Úti célok az őszre és a télre! Cikk

Vége a nyárnak, változik az időjárás, de ugyanúgy meg lehet találni az őszi és a téli utazás szépségeit is. Vegyük nyakunkba a legérdekesebb külföldi városokat, hiszen ilyenkor van csak igazán időnk arra, hogy minden programot és helyi nevezetességet megismerjünk!  Segítségként összegyűjtöttük, hogy mely városok tartogatják a legtöbb látnivalót a következő hónapokban – a jó hír pedig az, hogy az odaút is igazán kényelmes lesz, hiszen mindegyik helyre közvetlen járattal utazhatunk a Budapest Airportról induló repülőjáratokkal.
 
A vibráló Berlin
 
Németország, ezen belül pedig Berlin sokak kedvenc úticélja, ami nem is csoda, hiszen Európa „legcoolabb” városaként is szokták emlegetni. A legjobb gyalog vagy bringán felfedezni a német főváros legmenőbb helyeit: a Potsdamer Platztól Brandenburgig, az Unter den Lindentől az Alexanderplatzigszámtalan történelmi helyszínt rejt magában a város. Utóbbi szempontjából kihagyhatatlan az egykori vasfüggöny berlini szakaszának hírhedt ellenőrzőpontja, a Checkpoint Charlie, illetve a Berlini Fal, amely 1961 és 1989 között választotta el Kelet- és Nyugat-Berlint. Ősszel vár rád Berlinben egy Banksy kiállítás, megismerheted az 1937-es Berlint, de ha épp karácsonykor utaznál, akkor ne hagyd ki az Alexanderplatz-ona karácsonyi vásárt sem!
 
Hamburg, a vadregényes kikötőváros
 
Persze Németországban nemcsak a fővárost érdemes célba venni! A második legnagyobb német város egyben a kontinens egyik legforgalmasabb kikötővárosa, ezért Hamburgot a világ kapujának is nevezik. A kikötő hangulatát leginkább a hamburgi Fischmarkton, azaz halpiacon szívhatjuk magunkba, itt mindenképp ki kell próbálni a reggelit: minden vasárnap reggel 5:00 (télen 7:00) és 9:30 között várnak minket a különlegességek. Persze a hamburgi este is tartogat izgalmakat: Reeperbahn a világ egyik leghírhedtebb utcája, ugyanis a város kötéliparának központjaként a matrózok forgalmas találkozóhelye volt. Nem véletlen, hogy ez lett Hamburg vöröslámpás negyede is, és azóta mit sem vesztett buja hangulatából. Ha kultúrára vágyunk, a Kunsthalle a középkortól a kortársig kínál izgalmas kikapcsolódást. Ősszel pedig Keith Haring posztereit is Hamburgban lehet megnézni.

 
Lisszabon, a mediterrán ékszerdoboz
 
Azoknak, akik a mediterrán élvezetek szerelmesei, bátran ajánljuk Lisszabont ősszel és télen is, hiszen még decemberben is 14 és 18 Celsius fok között alakul a nappali hőmérséklet! Óceán, romantikus utcácskák, pezsgő éjszakai élet és nem utolsó sorban fantasztikus ételek.  Érdemes meglátogatni a XVI. században épült fenséges Belém-tornyot, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre, de az UNESCO Világörökség Listájára is felkerült Szent Jeromos-kolostor is megér egy kirándulást! A városban egymást érik a reggelizőhelyek, ahol viszonylag baráti áron lehet jól lakni: a kávé mellé érdemes kipróbálni például a foszlós Bolas de Berlim fánkot, ebédre pedig a Sopa de Pedrát, azaz a kőlevest, amelyben mindenféle jót felhalmoznak a káposztától a malachúsig. Ha karácsony után utaznánk, akkor nem érdemes kihagyni a híres lisszaboni újévi programokat!

Köln, az élvezetek városa
 
Persze nem kell Lisszabonig menni, ha valaki mediterrán környezetre vágyik! Köln városa egyesek szerint sokkal inkább mediterránosan bohém, mint tipikusan német. Persze igazi kuriózumokat is tartogat ez a város: innen, azaz az Eau de Cologne-ból ered a kölnivíz kifejezés, sőt, még azt az épületet is meg lehet nézni, ahol 1709-ben Giovanni-Maria Farina olasz vegyész elkezdte készíteni a kölnivizet. A város másik emblematikus épülete a Rajna bal partján, a főpályaudvar szomszédságában emelkedő monumentális Kölni Dóm. A Rajnán átívelő Hohenzollern-hídon is érdemes átsétálni, amit a szerelmesek hídjaként is emlegetnek. Ha a szívünket más módon melengetnénk meg, akkor érdemes kipróbálni a helyi sörkülönlegességet, a lager söröknél lágyabb, gyümölcsösebb kölsch-t, amit magas, kétdecis poharakban szolgálnak fel. Köln egyik legnevesebb programja február elején a kölni karnevál, amibe minden helyi beleteszi szívét-lelkét.

