Nyárindítás a Balatonnál – júniusi programajánló Cikk

Programok és az időjárás tekintetében beerősített a Balaton a nyári szünet első hétvégéjére, és ez még csak a kezdet! Íme egy csokor júniusi program az évszakra hangolódáshoz.

Hirdetés

Tenger és édesvíz a GreenEggben és a tányéron.

A hétvégén beúszik a teraszra a Budaörsi Halpiac farvizén két ambiciózus séf, akik nem mellesleg jó barátok is. Mogyorósi Donát és Gergely Balogh megfordult már számos neves étterem konyháján, ahol egyre közelebb kerültek a halak precíz elkészítéséhez. Azt mondják, ez igazi maximalizmust igényel, ehhez a szakmai elkötelezettséghez tett hozzá a Petra Tischler melletti szakmai munka.

Hoznak a Dél-Balatonról (Balaton vízgyűjtő területe) pontyot, jól megsütik a bőrén és lencseraguval tálalják, és hoznak a Budaörsi Halpiacról tőkehalat, amit sütve és tatár formájában is megmutatnak majd.

 

Szedd-magad 7végék a Balaton legdúsabb levendulásában!

Dúsan virágzó levendula bokrok, pazar kilátás, grillen készült fogások csak helyi alapanyagokból, levendula fröccs, levendula szörp...Persze a panoráma sem elhanyagolható, a távolban hullámzik a Balaton, kirándulási úti célnak pedig ott van a Szent Balázs-hegyi templomrom, mindez egy csodás egész napos programot ad.

Júniusban 3 hétvégén szedd magad levendula akcióval várnak, egy 18 cm-es zacskónyi levendula 1000 Ft-ba kerül, de ha lovon vagy biciklin érkezel, kapsz egy ajándék csokrot. Idei újdonság a levendula lepárlás bemutatója lesz, ahol az igazán türelmesek haza is vihetik a maguk által szedett virágokból készült olajat.

 

Sabar Blues

"Mi itt a Sabaron üldögélve időről időre azon vesszük észre magunkat, hogy a borok mellett a blues is nagy közös szerelem" - mondja a Sabar Borház tulajdonosa, Ádám Gábor, és borásza, Földi Bálint. Június végén először rendezik meg a kis hegyen a kis blues hétvégéjüket, nagy zenékkel, borral, jó ételekkel, jó hangulattal, naplementével...”

 

Sajtóanyag: Balaton

Kapcsolódó

Siófok50 - Ákossal és Lovasival (is) ünnepel Siófok Cikk

Feltűnően erős programválasztékkal várja a látogatókat idén Siófok. A siófoki tengerparton, a Plázson a legnépszerűbb hazai előadók, köztük az ötvenéves Ákos és Lovasi András lép fel, a Színparton a Játékszín és a Budapesti Operettszínház is vendégszerepel, illetve rengeteg ingyenes koncert, előadás

Ingyenes Családi Egészségnappal érkezik Óbudára a Danone Focikupa döntője Cikk

Sass Dani gasztroarccal is találkozhatnak a gyerekek Óbudán, a TVE sporttelepen (III., Kalap u. 1.) a Danone és az MLSZ Grassroots Program által szervezett Danone Focikupa a Gyermekekért labdarúgó torna magyarországi döntőjén és a Családi Egészségnapon június 17-én, azaz most vasárnap. Az ingyenes p

Gyerek Sziget 2018 - az Apák napja jegyében a harmadik hétvége! Cikk

A Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén az apukáknak kedveskednek a szervezők, csupa apa-gyerek programmal: lesz rajzverseny, Foci Sziget, a gyerekek a világ legjobb apukáinak készíthetnek szemüveget, nyakkendőt, vagy éppen bajuszt, majd az ünnepeltek és csemetéik együtt indulhatnak el PASO koncertre

Gyerek Sziget 2018 - Czutorborsók, Alma együttes és ezernyi kaland a második hétvégén Cikk

Ezen a hétvégén másodszorra vehetik birtokba a Hajógyári-szigetet a gyerekek, ahol június összes hétvégéjén minden róluk szól és értük van. Ezen a hétvégén debütál a gyerekeknek szánt Zsúrgyár szabadulószoba, lesz sziget felfedező túra, a lurkóknak szánt főző workshop, és aki előző hétvégén nem te