Ingyenes programok a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban Cikk

Hirdetés

Gasztro- és Budapest-mesék, kóstolók, irodalmi estek, és hagyományőrző programok várják a látogatókat a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárban. A Hütte Bisztró és a vásár a város igazi közösségi tere, ahol a hagyományőrzés és a szellemi értékek kéz a kézben járnak. Minden héten naponta más-más tematikus program színesíti a Vörösmarty téri téli fesztivál kínálatát. Tartson velünk izgalmas, tartalmas, ingyenes programjainkon esténként a Hüttében!

Keddenként 18 és 20 óra között Gasztrómesék Bezerics Danival program keretében Dani mesél borról, gasztronómiáról, hagyományokról és kultúráról, meg persze magáról az általa elképzelt életről. Látásmódja sajátosan elfogult, erősen szubjektív, mondhatjuk: balatoni szemüvegén szűri át a világot, határozza meg magát és a véleményét, ráadásul szerinte így minden a legnagyobb rendben van. Édesapja borász, már csak ezért sem meglepő, hogy az alkalmakhoz a pincéből is válogat. Lesznek már forgalomban nem lévő tételek, újak és minták… időnként még a pult alá is érdemes lesz betekinteni. November 20-án a halak, 27-én a vadak kerülnek terítékre.

Szerdánként 18-19 óra között Kiss Róbert Richárd Prima Primissima-díjas újságíró előadássorozatát hallhatjuk Budapest titkai címmel. A sorozat Magyarország és a világ más tájainak karácsonyi és szilveszteri szokásait mutatja be, állítja párhuzamba.

Csütörtökönként 17 órától a Hagyományok Háza ünnepváró programjai szórakoztatják a karácsonyi vásár kultúrafogyasztóit. A magyar népi és nemzeti tradíciók, a hagyomány ápolása és bemutatása minden eddiginél fontosabb, amelyet a vásárt rendező BFTK is kiemelt feladatának tekint. A Vörösmarty téri téli fesztivál programjai, üzenete: hagyomány, ünnep, kereszténység és a családi értékek ápolása is ezt a várakozást szeretné valódi ünneppé varázsolni. Csütörtökönként a Gerbeaud előtti Hüttében, a Hagyományok Háza ünnepváró programjaival régi idők karácsonyait és az adventi időszak szokásait idézik meg. A kinti nagy nyüzsgéssel ellentétben a kávézó családias környezetében lehetőség van egy kicsit megpihenni, elcsendesedni, egy-egy tanulságos mesét, szép karácsonyi éneket a lelkünkben magunkkal vinni.

Péntekenként, 18-19 óra között Az író karácsonya – Adventi készülődés kortárs magyar írókkal sorozatot élvezhetjük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a Litera közös szervezésében. A beszélgetések alkalmával hétről hétre ismert írókkal járják körbe a karácsonyi ünnepkört. Megismerhetjük, hogyan is készül az ünnepre például Ugron ZsolnaNyáry Krisztián vagy Závada Pál, bepillanthatunk konyhájukba egy-egy különleges, saját, ünnepi receptjükön keresztül.

Szombatonként 11 és 18 között Szamos marcipán-bemutató szórakoztatja az édességkedvelőket.

Mindezek mellett minden pénteken, szombaton és vasárnap 11 órától zenés színpadi programok is várják a látogatókat. Fellép többek közt a Cimbaliband, Kardos-Horváth János, Petruska, a Swing a'la Django, a Folk On 45, Boogie, Hangácsi Márton, a Nagykun Táncegyüttes és az Experidance Táncakadémia.

 

Bővebb és részletes információ >>>

 
 

Kapcsolódó

Szeptember 15-én Kutyaegészség fesztivál lesz a budapesti Kamaraerdőben Cikk

Friss tanulmányok szerint a kutyák várható élettartama az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent, ennek oka elsősorban a táplálékukban keresendő. Mások mellett ez is téma lesz szeptember 15-én a budapesti Kamaraerdőben, a Farkasfeszten. A kutyaegészség fesztiválon Böszörményi Zsolt kutyaséf tart

Szlovénia: felfedezzük fel a szomszédos meseországot! Cikk

Most, hogy a nyár és a strandszezon a végéhez közeledik, egyre többen vágyhatnak másfajta élményekre, akár egy vadregényes erdei vagy hegyi túrára is. Egy ilyen kiruccanáshoz tökéletes célpont Szlovénia! Ez a mindössze kétmilliós lakosságú kis ország a magyar turisták előtt még jórészt ismeretlen,

Hajós András zenés stand upjával indul a MagNet Ház új évada Cikk

2019. szeptember 7-én kitárja kapuit a budapesti MagNet Közösségi Ház, hogy ízelítőt adjon látogatóinak a közösségi tér izgalmas programjaiból. A nap folyamán színes és változatos kínálattal, ingyenes eseményekkel, gyerekprogramokkal, önismereti workshopokkal, előadásokkal és hangfürdővel várják a

Siófok: kultúra, sport és egy új gasztrofesztivál a szeptemberre Cikk

Szeptemberben új fesztivállal bővül a siófoki rendezvények palettája: idén először tartanak Sör és Csülök Fesztivált a Fő téren szeptember 13-15. között. Az ősz legújabb gasztrofesztiválján fellép többek között az Abrakazabra és Biga, a Road és a Pa-dö-dő is. Emellett számos kulturális, családi és