Rendhagyó halloweeni a VII. kerületben: mexikói halottak napja buli a Neverlandben Cikk

Día de Muertos 2020 Budapest

Hirdetés

Október 31-én szombaton 18 órától az amerikaitól teljesen eltérő, mexikói stílusú halloweeni bulit tartanak a Dohány utcai Neverlandben. A Día de Muertos a mexikói halottak napja, ami a közép-amerikai országban az élet ünnepe is egyben. Az emberek ilyenkor poénos formában kifestik magukat, megemlékeznek a boldog pillanatokra, a budapesti szórakozóhelyen pedig ezt az életérzést szeretnék átadni a vendégeknek. A díszlet több ezer virágból és festett koponyákból áll majd, a belépés pedig csak beöltözve lesz engedélyezett. A jó hangulat mellett a biztonság is garantált, hiszen a megfelelő óvintézkedések betartása mellett készülnek a szervezők az eseményre.

Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a halloweeni bulik, de ezek jellemzően az amerikai tradíciók szerint zajlanak. Josep Zara, a Neverland tulajdonosa többször is járt Mexikóban, tőle ered az ötlet, hogy csavarnak egyet a történeten, és mexikói stílusban bonyolítják le az idei Halloweent.

A Día de Muertos, vagyis a Koponyák ünnepe Mexikó talán legizgalmasabb – és több ezer évre visszanyúló – ünnepe, mely egyre inkább beférkőzik az USA-ba és Európába is. A hagyományok szerint a közép-amerikai államban ez az élet ünnepe is egyben, amikor az emberek fesztivál jelleggel minél színesebben festik ki magukat, és együtt ünneplik a legszebb pillanataikat.

Gólyalábas, tűzokádó és virágok ezrei

Ez a stílus elevenedik majd meg a Neverlandben is, ahol már hetek óta hatalmas energiákat mozgósítva készülnek az országszerte egyedülálló rendezvényre. Csak a díszlettel tíz ember foglalkozik, a szórakozóhelyet az események alkalmából több ezer szál virággal díszítik majd fel, amit művészek által festett koponyákkal és fényjátékkal egészítenek majd ki. 

A Neverland munkatársai az emeleten egy mexikói oltárt is építenek majd a hangulat fokozása érdekében, az utcán pedig gólyalábas, tűzokádó és tűzzsonglőr szórakoztatja majd a járókelőket. 

Día de Muertos maszk

A rendezvény aranyszabálya, hogy csak beöltözve lehet belépni. A vendégeknek ugyanakkor nem kell sminkkel készülniük, erről több arcfestő művész gondoskodik majd a helyszínen, ráadásul mindenkiről profi fotó és videó készül majd. Két DJ is fel fog lépni, akik különleges, mexikói zenei repertoárral rukkolnak elő.

Mexikói ételek és nyári koktélok

Természetesen tematikus étel- és italkínálattal várják a bulizni vágyókat. Az étlapot többek között a taco, a csirkés empanada és a quesadilla is helyet kap majd, italok terén pedig a nyáriasabb, gyümölcsösebb változatokkal készülnek, mint a mezcal, a margarita vagy a paloma a városban egyedi tequila- és koktélválaszték mellett. Az eseménnyel egy időben a Neverland szabadulószobái is nyitva lesznek majd.

A koronavírus-járvány miatt a szórakozóhelyen fokozott óvintézkedéseket vezettek be. A beöltözött személyzet természetesen maszkban lesz, kézfertőtlenítő mindenhol rendelkezésre áll, és ez Budapest egyetlen beltéri szórakoztatóipari egysége, ahol több hepa szűrőn megy át a befújt levegő, ami ezáltal 100 százalékban vírusmentes. Emellett minden gyakran érintett felületet extrán is fertőtlenítenek majd. 

Jegyek elővételben már kaphatók a helyszínen, és érdemes sietni, mert csak limitált számban állnak rendelkezésre.

 

Neverland

Kapcsolódó

Sétálva dumálni zenésztársakkal - elindult Egyedi Péter podcastja Cikk

Szabadlábon podcast Zenészekkel beszélget a szintén zenész Egyedi Péter (Óriás, Rájátszás, Mmamt) – ez a Szabadlábon – zenészséták Egyedi Péterrel podcast, amit nem négy fal között, hanem egy olyan séta közben vesznek fel, melynek útvonalát a vendég választja. A Szűcs Krisztiánnal készült első epizód már meghallgatha

Nyárra ismét teltházas hazai turizmusra számítanak Cikk

Klebelsberg Kastély Hasznos információkat osztott meg a turizmusról, a szállodák üzemeltetéséről, a belföldi szálláshelyek aktuális helyzetéről, arculatváltásról, újításokról, a covid hatásról Klemm Balázs, a turizmus véleményformáló szakembere. A magyarországi és székelyföldi érdekeltségű cég, a Hotel & More Gro

Újraindulás: javaslatcsomagot rakott össze a Music Hungary Szövetség és a Magyar Fesztivál Szövetség Cikk

Music Hungary Szövetség A Music Hungary Szövetség, a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége kezdeményezésére a szakértők egy javaslatcsomagot állítottak össze a Magyar Turisztikai Ügynökségnek címezve, melynek célja a magyar turizmusban és vendéglátásban működő ágaza

Online térbe költözik az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás Cikk

Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást A korlátozások miatt online platformra költözött a továbbtanulók nagyrendezvénye, ám mint azt a szervezők mondják, ez a kihívás egyben új lehetőségeket is hoz. A 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2021. január 21-23. között rendezik meg, a megvalósítás céljából egy úttörő, többnyelvű