Art Market Budapest 2017 Millenáris, Budapest

art_market_2017_fejlec

Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő kortárs képzőművészeti vására 2017. október 12-15. között újra Budapestre irányítja a művészetbarátok és a nemzetközi művészeti világ figyelmét. Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs képzőművészeti válogatása ezúttal 4 kontinens közel 25 országának több mint 100 kiállítója jóvoltából 500-nál több művész több ezer alkotását teszi hozzáférhetővé a budapesti Millenáris kiállítási épületeiben, miközben feltűnően megnövekedett az eseményre Budapestre érkező magas szintű külföldi, különösen tengerentúli vendégek száma.

Hirdetés

A vásár fotószekciója, az Art Photo Budapest Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként ezúttal is egy teljes kiállítási csarnokot szentel a népszerű művészeti ágnak. A budapestieket és Budapestre érkezőket látványos kiállítási választék várja a vásár helyszíne mellett több külső kiállítóhelyen is, az izraeli művészet bemutatására létrejött fesztivál keretében például fotó- és képzőművészeti kiállítások mellett egy nagyméretű köztéri szobor is csatlakozik majd a látványosságokhoz. A CAFe Budapest Fesztivállal és Budapest Fővárossal kialakított stratégiai partnerség is hozzájárul ahhoz, hogy az Art Market Budapest révén és idején fővárosunk Európa legvonzóbb kortársművészeti vásár- és fesztiválvárosa legyen, az igényes művészetbarátok kihagyhatatlan úti céljává váljon.

 

Sajtóanyag: Art Market

Kapcsolat

 • Art Market Budapest 2017 időpont:
  Kezdete:
  2017 Oct 12 10:00
  Vége:
  2017 Oct 15 20:00
  Millenáris B Csarnok:
  Budapest ,
  Millenáris park ,
  1024 ,

Izrael az idei díszvendég

Az Art Market Budapest egyik alappillére teret biztosítani és kiemelt figyelmet fordítani olyan művészeti szereplők bemutatására, amelyek nem vagy csak kevéssé kapják meg az általuk képviselt színvonal alapján kiérdemelt nemzetközi figyelmet, és amelyek inspirációként szolgálhatnak a globális művészeti piac számára. 2017-ben a vásár szervezői az államalapításának 70. évfordulóját ünneplő Izraelt hívták meg díszvendégként, példátlanul gazdag és széles körű művészeti választékkal irányítják a figyelmet Izrael magas színvonalú, bár nemzetközileg kevéssé ismert művészeti szereplőire. Ebből a célból, a vásár helyszínén bemutatott válogatás mellett az Art Market Budapest ART.ISRAEL-ART.IS.REAL néven kulturális fesztivált hoz létre, amely számos budapesti helyszín bekapcsolásával még szélesebb körben növeli Izrael kulturális értékeinek ismertségét. További részletek >>>

Art Photo Budapest

Az Art Photo Budapest, a vásár néhány évvel ezelőtt létrehozott fotóművészeti szekciója az idén megerősíti pozícióját Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként, és számos nemzetközi sztárnak biztosít kiállítási és személyes bemutatkozási lehetőséget. Egyebek mellett a David Bowie fotósaként világhírűvé vált londoni Tony McGee a tavaly elhunyt kultikus zenészről készült különleges portrésorozata mellett bemutatja a sorozat elkészültéhez kapcsolódó dokumentumokat, köztük David Bowie jegyzeteit is. A már említett izraeli sztárvendég, Ilit Azoulay „Képzeletbeli rend” című, 900 x 200 cm-es rendkívüli erejű fotóinstallációja az Art Photo Budapest egyik legkiemelkedőbb darabja, amely létrejöttének körülményeit személyes prezentáció formájában is bemutatja a művész. A műfaj külföldi sztárjai mellett az Art Photo Budapest nemzetközi mezőnyében természetesen meghatározó szerephez jutnak a legjelentősebb hazai alkotók is, akik közül 2017-ben az idén 80 éves, kolozsvári születésű Korniss Péter munkássága kerül leginkább fókuszba

