szines_varos_2017_logo

Színes Város 2017 Esemény

Színes Város 2017 - Kész a hatodik tűzfal is! Beküldve: 2017-10-04 13:47:38
Hír
Elkészült a hatodik tűzfal az augusztus végén kezdődött Színes Város Budapest Fesztiválon. A 170 m2-es alkotást Dan Ferrer spanyol művészjegyzi, és a budapesti Kertész utcában látható mától. Az 1980-ban Madrid környékén született művész gyerekként a graffiti, a gördeszka és a képregények világa iránt érdeklődött. Ezen hatások mentén hozta létre saját kreatív stúdióját, amely számos nemzetközi ügynökséggel és márkával  működik együtt. Nagy formátumú falfestményeket alkot, továbbá rendszeresen

Tovább olvasom

Színes Város 2017 - Újabb falfestmény készült el! Beküldve: 2017-09-19 11:05:01
Hír
Christian Böhmer, - művésznevén „Mr. Trash” - a ’90-es években graffitisként kezdte pályáját Kölnben. Autodidakta módon, egy a klasszikus portrékon alapuló, saját művészeti formát fejlesztett ki. Böhmer német urban art művész leginkább figurális alkotásairól ismert. Legújabb, „papírzacskós” sorozatát évek óta nagy érdeklődés övezi Németországban. Az idei Színes Város Budapest Fesztiválra is ebben a szellemiségben tervezett a művész. A papírzacskók a fejeken nem csupán Böhmer védjegye és stílu

Tovább olvasom

szines_varos_fejlec

Negyedik alkalommal rendezik meg a Színes Város Budapest Fesztivált. Az elsősorban tűzfalak festésével foglalkozó fesztivál továbbra is a kortárs képzőművészeti szcéna izgalmas és friss művészeit, alkotásaikat hivatott bemutatni. 2017-ben a hazai alkotók felkérése mellett várhatóan Németországból​ - mint kiemelt partner -, Ausztriából, Spanyolországból, Lengyelországból​, és Nagy Britanniából érkeznek nemzetközileg elismert művészek.

A 2014-es kezdetek óta 33 különböző urbanisztikai projekt valósult meg a fesztivál keretében. A nyár végén induló​, egy teljes hónapon át tartó sorozat első tematikája a diskurzusra és ellentétpárokra épült. Ezt követően a hungarikumok, és hogy mit látnak rólunk a külföldiek, tavaly a város és a víz kapcsolata, míg idén a gasztronómia és a bor hívószavai inspirálják a művészeket a közterületen levő​ festmények megalkotásában.

Újdonság, hogy a fesztivál kiemelt partnervárosa idén Berlin lesz. Több berlini alkotó munkája Budapesten lesz látható, valamint a fesztiválhoz kapcsolva készül el egy budapesti alkotó murálfestménye Berlinben.

„Több dologban ​ is újítunk idén​, szeretnénk kifejezetten a budapestieket megszólítani, és bevonni a város színesítésébe azáltal, hogy különböző elhanyagolt kültéri falfelületeket, akár tűzfalat, vagy felújításra szoruló​ helyszíneket javasoljanak. Célunk, hogy a felújítás és​ a művészeti alkotás által átalakuljanak a köztéri felületek, így színesebb és izgalmasabb pontjai születnek a ​városnak.” - mondta el Flór Péter, a fesztivált szervező Színes Város Csoport főtitkára.

A javasolt fővárosi felületeket július 5-ig​ várják az alábbi email címre: info@szinesvaros.hu

 

További részletek:

 

 

Sajtóanyag: Színes Város 

Kapcsolat

 • Színes Város 2017 időpont:
  Kezdete:
  2017 Jul 05 10:00
  Vége:
  2017 Oct 04 20:00
  több helyszín:
  Budapest ,