Nyárindítás a Balatonnál – júniusi programajánló Cikk

Programok és az időjárás tekintetében beerősített a Balaton a nyári szünet első hétvégéjére, és ez még csak a kezdet! Íme egy csokor júniusi program az évszakra hangolódáshoz.

Hirdetés

Tenger és édesvíz a GreenEggben és a tányéron.

A hétvégén beúszik a teraszra a Budaörsi Halpiac farvizén két ambiciózus séf, akik nem mellesleg jó barátok is. Mogyorósi Donát és Gergely Balogh megfordult már számos neves étterem konyháján, ahol egyre közelebb kerültek a halak precíz elkészítéséhez. Azt mondják, ez igazi maximalizmust igényel, ehhez a szakmai elkötelezettséghez tett hozzá a Petra Tischler melletti szakmai munka.

Hoznak a Dél-Balatonról (Balaton vízgyűjtő területe) pontyot, jól megsütik a bőrén és lencseraguval tálalják, és hoznak a Budaörsi Halpiacról tőkehalat, amit sütve és tatár formájában is megmutatnak majd.

 

Szedd-magad 7végék a Balaton legdúsabb levendulásában!

Dúsan virágzó levendula bokrok, pazar kilátás, grillen készült fogások csak helyi alapanyagokból, levendula fröccs, levendula szörp...Persze a panoráma sem elhanyagolható, a távolban hullámzik a Balaton, kirándulási úti célnak pedig ott van a Szent Balázs-hegyi templomrom, mindez egy csodás egész napos programot ad.

Júniusban 3 hétvégén szedd magad levendula akcióval várnak, egy 18 cm-es zacskónyi levendula 1000 Ft-ba kerül, de ha lovon vagy biciklin érkezel, kapsz egy ajándék csokrot. Idei újdonság a levendula lepárlás bemutatója lesz, ahol az igazán türelmesek haza is vihetik a maguk által szedett virágokból készült olajat.

 

Sabar Blues

"Mi itt a Sabaron üldögélve időről időre azon vesszük észre magunkat, hogy a borok mellett a blues is nagy közös szerelem" - mondja a Sabar Borház tulajdonosa, Ádám Gábor, és borásza, Földi Bálint. Június végén először rendezik meg a kis hegyen a kis blues hétvégéjüket, nagy zenékkel, borral, jó ételekkel, jó hangulattal, naplementével...”

 

Sajtóanyag: Balaton

Kapcsolódó

Legyen kellemes élmény a gyógyulás és egészségmegőrzés Cikk

Fáj a hátad, meghúzódott a derekad, sportsérülésből lábadozol – kéne a segítség, de nincs időd kivárni, míg a beutalóddal végre a megfelelő kezekbe kerülsz. Erőnlétre edzel, jólesne a gyógytorna, vagy az ízületkímélő víz alatti torna, de hektikus időbeosztásod miatt meg sem próbálod beiktatni. Ism

Vasárnap indul a WAMP őszi-téli szezonja Cikk

A WAMP októberben visszatér a Millenárisra, és az idén 15 éves Design Hét Budapest programjaként kezdi meg az őszi-téli szezonját. Ezen az alkalmon a vásár elsősorban a designerek közötti együttműködésekre, közös kollekciókra, tervezőpárosokra és alkotócsoportokra fókuszál oktatási- és szakmai sze

Őszi bakancslista hedonistáknak - 10 dolog, amit ne hagyj ki ebben az évszakban Cikk

Lassacskán közeleg a tél, vége a barátokkal töltött vidám estéknek, a gourmet vacsoráknak, a közös nevetéseknek… Vagy mégsem? Íme tíz bakancslistás tippünk, amivel az ősz is garantáltan felkerül a kedvenc évszakaid listájára! Őszi ízeket alkotni: Gourmet kalandorok, irány a konyha! Végre itt az

Tarol a Masha és a Medve mesemusical Cikk

Színpadon is óriási siker lesz a világ egyik legismertebb meséje, a Masha és a Medve. A rajzfilm hazai mesemusical adaptációja 2018. december 28-án kerül ismét színpadra, de már elfogytak a jegyek. Jövőre azonban többször is láthatjuk a darabot, először január 5-én és 6-án a MOM Kultban. Színpadi