További különlegességek, érdekességek

 • A Budapest Fővárossal kialakított partneri együttműködés keretében az Art Market Budapest látványos bemutatkozási lehetőséget biztosít a művészek legfiatalabb, pályakezdő generációjának. A vásár Art Project szekciójában a Magyar Képzőművészeti Egyetem, az Art Photo Budapest keretében pedig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia Tanszék hallgatói mutatkoznak be a Főváros támogatásával, az Art Market Budapest nyitóeseménye alkalmából a helyszínen nyújtja át Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony a 2017-es BUDAPEST A FIATAL TEHETSÉGEKÉRT díjakat is.
 • Kiemelkedő szakmai elismerést jelent, hogy az Art Market Budapest immár évek óta NÉMETORSZÁG KORTÁRS MŰVÉSZETÉNEK LEGJELENTŐSEBB KELET-EURÓPAI PLATFORMJAKÉNT mutatkozhat be. 2017-ben ráadásul minden eddiginél jelentősebb a német galériák által elfoglalt kiállítási terület, amely egyebek mellett a 2016-ban létrehozott NÉMET MŰVÉSZETI ALAP sikerét is jelzi. Az Alap német vállalatok által nyújtott támogatásból műtárgyakat vásárol az Art Market Budapest keretében bemutatott választékból, és a német művészek alkotásait egy kiválasztott intézménynek adományozza. Az első évben a német tannyelvű Andrássy Egyetem volt az Alap kedvezményezettje, amely az idei évben is a Német Nagykövetség védnöki szerepvállalása mellett folytatja tevékenységét.
 • Az Art Market Budapest napjain és helyszínén szervezett INSIDE ART ELNEVEZÉSŰ NEMZETKÖZI KONFERENCIA jelentős szakmai személyiségek részvételével, előadások és panelbeszélgetések formájában ad bepillantást a művészeti piac szempontjából jelentős aktualitásokba, trendekbe, mutatja be annak szereplőit. 2017-ben a konferencia keretében olyan befolyásos nemzetközi szereplőkkel találkozhat személyesen a közönség, mint Maja és Reuben Fowkes, a Translocal Institute for Contemporary Art vezető kurátorai, Rony More, a New York-i Art Please alapító-igazgatója, Jeff Oppenheim, New York-i dokumentumfilm-rendező, Robert Runtak, az olomouci Robert Runtak Nemzetközi Gyűjtemény alapítója, James Snyder, a jeruzsálemi Izrael Múzeum nyugalmazott igazgatója és nemzetközi ügyekért felelős elnöke, Serge Tiroche, az Art Vantage befektetési alap alapítója és a Tel Aviv-i Tiroche DeLeon gyűjtemény igazgatója és sokan mások.
 • Az Art Market Budapest kísérőprogramjai között szerepel annak a dokumentumfilmnek (Real fake: the art, life & crimes of Elmyr De Hory – rendezte Jeff Oppenheim, New York) a KÖZÉP-EURÓPAI PREMIERJE is, amely ELMYR DE HORY, a világ legjelentősebb, magyar születésű festményhamisítója életét mutatja be. Elmyr de Hory festményei a mai napig lógnak a világ múzeumainak és magángyűjteményeinek falain, és feltehetően több milliárd dolláros értéket képviselnek. 40 évvel halála után a 20. század egyik leghírhedtebb hamísítójának bűnügye még mindig bizonyítatlan, élete során, kijátszva az Interpolt, a Scotland Yardot és az FBI-t, nyíltan tevékenykedett hamisítóként.
 • Az Art Market Budapest vásár és annak valamennyi szakmai eseménye – a világon rendkívül ritka precedensként – DÍJMENTESEN látogatható, a vásár programja keretében a helyszínen mindennap szintén ingyenesen nyújtott szolgáltatásként magyar és angol nyelvű tárlatvezetéseken vehetnek részt a látogatók.
 • A fiatal generáció művészetre nevelése továbbra is az Art Market Budapest kiemelt törekvése, a B. Braun művészetpedagógiai program által biztosított díjmentes MŰVÉSZETI FOGLALKOZÁSOK keretében ezúttal is ezernél több iskolás látogatására számítanak a szervezők.
 • Az Art Market Budapest 2017 vásáron való részvételre jelentős volt a kiállítani szándékozók túljelentkezése. A magas színvonalat biztosító válogatásban idén is a vásár SZAKMAI TESTÜLETének tagja – Deák Erika galériatulajdonos, a Kortárs Galériák Egyesületének képviselője, Einspach Gábor, a Magyar Műkereskedők és Galériák Országos Szövetségének elnöke, az Artmagazin alapító-kiadója és az Art+Text Budapest galéria vezetője, Nicole F. Loeser berlini galériatulajdonos (Whiteconcepts Galéria) és kurátor, Dejan Sluga, a ljubljanai és bécsi kiállítóhellyel rendelkező Photon Galéria tulajdonosa és a bukaresti Adina Zorzini, a Zorzini Galéria tulajdonosa – vett részt.
 • Az Art Market Budapest VÉDNÖKEI minden évben jelentősen hozzájárulnak az esemény hazai és nemzetközi reputációjának erősítéséhez és partneri kapcsolatai építéséhez. Miri Regev izraeli kulturális miniszter asszony az Art Market Budapest idei vendégprogramja köré szervezett ART.ISRAEL-ART.IS.REAL fesztivál védnökeként vállalt szerepet. A magyar diplomácia, azaz a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítója, Szijjártó Péter védnöki szerepvállalása arra tett utalás, hogy Magyarország jó házigazdája kíván lenni a régió egyik vezető kulturális és kreatívipari eseményének. Tarlós István főpolgármester védnöki közreműködése a Budapest Főváros és az Art Market Budapest közötti stratégiai partnerséget, Budapest nemzetközi kulturális központi szerepre való törekvését jeleníti meg.