 
A haladó Rotterdam
 
Ha Hollandiára gondolunk, legtöbbeknek azonnal a főváros, Amszterdam ugrik be, pedig annyi más izgalmas város is várja itt, hogy felfedezzék! Például a csodálatosan futurisztikus Rotterdam, amely hihetetlen módon volt képes megújulni, miután a II. világháborúban porig bombázták. Rotterdamban található Európa legnagyobb kikötője, a tenger után pedig érdemes az eget is célba venni: hogy stílusosak legyünk, szintén kötelező program az Euromast, azaz Hollandia legmagasabb, 185 méteres tornya. Ha művészetre éhezünk, akkor irány a Boijmans van Beuningen Múzeum, amely mind a középkori, mind pedig a kortárs művészetek terén jeleskedik. Akár családdal, akár barátokkal tervezünk programot, a Blijdorp Állatkert mindenképp remek választás, különösen a fedett Ócenárium miatt, ahol egy 22 méter hosszú üvegalagútban testközelből figyelhető meg a tenger élővilága. Rotterdamban igazán lüktet a kulturális élet is, például októberben, a Rotterdam Jazz Fesztivál idején, vagy említhetnénk január közepéig látogatható Rembrandt kiállítást.

 
A modern és történelmi Sanghaj
 
Azoknak, akik egy kis időre szeretnék Európát maguk mögött hagyni, Sanghaj az egyik legjobb választás! Kína legnépesebb városa magában foglalja mindazt, amiért bele lehet szeretni ebbe a csodálatos kultúrába: történelem és hihetetlen gyors iramú fejlődés egy helyen. Jelenleg körülbelül 4000 felhőkarcoló van a városban, azaz több, mint New Yorkban. Ha nincs tériszonyunk, kötelező program a Sörnyitónak becézett, 492 méter magas Shanghai Word Financial Center kilátójának meglátogatása. Természetesen nem maradhat el a nagy bevásárló körút sem, hiszen a messze földön híres Bund sétálóutca már önmagában izgalmas látványosság. Vár ránk a város szívében megbújó Óváros is, ahol mindenképp érdemes útba ejteni az 1403-ban épült Városvédő Istenség templomát és a híres Yu Yuan kertet! A következő hónapok programjai közül ajánljuk a “Hadsereg ünnepének” 90. évfordulójára szervezett tárlatot, vagy a graffiti és kaligráfia művészeti kiállítást.

 
Ha szeretnél a városokról még többet megtudni, akkor látogass el a Cool Cities Winter 2017 oldalra!
 
 
Sajtóanyag: Budapest Airport

Kapcsolódó

Linkin Park koncert buszos út 2017.06.27 Linkin Park @ Volt Fesztivál 2017

Vitán felül a 2017-es hazai szezon egyik legnagyobb durranása Linkn Park befutója a Volt Fesztiválra, amit természetesen mi sem nézhetünk tétlenül, és a Todibusszal együtt, és buszos fesztiválutat szervezünk nektek június 27-re! Ráadásul az estének egy markáns hazai vonatkozása is van, ugyanis a 201

Zord és meseszép - Irány a smaragdzöld Skócia! Cikk

Az Egyesült Királysághoz tartozó második legnagyobb tagország Skócia, amely a Brit-sziget északi harmadát foglalja el. A festői szépségű, néhol zord tájakon járva az utazó úgy érzi, hogy egy olyan világba csöppent, ahol bármi megtörténhet, újraelevenedik szeme előtt a történelem. Ehhez az úticélhoz

Jegy + utazás csomag a Linkin Park koncertre 2017.06.27 Linkin Park @ Volt Fesztivál 2017

Alább foglalhatjátuk le a buszos út + belépő csomagjaitokat a Linkin Park fellépésenek a napjára a Volt Fesztivál 2017-re!    //

Először jelentkezik a Gay Travel Day az Utazási kiállításon Cikk

2017. március 2-án találkozhatnak a HUNGEXPO - Utazási kiállításra érkezők először a Humen Media Hungary által szervezett Gay Travel Day, az-az LMBTQ turizmusra irányuló témákat felvonultató programkínálattal. A nap fontos célkitűzése, hogy bemutassa ezen célcsoport gazdasági előnyeit, megismertesse