November 17-én debütál a Modern Gyárak Éjszakája! Cikk

Hogyan néz ki és hogyan működik egy okosgyár? Hogyan néz ki az ipar jövője? Itt a lehetőség, hogy személyesen is találkozzunk a „negyedik ipari forradalmat” elhozó gyárakkal. 2017. november 17-én mindenki számára lehetőség nyílik, hogy megtekinthesse Magyarország legérdekesebb és legmodernebb gyárait a Modern Gyárak Éjszakáján.

Hirdetés

Kevesen tudják, hogy már Magyarországon is működnek olyan gyárak, ahol a termelés a legkorszerűbb ipari módszerekkel folyik. Miközben a háztartásokat meghódították a hálózatba kapcsolt, egymással kommunikálni tudó, esetenként döntésképes eszközök, az ipari termelés területén is elindult egy technológiai forradalom. Ezeket a változásokat Ipar 4.0 összefoglaló névvel illetik a gazdasági, az IT és az ipar területén dolgozó szakemberek.

A GINOP-1.1.3-16-2017-0001 „Ipar 4.0 Mintagyár Projekt” célja, hogy az elkövetkező két évben közelebb hozza a konvergencia régióban működő kkv-k számára az Ipar 4.0 kínálta lehetőségeket, felvezesse őket a fejlődési útjára. A IFKA és az IVSZ konzorciumban valósítja meg ezt a programot, melynek elemei: szemléletformálás, a demonstráció és a fejlesztés.

"A szemléletformálás részeként, a Modern Gyárak Éjszakája eseményt is szervezünk a nagyközönség számára, különös tekintettel a kkv-k, az ipari munkavállalókra és pályaválasztás előtt álló fiatalokra.

A rendezvénytől azt az eredményt várjuk, hogy a szemléletformálást követően átírhatjuk az iparról alkotott hagyományos elképzeléseket, fejlődési iránymutatást adhatunk a kkv-k döntéshozói számára, és jövőképet, karrierlehetőséget nyújthatunk a munkakeresőknek, valamint a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. A rendezvény egyben közvetlen találkozási lehetőség a gyárak és a leendő munkavállalók között, azaz hozzájárulunk az ipari termelés munkaerő utánpótlásához is."

Mindehhez elég csak kiválasztani a programhoz csatlakozó helyszínek közül egy tetszőlegeset, és regisztrálni az ingyenes gyárlátogatásra. Több szektorból, több gyár kínál országszerte különböző programokat, melyekről a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon lehet többet megtudni.

 

Sajtóanyag: Modern Gyárak Éjszakája

 

Kapcsolódó

Véget ért az Idegenvezetők Világnapja - Ezrek jártak a szervezett városnéző programokon Cikk

Február 23-26. között idén közel száz izgalmas budapesti program várta az érdeklődőket az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, amelyen több ezer érdeklődő vett részt. A szervezők szerint a négynapos programsorozat sikere igazolja, hogy a belföldi lakosokban is megvan az igény arra, hogy jobban megis

A kulcs benned van - Így készülj fel a szabadulószoba játékokra! Cikk

Budapest már készen áll arra, hogy otthont adjon Földünk első szabadulószoba világbajnokságának. A napokban ideérkeznek távoli kontinensek és szomszéd országok legjobbjai egyaránt, hogy megmérettessenek a speciálisan az alkalomra kialakított szabadulószobában. 22 csapat jön fővárosunkba március 23-á

Gardenexpo 2017 - Erősödik az ökotudatosság és az egészséges életmód iránti igény Cikk

Több mint háromezer háztartás megkérdezésével végzett felmérés bizonyítja, hogy egyre inkább elismerik a magyar családok a környezettudatos és az egészséges életmód fontosságát, ugyanakkor ennek korlátja a családi büdzsé és a megfelelő ismeretek hiánya. A március 24-én nyíló Gardenexpot szervező Ko

Szombaton kiderül, melyik nemzet a legjobb szabadulásban! Cikk

Vajon melyik ország boldogul a legjobban a puzzle-kkel? Kik tudnak hatékonyabban együttműködni a problémamegoldás során, a mérnökök vagy az IT szakértők? És mi a helyzet a bölcsességgel - a korral jár, vagy a fiatalok is ugyanúgy rendelkezhetnek ezzel a képességgel? Egy szabadulószobában sok minden