liget_budapest_logo

Kutyás élménypark - Városliget Helyszín

Hirdetés

A Városliget Hermina út felöli részén, az összesen 10 000 négyzetmétert érintő rehabilitációs szakasz részeként már létrejött egy hatalmas kutya játszótér annak érdekében, hogy a kutyákat ne csak szabadon sétáltatni lehessen a ligeten belül, hanem a gazdák és kedvenceik közös élményeket is szerezhessenek.

A területen 5280 négyzetméteren, 1,2 méter magas áttört kerítéssel határolt, vizes élmény területekkel gazdagított, a kutyák ügyességét fejlesztő pálya és játszótér került kialakításra. A kutya játszótérnek a Városligeti körútról két, a Bethesda utcáról egy, a Hermina útról pedig szintén egy bejárata létesült, közülük három, 1 méter széles kapu, míg a Hermina út felől zsilipes rendszerű, kettős kapuzat épül, hogy a kutyák véletlenül se tudjanak a forgalmas út felé kijutni. 

A kutya élményparkon belül a meglévő Pántlika étterem felé eső részen terepalakulatokkal megmozgatott játéktér jött létre olyan ügyességi elemek beépítésével, mint például szlalom, híd, ugratók és dombokba rejtett alagutak. A terepalakulatok tövében kisebb homokos felületeket hoztak létre, hogy a szabad ásás élményét biztosítani lehessen a kutyák számára. A játéktérhez kapcsolódóan a terület nyugati oldalán egyedi betonozott medencét magába foglaló vizes pancsoló található, egyik oldalán magasított peremmel. 

A korábbi aszfaltozott út helyett létrejött kutyafuttató feltáró útját 2 méter szélességben vízáteresztő, stabilizált, szórt burkolattal alakították ki. A Liget felőli bejárat mellett kutyafürdető található, alatta vízáteresztő gumiburkolattal. A futtatóban jó minőségű, taposást tűrő felületek kerültek kialakításra.

 

Forrás és fotó: Liget Budapest

Kapcsolat

Kapcsolódó

Marina sétány Helyszín

 • Cím: Budapest, Budapest, 1138, Magyarország

ex-ZP park Helyszín

 • Cím: Budapest, Petőfi híd, budai hídfő, Magyarország

Dog Run Helyszín

 • Cím: Debrecen, István u., 4031, Magyarország

Lessie's Place Helyszín

Kutyafuttatók

 • Foursquare
 • Cím:
  Tiszaderzs, 47.513476,
  20.639035, 5243,
  Magyarország