Nyárindítás a Balatonnál – júniusi programajánló Cikk

Programok és az időjárás tekintetében beerősített a Balaton a nyári szünet első hétvégéjére, és ez még csak a kezdet! Íme egy csokor júniusi program az évszakra hangolódáshoz.

Hirdetés

Tenger és édesvíz a GreenEggben és a tányéron.

A hétvégén beúszik a teraszra a Budaörsi Halpiac farvizén két ambiciózus séf, akik nem mellesleg jó barátok is. Mogyorósi Donát és Gergely Balogh megfordult már számos neves étterem konyháján, ahol egyre közelebb kerültek a halak precíz elkészítéséhez. Azt mondják, ez igazi maximalizmust igényel, ehhez a szakmai elkötelezettséghez tett hozzá a Petra Tischler melletti szakmai munka.

Hoznak a Dél-Balatonról (Balaton vízgyűjtő területe) pontyot, jól megsütik a bőrén és lencseraguval tálalják, és hoznak a Budaörsi Halpiacról tőkehalat, amit sütve és tatár formájában is megmutatnak majd.

 

Szedd-magad 7végék a Balaton legdúsabb levendulásában!

Dúsan virágzó levendula bokrok, pazar kilátás, grillen készült fogások csak helyi alapanyagokból, levendula fröccs, levendula szörp...Persze a panoráma sem elhanyagolható, a távolban hullámzik a Balaton, kirándulási úti célnak pedig ott van a Szent Balázs-hegyi templomrom, mindez egy csodás egész napos programot ad.

Júniusban 3 hétvégén szedd magad levendula akcióval várnak, egy 18 cm-es zacskónyi levendula 1000 Ft-ba kerül, de ha lovon vagy biciklin érkezel, kapsz egy ajándék csokrot. Idei újdonság a levendula lepárlás bemutatója lesz, ahol az igazán türelmesek haza is vihetik a maguk által szedett virágokból készült olajat.

 

Sabar Blues

"Mi itt a Sabaron üldögélve időről időre azon vesszük észre magunkat, hogy a borok mellett a blues is nagy közös szerelem" - mondja a Sabar Borház tulajdonosa, Ádám Gábor, és borásza, Földi Bálint. Június végén először rendezik meg a kis hegyen a kis blues hétvégéjüket, nagy zenékkel, borral, jó ételekkel, jó hangulattal, naplementével...”

 

Sajtóanyag: Balaton

Kapcsolódó

Swinggel és jazzel búcsúztatja a nyárat a Müpa Cikk

Lendületes jazzel és a swing hőskorának három ikonikus alakjával zárja a nyarat a Müpa. Augusztus 20-án délutántól egészen a tűzijátékig az ingyenes Jazz 0820 különleges koncertjei várják a közönséget, az augusztus 24. és 26. között zajló New Orleans Swingfesztivál pedig az 1930-as, 1940-es évekbe

Hosszúhétvége? Irány a PLÁZS! Cikk

A PLÁZS a hosszúhétvége ideje alatt esténként igazi fesztiválhelyszínné alakul: négy nap, három fesztivál és egy romantikus este várja a balatoni nyaralókat. Az ellazulás központja nappal továbbra is a vízi örömökkel és napsütéssel vár, esténként pedig táncban csúcsosodhat ki a balatoni nyár. A né

Hódmezőrület 2018 - traktorfesztivál menti meg az agrárszakmát Cikk

Még mindig kevesen dolgoznak az agrárágazatokban, a mezőgazdaságban tízből kilenc gazda szakemberhiánnyal küzd. Évente kevesebb, mint 500 diák szerez képesítést a területen, noha ennek közel a tízszeresére, legalább ötezer főre lenne szüksége az ágazatnak. A szakma megmentésére egy iskolásokat cél

Siófok 50 - sztárokkal és tűzijátékkal ünnepli a város augusztus 20-át Cikk

Idén is megrendezik Siófokon a nyári szezon legnagyobb ingyenes eseményét, az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kötődő Bor és Kenyér Ünnepét. Augusztus 16-tól 20-ig koncertek, gyerekprogramok és vásárosok várják az érdeklődőket a kikötőben. Fellép többek között Tóth Vera, Deák Bill Gyula és a 100 Ta