Különleges programsorozat a jubiláló Nemzeti Vágtán Cikk

Szeptember 15 és 17 között rá sem ismerünk majd a Hősök terére és az Andrássy útra: az autók zúgását felváltják a lópatadobogások és a néptáncos kurjantások, a kipufogógáz helyett pedig az Országkonyhából kiszűrődő édes, sült illatokat élvezheti az, aki kilátogat a 10. Nemzeti Vágtára. Az adrenalinnal túlfűtött lovas, fogat- és kocsitoló versenyek mellett a kerek születésnap alkalmából különleges programokkal készülnek a szervezők. Szombat este, rendhagyó módon ingyenesen követhetjük a lelátóról a látványos Tüzes Vágtát, majd bekapcsolódhatunk az ország legnagyobb szabadtéri táncházába is.

Hirdetés

Felbolydul három hét múlva Budapest egyik legforgalmasabb pontja. A Hősök terén lóversenypálya, a Műcsarnoktól az 56-osok teréig Országkonyha, a Városligetben huszártábor, az Andrássy úti Vágta korzón pedig az induló települések specialitásait felvonultató kulturális kavalkád várja a látogatókat. A hétvége alatt több mint 400 ló fordul majd meg a Hősök terén, ahol a programsorozat csúcsaként 72 település legjobb lovasai mérik össze gyorsaságukat.

Idén sem marad el a minden évben népszerű OTP Bank Jótékonysági Sztárfutam. Színészek viadala lesz az idei futam, ahol az újonc Adorjáni Bálint és Bács Péter mellett, ott lesz a tavalyi bajnok Sipos Imre, Barabás Kiss Zoltán és a Vígszínház fiatal színésznője, Puzsa Patrícia is.

A napközbeni versenyek után szombat este egy nagyszabású, ingyenes gálaprogrammal készülnek a szervezők, melynek a lovak és lovasok mellett a tűz és a tánc lesz a főszereplője. Fáklyákkal felvonuló lovas huszárok, tüzes nyílvesszők, trükklovasok, tűzoszlopok körül gyakorlatozó dámalovasok és egy látványos, lángoló épületekkel teli csatajelenet is megelevenedik majd a Nemzeti Vágta kivilágított versenypályáján.

A születésnap méltó megünneplése gyanánt a Tüzes Vágta után sincs még vége a programnak: az ország legnagyobb szabadtéri táncházához mindenki csatlakozhat kortól és képzettségtől függetlenül. A futamokon induló települések legjobb tánccsapataival együtt várhatóan több ezren táncolnak majd a Hősök terén élő népzenei kíséretre.

Aki nem tud kilátogatni a helyszínre, mindkét nap élőben követheti a legfontosabb eseményeket a Duna TV-n és a Nemzeti Vágta ideje alatt működő online Vágta Rádión az esemény honlapján.

Nemzeti Vágta 2017 további részletek és tribün jegyek >>>

 

Sajtóanyag: Nemzeti Vágta

Kapcsolódó

Cseh győzelem a Red Bull Air Race szezonnyitóján Cikk

Karrierje első futamgyőzelmét aratta szombaton a cseh Martin Sonka a Red Bull Air Race 75., „gyémánt“ futamán, melynek immáron tizedik alkalommal Abu-Dzabi adott otthont. Második helyen a spanyol Juan Velarde végzett, aki pályafutása során szintén most először állhatott a Red Bull Air Race dobogójár

Véget ért az Idegenvezetők Világnapja - Ezrek jártak a szervezett városnéző programokon Cikk

Február 23-26. között idén közel száz izgalmas budapesti program várta az érdeklődőket az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, amelyen több ezer érdeklődő vett részt. A szervezők szerint a négynapos programsorozat sikere igazolja, hogy a belföldi lakosokban is megvan az igény arra, hogy jobban megis

Ifjú tehetségeket keres a Magyar Labdarúgó Szövetség Cikk

A Magyar Labdarúgó Szövetség belevaló és különleges 10-14 éves fiú- és lányfocistákat keres a Bozsik Bajnokok programba. A kiválasztott gyerekek többek között Gera Zoltánnal, Király Gáborral, Juhász Rolanddal és Fenyvesi Evelinnel játszanak együtt május 31-én, a Magyar Kupa-döntő előtti gálamérkőzés

A kulcs benned van - Így készülj fel a szabadulószoba játékokra! Cikk

Budapest már készen áll arra, hogy otthont adjon Földünk első szabadulószoba világbajnokságának. A napokban ideérkeznek távoli kontinensek és szomszéd országok legjobbjai egyaránt, hogy megmérettessenek a speciálisan az alkalomra kialakított szabadulószobában. 22 csapat jön fővárosunkba március 23-á