További részletek és programok >>>

Kapcsolódó

[ELMARAD] FALU Fesztivál 2021 Esemény

Nagyon sokan kérdeztétek, hogy ebben az évben megnyitjuk-e a fesztivál kapuit! Az utolsó pillanatig mérlegeltük, hogy a lehető legjobb és legfelelősségteljesebb döntést hozzuk meg.A rendelkezésünkre álló információkat, szabályokat figyelembe véve, sajnálattal kell most bejelentenünk, hogy a F.A.L.

Henry Rollins: 'Good to See You' spoken word előadás 2023, Budapest Esemény

Henry Rollins: 'Good to See You' spoken word előadás 2023, Budapest dátum

2023 Feb 12
Henry Rollins többször járt Magyarországon a Rollins Band és a Black Flag frontembereként is, legutóbb pedig egyedülálló spoken word előadásával állt színpadra az A38 Hajón. Igaz, azóta is eltelt már 12 év és Rollinsnak szerencsére még mindig van mondanivalója. Sőt, a Good To See You 2023 c. előad

Bondoró Fesztivál 2023 Esemény

Bondoró Fesztivál 2023 dátum

2023 Jun 30
A Bondoró Főnix jövőre a Balaton partjára repíti a fesztivált, azaz 2023-ban új helyszínen, egész pontosan Balatonalmádi Öregparkjában, tér vissza a Bondoró Utcaszínház Fesztivál! A Bondoró Fesztivál Magyarország egyetlen utcaszínházi fesztiváljaként 2019-ben került be a köztudatba, s immáron neg

Ördögkatlan Fesztivál 2023 Esemény

Ördögkatlan Fesztivál 2023

2023 Aug 01
Az  ország egyik leghangulatosabb fesztiválélmény-lelőhelye 2023-ban már 16. alkalommal talál otthonra a Villányi-hegység lankái között és az Ördögkatlan Fesztivál ezúttal is pár utánozhatatlan nyári napban foglalja majd csokorba a kultúra valamennyi hajtását. ... Ördögkatlan 2023 fellépők: ► .