Nyárindítás a Balatonnál – júniusi programajánló Cikk

Programok és az időjárás tekintetében beerősített a Balaton a nyári szünet első hétvégéjére, és ez még csak a kezdet! Íme egy csokor júniusi program az évszakra hangolódáshoz.

Hirdetés

Tenger és édesvíz a GreenEggben és a tányéron.

A hétvégén beúszik a teraszra a Budaörsi Halpiac farvizén két ambiciózus séf, akik nem mellesleg jó barátok is. Mogyorósi Donát és Gergely Balogh megfordult már számos neves étterem konyháján, ahol egyre közelebb kerültek a halak precíz elkészítéséhez. Azt mondják, ez igazi maximalizmust igényel, ehhez a szakmai elkötelezettséghez tett hozzá a Petra Tischler melletti szakmai munka.

Hoznak a Dél-Balatonról (Balaton vízgyűjtő területe) pontyot, jól megsütik a bőrén és lencseraguval tálalják, és hoznak a Budaörsi Halpiacról tőkehalat, amit sütve és tatár formájában is megmutatnak majd.

 

Szedd-magad 7végék a Balaton legdúsabb levendulásában!

Dúsan virágzó levendula bokrok, pazar kilátás, grillen készült fogások csak helyi alapanyagokból, levendula fröccs, levendula szörp...Persze a panoráma sem elhanyagolható, a távolban hullámzik a Balaton, kirándulási úti célnak pedig ott van a Szent Balázs-hegyi templomrom, mindez egy csodás egész napos programot ad.

Júniusban 3 hétvégén szedd magad levendula akcióval várnak, egy 18 cm-es zacskónyi levendula 1000 Ft-ba kerül, de ha lovon vagy biciklin érkezel, kapsz egy ajándék csokrot. Idei újdonság a levendula lepárlás bemutatója lesz, ahol az igazán türelmesek haza is vihetik a maguk által szedett virágokból készült olajat.

 

Sabar Blues

"Mi itt a Sabaron üldögélve időről időre azon vesszük észre magunkat, hogy a borok mellett a blues is nagy közös szerelem" - mondja a Sabar Borház tulajdonosa, Ádám Gábor, és borásza, Földi Bálint. Június végén először rendezik meg a kis hegyen a kis blues hétvégéjüket, nagy zenékkel, borral, jó ételekkel, jó hangulattal, naplementével...”

 

Sajtóanyag: Balaton

Kapcsolódó

Közeledik a továbbtanulási döntések ideje . január 10-én Educatio 2019! Cikk

A továbbtanulást tervezőknek 2019. február 15-ig kell dönteniük arról, mely egyetemekre szeretnének jelentkezni. Az Educatio felsőoktatási elhelyezkedést segítő rendezvényt idén január 10-12. között rendezik meg a Hungexpon, ahol a továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó információkat az intézmé

Még nem késő: vasárnap jön a harmadik ünnepváró WAMP! Cikk

Semmi pánik, december 23-án is várnak kedvenc hazai tervezőitek a WAMP harmadik karácsonyi vásárán a Millenáris B csarnokában, így még biztosan minőségi ajándékokat tudtok beszerezni az utolsó pillanatban is! Az egyedülálló és széles kínálatnak köszönhetően nem lesz nehéz megtalálni a személyre s

Ünnepi díszben Budapest – egykor és ma Cikk

A főváros számtalan izgalmas helyet rejt, a házak, a szobrok és a még néhol megmaradt macskakövek is történeteket mesélnek. Karácsonykor viszont mindig különleges fényben és hangulatban úszik a város, nem csak ma, hanem régen is így volt. Képválogatásunknak köszönhetően megtudhatod, milyen volt év

Igluban Budapest felett - vár a 360 Bar téli kiadása! Cikk

Itt a hideg és sokaknak hiányoznak a nyáron megszokott szabadtéri szórakozóhelyek, pedig télen sem csak a négy fal között szórakozhatunk. A csodálatos Budapest panorámájáról ismert 360 Bar iglu terasza kihagyhatatlan élmény azoknak, akik a gasztronómia szerelmesei és egy hangulatos téli helyszínt