Ingyenes programok a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban Cikk

Hirdetés

Gasztro- és Budapest-mesék, kóstolók, irodalmi estek, és hagyományőrző programok várják a látogatókat a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárban. A Hütte Bisztró és a vásár a város igazi közösségi tere, ahol a hagyományőrzés és a szellemi értékek kéz a kézben járnak. Minden héten naponta más-más tematikus program színesíti a Vörösmarty téri téli fesztivál kínálatát. Tartson velünk izgalmas, tartalmas, ingyenes programjainkon esténként a Hüttében!

Keddenként 18 és 20 óra között Gasztrómesék Bezerics Danival program keretében Dani mesél borról, gasztronómiáról, hagyományokról és kultúráról, meg persze magáról az általa elképzelt életről. Látásmódja sajátosan elfogult, erősen szubjektív, mondhatjuk: balatoni szemüvegén szűri át a világot, határozza meg magát és a véleményét, ráadásul szerinte így minden a legnagyobb rendben van. Édesapja borász, már csak ezért sem meglepő, hogy az alkalmakhoz a pincéből is válogat. Lesznek már forgalomban nem lévő tételek, újak és minták… időnként még a pult alá is érdemes lesz betekinteni. November 20-án a halak, 27-én a vadak kerülnek terítékre.

Szerdánként 18-19 óra között Kiss Róbert Richárd Prima Primissima-díjas újságíró előadássorozatát hallhatjuk Budapest titkai címmel. A sorozat Magyarország és a világ más tájainak karácsonyi és szilveszteri szokásait mutatja be, állítja párhuzamba.

Csütörtökönként 17 órától a Hagyományok Háza ünnepváró programjai szórakoztatják a karácsonyi vásár kultúrafogyasztóit. A magyar népi és nemzeti tradíciók, a hagyomány ápolása és bemutatása minden eddiginél fontosabb, amelyet a vásárt rendező BFTK is kiemelt feladatának tekint. A Vörösmarty téri téli fesztivál programjai, üzenete: hagyomány, ünnep, kereszténység és a családi értékek ápolása is ezt a várakozást szeretné valódi ünneppé varázsolni. Csütörtökönként a Gerbeaud előtti Hüttében, a Hagyományok Háza ünnepváró programjaival régi idők karácsonyait és az adventi időszak szokásait idézik meg. A kinti nagy nyüzsgéssel ellentétben a kávézó családias környezetében lehetőség van egy kicsit megpihenni, elcsendesedni, egy-egy tanulságos mesét, szép karácsonyi éneket a lelkünkben magunkkal vinni.

Péntekenként, 18-19 óra között Az író karácsonya – Adventi készülődés kortárs magyar írókkal sorozatot élvezhetjük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a Litera közös szervezésében. A beszélgetések alkalmával hétről hétre ismert írókkal járják körbe a karácsonyi ünnepkört. Megismerhetjük, hogyan is készül az ünnepre például Ugron ZsolnaNyáry Krisztián vagy Závada Pál, bepillanthatunk konyhájukba egy-egy különleges, saját, ünnepi receptjükön keresztül.

Szombatonként 11 és 18 között Szamos marcipán-bemutató szórakoztatja az édességkedvelőket.

Mindezek mellett minden pénteken, szombaton és vasárnap 11 órától zenés színpadi programok is várják a látogatókat. Fellép többek közt a Cimbaliband, Kardos-Horváth János, Petruska, a Swing a'la Django, a Folk On 45, Boogie, Hangácsi Márton, a Nagykun Táncegyüttes és az Experidance Táncakadémia.

 

Bővebb és részletes információ >>>

 
 

Kapcsolódó

Rutkai Borival és az Alma együttessel zárul az idei Gyerek Sziget Cikk

Ezen a hétvégén bezárulnak a Generali Gyerek Sziget kapui, de még június 22-23-án mindenki jól megmártózhat a mesék, a játékok és a kalandok birodalmában. A záró hétvégén fellép a Rutkai Bori Band és a Kiskalász, lesz Minimax fesztivál és az összes kedves helyszín is várja a gyerekeket és az egész

Szedd Magad Napok a Szent Balázs-hegyi Levendulásban Cikk

Már harmadszor rendezik meg a Szent Balázs-hegyi Levendulásban a 7végi szedd magad akciót. A Balaton legszebb fekvésű levendulása csendjével, panorámájával, illatával mindenkit elvarázsol, egy ugrásra a Balatontól, egy kedves tulajdonossal, akinek a levendula tényleg az élete. Aki egyszer meglá

Kínában járt a WAMP Cikk

Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának meghívására öt magyar alkotó mutatkozhatott be június első hétvégéjén a kínai közönségnek a kelet-kínai Hangzhouban megrendezett BudapestFest programjának részeként. Az idén második alkalommal, június 1-2. között megrendezett, kétnapos esemény színhelyéül a

Volt 2019: egy fesztivál a kicsiknek is! Cikk

A VOLT idén egy sereg izgalmas programmal várja a gyerekeket is: lesz fesztivál túra, pompom party, mesejátékok, különféle kézműves műhelyek, sőt, gyerek tehetségkutató is. 12 éven aluliak számára ráadásul a belépő csupán egy, a fesztiválról szóló rajz. Minden lurkót lufival és vattacukorral várna