzat támogatja azt a budapesti civil kezdeményezést, amely szerint a Szabadság híd idén is váljék hivatalos közterületből, valóban közös területté, vagyis legyen a híd mindenkié. Négy hétvégén a fővárosiak birtokba vehetik a hidat, ami így már nem csupán impozáns szerkezetével, de egyedi élményekkel és emlékekkel is összeköti majd a Duna két partját és az ott élőket. 

Június és augusztus 2-2 hétvégéjén - június 17-18., június 24-25., augusztus 5-6., augusztus 12-13. - válik szabaddá a híd mindenki számára és alakul át különleges élettérré.

A városvezetés partner minden olyan kezdeményezésben, ami élhetőbbé teszi Budapestet. Tavaly nagy sikere volt a budapestiek és a turisták körében a híd akkor kényszerű lezárásának, ezért is vizsgálta meg a gyalogosok előtt való megnyitás lehetőségét a város. Idén minden szempontot igyekeztünk figyelembe venni a gyalogos híddá alakítás időpontjainkat meghatározásakor - mint a folyamatban lévő felújítások, más rendezvények miatti hídlezárások, a városi autósforgalom és a villamos közlekedés zavartalan biztosítása -, melynek végén összeállt a négy hétvége. A fővárosi cégek partnerek voltak a folyamat egésze alatt, és úgy tudják majd ellátni feladataikat ezeken a hétvégéken, legyen szó közösségi közlekedésről, vagy a híd takarításáról, hogy azok nem keletkeztetnek plusz költségeket sem a cégeknél, sem a fővárosnál. Bízunk benne, hogy a budapestiek örömmel fogadják a lezárást, és egy igazi közösségi tér lesz idén is a Szabadság-híd. Ahhoz, hogy mindenki megtalálja a számításait a nyári hétvégéken a hídon, a városvezetés számára elsődlegesen a biztonság a legfontosabb kérdés, mert ez csak úgy lehet egy különleges élettér, ha odafigyelünk a hídra, a magunk és egymás biztonságára egyaránt.” – nyilatkozta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

Budapest Főváros Önkormányzata támogatásában a BVA Nonprofit Kft. az idei híd megnyitás első két szombat délelőttjére külön programot is szervez, ezzel is ösztönözve a fővárosiakat, hogy a kijelölt napokon bátran vegyék birtokba a Szabihidat.

Június 17-én délelőtt budapesti általános és középiskolák állnak majd kötélnek, hogy a Budapest Kötélhúzó Bajnokságon mérjék össze erejüket. A diákokon kívül a szervezők egyéni résztvevők jelentkezését is várják. A nyertesek sportszerutalvány díjazásban részesülnek.

Június 24-én a budapesti Egyetemek Kötélhúzó Bajnokságát rendezik meg. Ezen a szombaton négy felsőoktatási intézmény hallgatói mérkőznek meg egymással. A Budapest Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Testnevelési Egyetem hallgatói küzdenek majd. Az első helyezett csapat tagjai egy erre az alkalomra készült kupát vehetnek át.

A további időszakokban a Város és Folyó Egyesület (Valyo) koordinálása alatt önszerveződő, közösségi térré alakul át a Szabadság híd. Az érintett hétvégéken a Fővárosi Önkormányzat cégei vállalják a híd takarítását (FKF Nonprofit Zrt.), valamint a közösségi közlekedés átszervezését (BKK), hogy fennakadás nélkül megoldható legyen a híd szabadságolása. A hétfő reggel munkába igyekvők így már zavartalanul használhatják majd a hidat, ami a hétvégéken azonban mind az itt élők, mind a turisták számára az igazi kikapcsolódás, a szabad urbánus belvárosi nyaralás helyszínévé válik majd.

További részletek: https://www.facebook.com/events/409708692744273

 

Sajtóanyag: BVA

Kapcsolódó

Hétvégén dübörgött a Budapest Motor Fesztivál! Hír

Egy hétvége, egy rendezvény, egy találkozó, amely évek óta több ezer látogatót vonz, ahová belépsz, és egyből megcsap a szabadság, a nyár, és természetesen a motorozás szele. A hétvégén nagy erőkkel dübörgött a Budapest Motor Fesztivál, ahol a kétkerekű motorcsodáknál már csak a hölgyek voltak vonzó

Március 25-én Red Bull Mind Gamers szabadulószoba-VB! Hír

Indul a visszaszámlálás a szabadulószoba világbajnokságig, amelyet hagyományteremtő jelleggel idén először rendez meg a Red Bull Mind Gamers. A játékban részt vevő 22 ország legjobbjait megmérkőztető VB otthona Budapest lesz, így a világ top „szabadulóművészei” – Amerikától Ázsiáig – egyenesen fővár

Április 11-ig látogatható a 'The Champion' élményexpó Hír

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják a The Champion – A Bajnok című élményexpót. A családi kalandpark így április 11-ig várja az érdeklődőket a Millenáris D épületében. Aztán elindul világot látni… Eddig több mint harmincezren látogatták már a  legmodernebb technológiákat alkalma

Víz Világnapja 2017 - Vizes programok és kedvezmények országszerte! Hír

A víz minden élet forrása. Földünk felszínének csaknem 70 %-át víz borítja, sőt testünk kétharmad része is ebből a nélkülözhetetlen vegyületből áll. Nem véletlen tehát, ha az emberiség ősidők óta tisztelettel tekint erre a természeti csodára, s hamar felismerte, hogy óvni, védeni kell bolygónk áttet