Egzotikus úti cél: Öt különleges indiai építmény Cikk

Az egzotikus és misztikus India nemcsak kultúrájával és tájaival nyűgözi le az odalátogatókat, de számtalan legendás építményt is tartogat a turistáknak. Bárány Róbert és az OzoneUtazás csapata indiai útjuk során olyan különleges helyszínekre kalauzolja a nézőket, amelyeket mindenképpen érdemes megismerni, nemcsak a történetük, de egyedi építészeti megoldásaik miatt is.

Hirdetés

Bruce Wayne sötét börtöne - Chand Baori-kút (Abhaneri)

A Chand Baori-kút egy 13 emelet mély, 3500 lépcsőfokból álló kút, amely arra szolgált, hogy a száraz éghajlatú Radzsasztanban összegyűjtse az esővizet és ezzel biztosítsa a környék a vízellátását. Annak ellenére, hogy a kút megépítésekor az esztétikum nem játszott szerepet, egy remekművet hoztak létre. A különleges helyszín a filmrendezőket is többször inspirálta már, ez a hely volt ugyanis Bruce Wayne nyomasztó börtöne a Batman: A sötét lovag felemelkedése film forgatásán.

Az agrai Vörös Erőd (Delhi)

A Vörös Erőd India szuverenitásának jelképe. Eredetileg a mogul királyi család rezidenciája volt és közel háromezren lakták. 1947-ig, India függetlenségének elnyeréséig a Vörös Erődöt a britek katonai támaszpontként használták, a fővárost pedig Delhiből az akkori Kalkuttába (a mai Kolkatába) vitték.

A hely érdekessége, hogy palotavárosként nagykövetek, utazók és a legmagasabb méltóságok látogatták az Erődöt, akik részt vettek India történelmének alakításában. Maga a nagy Sáh Dzsahán szultán pedig az általa tervezett Erődben halt meg, ám így is rálátott élete fő művére, a Tadzs Mahalra.

Egy víz alatti palota - Jal Mahal (Jaipur)

A Jal Mahal egy igazán különleges márvány vízipalota, amelynek igazi érdekessége, hogy csak a legfelső emeletet láthatjuk, ugyanis az alsó négy víz alatt van. Történetét nagyrészt homály fedi, azt leszámítva, hogy Madho Singh maharadzsa építette a 18. században, később pedig Madho Singh fia, II. Madho Singh kibővítette a palotát egy udvar hozzáadásával.

A tükrök csodája - Sís Mahal, a Tükörcsarnok (Jaipur)

A Tükörcsarnok India északi részén, az Ámbér-erődben található, Jaipur közelében, Rádzsasztán államban és a hat rádzsasztáni hegyi erőd egyikeként a kulturális világörökség része. A csarnok szerkezetében rejlik az épület különlegessége, hiszen az elbeszélések szerint elég volt egyetlen gyertyát gyújtani sötét, hideg estéken, hogy az egész csarnok ragyogjon. Így imitálták a csillagos eget a maharadzsa feleségének, aki imádott a szabadban aludni.

A Taj Mahal előfutára - Humájun mazuóleuma (Delhi)

A mogul korszak az indiai kultúra egyik kimagasló állomása volt, főleg a festészet és az építészet területén. A második mogul uralkodó, Humájun császár mauzóleuma volt az első mogul stílusú épület Indiában: az épület vörös homokkőből épült, tetejét 42,5 m magas hagymakupola fedi. Fallal körülvett kertjében csatornák kígyóznak. Humájun halálát rejtély övezi, ugyanis a muszlimok szerint leesett a lépcsőn, mikor imára sietett, a hinduk viszont úgy tartják, hogy azért esett le, mert ópium hatása alatt állt.

További izgalmas információkkal és egyedi látványvilággal várja az utazás szerelmeseit az OzoneUtazás: India november 14-én (kedden) 22:00-től az OzoneTv műsorán.


Sajtóanyag: Good PR

Kapcsolódó

Linkin Park koncert buszos út 2017.06.27 Linkin Park @ Volt Fesztivál 2017

Vitán felül a 2017-es hazai szezon egyik legnagyobb durranása Linkn Park befutója a Volt Fesztiválra, amit természetesen mi sem nézhetünk tétlenül, és a Todibusszal együtt, és buszos fesztiválutat szervezünk nektek június 27-re! Ráadásul az estének egy markáns hazai vonatkozása is van, ugyanis a 201

Zord és meseszép - Irány a smaragdzöld Skócia! Cikk

Az Egyesült Királysághoz tartozó második legnagyobb tagország Skócia, amely a Brit-sziget északi harmadát foglalja el. A festői szépségű, néhol zord tájakon járva az utazó úgy érzi, hogy egy olyan világba csöppent, ahol bármi megtörténhet, újraelevenedik szeme előtt a történelem. Ehhez az úticélhoz

Jegy + utazás csomag a Linkin Park koncertre 2017.06.27 Linkin Park @ Volt Fesztivál 2017

Alább foglalhatjátuk le a buszos út + belépő csomagjaitokat a Linkin Park fellépésenek a napjára a Volt Fesztivál 2017-re!    //

Először jelentkezik a Gay Travel Day az Utazási kiállításon Cikk

2017. március 2-án találkozhatnak a HUNGEXPO - Utazási kiállításra érkezők először a Humen Media Hungary által szervezett Gay Travel Day, az-az LMBTQ turizmusra irányuló témákat felvonultató programkínálattal. A nap fontos célkitűzése, hogy bemutassa ezen célcsoport gazdasági előnyeit, megismertesse