Nemzeti Vágta 2017 - Kisorsolták a benevezett 72 település indulási sorrendjét! Cikk

Nemzeti Vágta lázban égett kedden a Budai Vár: díszruhás huszárok, nemzeti színű szalagot viselő, csillogó szemű trükklovas gyerekek, lovas szakmai tekintélyek és a Kárpát-medence idei legjobb lovasai gyűltek össze egy ünnepélyes alkalomra. Kisorsolták a Nemzeti Vágtára benevezett 72 település indulási sorrendjét, amelyek büszke képviselői bizonyítottak az Elővágták alatt és így megmérkőzhetnek szeptember 15 és 17 között a Hősök terén az ország legjobban várt lovas fesztiválján.

Hirdetés

Furcsa kimondani, hogy már a 10. Nemzeti Vágta sorsolásán köszönthetem Önöket. Bátran kijelenthetjük, hogy mára az ország bármely kis falujában megkérdezünk valakit, tudni fogja mi az a Nemzeti Vágta.” – így kezdte megnyitó beszédét Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke. Hozzátette, hogy a rendezvény 10 éve alatt több mint 10 millió néző követte figyelemmel az élő közvetítést, másfél millióan látogattak ki a helyszínre, 1000 település vett részt a futamokon, melyeken összesen közel 200 millió forinttal díjazták a legjobbakat.

Lázár Vilmos szerint azonban a számoknál sokkal fontosabb az a hatás, amit ez az állandó, de mellette folyamatosan megújuló közösségi esemény kivált az emberekből.

10 év alatt felnőtt egy új Vágta nemzedék. Nincs annál szívetmelengetőbb érzés, amikor az országot járva olyan történetekkel szembesülök, hogy például egy kisgyerek a Nemzeti Vágta hatására kezdett el lovagolni. Az előző generációk lovas hőseinek álmát ezek a pici gyerekek viszik tovább és valósítják meg. Már nem az az álom, hogy Magyarország lovas nemzet legyen, hanem, hogy az maradjon és segítse az országot a felemelkedésben.”

A Nemzeti Vágta elnöke ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ehhez a felemelkedéshez a folyamatos megújulás is szükséges, ezért is találnak ki évről-évre olyan versenyen kívüli programokat, amelyek új színnel töltik meg az eseményt. Meskó Zsolt, a Vágta főrendezője három különleges, születésnapi újdonságot emelt ki az idei programból.

A szombat esti ingyenes gálaprogramon, a Tüzes Vágtán, a világon egyedülálló módon egyszerre 100 lovas huszár fog majd bemutatót tartani tüzes fáklyákkal a kezükben és egy látványos, lángoló épületekkel teli csatajelenet is megelevenedik a Nemzeti Vágta kivilágított versenypályáján. A győri trükklovasok szintén egyedi, külön a Nemzeti Vágtára készült produkcióval érkeznek 50 legjobb lovasukkal. Felejthetetlen élménynek ígérkezik az ország legnagyobb szabadtéri táncháza is, amihez kortól és képzettségtől függetlenül bárki becsatlakozhat az esti fényekben úszó Hősök terén. A táncházra több mint 1000 profi táncos is érkezik az ország minden szegletéből.” – nyilatkozta a főrendező.

Hamarosan kiderül tehát, hogy a jövő évi sorsoláson a győztes zászlók sorához mely település csatlakozik tizedikként. Lázár Vilmos szerint azonban nem csak a győztesek a hősök, hanem mindenki, aki büszkén és reménytelve odaáll a rajthoz a lovával, akár egy Elővágtán, akár a Nemzeti Vágtán, hiszen ezek a hősök a Vágta igazi motorjai.

Aki nem tud kilátogatni a helyszínre, mindkét nap élőben követheti a legfontosabb eseményeket a Duna TV-n és a Nemzeti Vágta ideje alatt működő online Vágta Rádión az esemény honlapján.

Nemzeti Vágta 2017 további részletek és tribün jegyek >>>

 

Sajtóanyag és fotók: Nemzeti Vágta

Kapcsolódó

Cseh győzelem a Red Bull Air Race szezonnyitóján Cikk

Karrierje első futamgyőzelmét aratta szombaton a cseh Martin Sonka a Red Bull Air Race 75., „gyémánt“ futamán, melynek immáron tizedik alkalommal Abu-Dzabi adott otthont. Második helyen a spanyol Juan Velarde végzett, aki pályafutása során szintén most először állhatott a Red Bull Air Race dobogójár

Véget ért az Idegenvezetők Világnapja - Ezrek jártak a szervezett városnéző programokon Cikk

Február 23-26. között idén közel száz izgalmas budapesti program várta az érdeklődőket az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, amelyen több ezer érdeklődő vett részt. A szervezők szerint a négynapos programsorozat sikere igazolja, hogy a belföldi lakosokban is megvan az igény arra, hogy jobban megis

Ifjú tehetségeket keres a Magyar Labdarúgó Szövetség Cikk

A Magyar Labdarúgó Szövetség belevaló és különleges 10-14 éves fiú- és lányfocistákat keres a Bozsik Bajnokok programba. A kiválasztott gyerekek többek között Gera Zoltánnal, Király Gáborral, Juhász Rolanddal és Fenyvesi Evelinnel játszanak együtt május 31-én, a Magyar Kupa-döntő előtti gálamérkőzés

A kulcs benned van - Így készülj fel a szabadulószoba játékokra! Cikk

Budapest már készen áll arra, hogy otthont adjon Földünk első szabadulószoba világbajnokságának. A napokban ideérkeznek távoli kontinensek és szomszéd országok legjobbjai egyaránt, hogy megmérettessenek a speciálisan az alkalomra kialakított szabadulószobában. 22 csapat jön fővárosunkba március 23-á