Március 8-án indul a 2020-as tavaszi WAMP szezon! Cikk

Hirdetés

Március 8-án a legfrissebb újdonságok és tavaszi kollekciók mellett egy rendkívül színes és izgalmas kiállítással is várunk benneteket a nemzetközi nőnaphoz kapcsolódóan!

“ Az én feminizmusom” kiállítás Meyer Eszter-Virág blogger, újságíró, tervező első önálló kiállítása, mely a művészet szubjektivitásával hasonlítja össze a feminizmus értelmezését.“Azt gondolom, a feminizmus - mint ahogyan a művészet is - nagyon szubjektív. A feminizmus ezerarcú - nem kategorizálhatjuk be azokat, akik azonosulnak vele bármilyen szinten. A kiállítással ezt szerettem volna megmutatni, illetve szerettem volna megjelenést és teret biztosítani olyan fiatal feltörekvő művészeknek, mint Ferencz Borbála, vagy Miss Pina, a Pinazine írója.”

Az én feminizmusomon helyet kapott a Nemnőügy feat YKS pólókollekció is, mely olyan általános szállóigéket visel magán, mint a “Nincs pasim, csak nem tetszel”, vagy “Elhagynálak téged magamért”. A pólók szövegei felkerültek a Neuzer Zsófival közös fülbevaló kollekció darabjaira is.

A nemnőügy tagjai arra szeretnének rávilágítani, mennyire nehéz jelenleg fiatal nőnek lenni a külsőnket érintő folyamatos elvárások mellett, melyek elsiklanak a szakértelmünk, a képességeink felett. Egy olyan edukációs mozgalom, ami hosszú távon szeretne segíteni azoknak, akik rászorulnak. A közösségi kezdeményezés két vezetője, Eszter-Virág Meyer újságíró-blogger és Pór Ágnes személyi edző, a táplálkozás és mozgás pszichológiáját vizsgáló szakember igyekeznek rávilágítani arra, hogy a testkép- és étkezési zavarok már-már átlagos jelenséggé váltak a nők körében. Az ezzel kapcsolatos egészségi gondokra keresnek megoldást külsős szakértők bevonásával is. A projekt hosszú távú célja egy összetartó, egymást segítő közösség kiépítése, edukációs, társadalmi értékű törekvéseken keresztül. A kiállításhoz kapcsolódóan megtekinthetőek Mikóczi Barbi képei is a Nemnőügy legelső kampányáról, melyek diverz modellekről készültek, a sokoldalúság jegyében. A tárlat egyszerre önvallomás, véleménynyilvánítás, és állásfoglalás - célja pedig egy párbeszéd indítása művészetről, feminizmusról, eszmékről, társadalmi kérdésekről.

 

A Hónap tervezője márciusban Harmati Hedvig lakástextil tervező öltözék kiegészítő-tervező

A MIF Mesterképző Intézetében szerzett diplomát 1997-ben. 1998-ban tagja lett az Eventuell Galériának, mely a 2000-es évek első évtizedében a hazai textiltervezés meghatározó szereplője és alakítója. Jelentős hazai és nemzetközi cégek, kulturális intézmények megbízásai nyomán tevékenysége főleg a minta- és struktúradesign területén kiemelkedő. Számos szakmai díj és kiállítás (textilbiennálé díjai 1998, 2012; Magyar Formatervezési Díj 2003, 2016) és további aktív tervezői munkássága mellett 2005-től bekapcsolódott az oktatásba, 2007-től ő vezeti a MOME textil tanszékét. 2009-ben a MOME Doktori Iskolájában DLA fokozatot szerzett. Nemzetközi oktatói tevékenységére alapozva tervezte meg és vezeti a Future Traditions nemzetközi kutatás- és oktatásfejlesztési programot.

A Nove Designs egy kis családi vállalkozásként indult, de mára már kinőtte magát az eredeti ötletből. Baba, gyerek és női ruházatot, valamint kiegészítőket gyártanak GOTS minősített organikus pamut (BIO) textilekből. Textiljeik nem tartalmaznak az egészségre káros vegyszereket, rákkeltő anyagokat, valamint a megfelelnek az emberi és környezeti szabályzatoknak (mint például: vízhasználat és a gyermekmunka tiltása). Termékeik kizárólag Magyarországon készülnek és a gyártásban anya és lánya is aktív szerepet vállalnak.

Az OnBoard Furniture fiatal csapata azért állt össze, hogy bútoraikkal otthonodban is egyedi légkört teremtsenek. Újrahasznosított gördeszkákból készült termékeik és minőségi alapanyagokból készült bútoraik különleges élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Olyan design bútorokat állítanak elő, ami az egyediségre, stílusra és a sport adta szabadságra emlékeztetnek minket.

 

WAMP Tavaszi vásár 2020.03.08. további infók >>>

 

WAMP

Kapcsolódó

2021-ben duplán érkezik a Hello Piac Karácsonyi Design Vásár Cikk

Hello Piac Karácsonyi Vásár - December 5. és 12. Az év utolsó hónapjában két alkalommal is szeretettel várunk mindenkit a Hello Piac Karácsonyi Design Vásárára az Akvárium Klubba. December 5-én és 12-én vasárnap 10.00-18.00 óra között ismét megtöltjük az asztalokat szebbnél szebb hazai, egyedi, kézműves, design termékekkel, táskákkal, ékszerekke

Vasárnap is közösségi családi nap az Akvárium Klubban Cikk

Hello Piac Design Vásár // NOVEMBER 7. - Akvárium Klub 2021. november 7-én 10-18 óráig ismétközösségi design vásár és családi nap az Akvárium Klubban! Az esemény ezúttal is a tudatos vásárlás fontosságát, a természetes anyagokból készült, környezetbarát termékeket és a hazai designerek/tervezők munkáit helyezi előtérbe Budapest legnépszerűbb közösség

Háztáji finomságokkal jön a Rozmaring Pünkösdi termelői vásár Cikk

Rozmaring Pünkösdi termelői vásár Nagy érdeklődésre tartott számot az első, Húsvéti termelői vásár március végén a Rozmaring Kertvendéglőben, ahol a budapestiek is megismerhették a vidéki gazdák kínálatát. A sikeren felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek: ezzel egy rendezvénysorozatot indítanak útjára, aminek legfőbb célja, hogy a

ELMARAD - Hello Piac Design Vásár november 15-én az Akváriumban Cikk

Hello Piac Design Vásár 2020 november Az esemény a hatályos rendelkezések értelmében sajnos nem tartható meg. Gyere el te is Budapest legmenőbb design vásárára az Akvárium Klubba, és fedezd fel a hazai tervezők és designerek által készített legegyedibb és legkülönlegesebb táskákat , ruhákat, ékszereket, divat kiegészítőket, DIY és vi