A Massive Attack egykori énekesnőjével kooperált a Belau Cikk

Belau feat. Sarah Jay Hawley - Unimaginable

Hirdetés

Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar, most a Massive Attack Mezzanine című lemezének női hangjával, Sarah Jay Hawleyval alkotott. Ennek végeredménye lett az ’Unimaginable’, amelynek lélegzetelállító klipjében a Besúgóból is ismert Szász Júlia szerepel. A friss dal álomszerű hangulatával próbálja a hallgatót kiszakítani a szürke hétköznapokból.

“Take you to the sea” – vallják szerzeményeikről. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) első számú célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet, zenéjük segítségével. Az inspiráció pedig állandó. A természet legalapvetőbb elemei, melyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje.

A formáció öt éves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt több, mint 200 koncertet adtak 25 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Rolling Stone. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, eddigi kiadványaik több millió streamnél járnak.

A friss, ’Unimaginable’ című dalban ezúttal Sarah Jay Hawley volt a közreműködő, akit a Massive Attack, Mezzanine című lemezéről ismerhet egy szélesebb közeg.

"Minden ember életében eljöhet egy pont, amikor ráeszmélünk, hogy az önmagunk körül fenntartott fenntarthatatlant mennyivel nehezebb megőrizni, mint pusztán saját magunkká válni. Ez egy folyamat, melynek indulási pontjából, ahogy a dal címe is állítja egyszerűén elképzelhetetlen a végkifejlet, de az egyén útja maga lehet a megtisztulás és bizony létezik kiút onnan is, ahonnan szemlélődve a helyzetünk bizony végtelenül reménytelennek is hat. A videoklip is ezt a folyamatot szemléltetni” - mesélte az electronica formáció az új, eddigieknél soulosabb hangzású dalukról.

 „Óriási megtiszteltetés, hogy igent mondott felkérésünkre Sarah Jay Hawley, akivel ráadásul rendkívül gördülékeny volt a közös munka. Külön öröm számunkra, hogy egy nagyon különleges vízalatti klip készült a dalhoz, amelyben Szász Júlia szerepelt, és Lukácsi Liza rendezett. Úgy érezzük, hogy a dal, a szöveg, a klip és az alkotók most igazán összhangba kerültek"

– folytatta a zenekar, aki a harmadik nagylemezén dolgozik, amely előreláthatólag 2023 őszén lát napvilágot. Az ország egyik legkeresetteb export zenekara téli pihenője után számos külföldi koncerttel kezdi meg majd az évet, többek között Olaszországban, Lengyelországban, Szerbiába, Dániában, Csehországban, Belgiumban, Romániában is játszik.

 

Belau

Kapcsolódó

Segíts te is felhívni a fugyelmet a Balaton sérülékenységére [zenei pályázat] Cikk

BALATORIUM projekt Tizenkét zenész és zenekar által szerzett dalok a Balaton környezeti értékeire hívják fel a figyelmet, melyek a BALATORIUM ökológiai, kulturális eseménysorozat keretein belül jelennek meg 2023-ban. A BALATORIUM a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében egy tudományos, me

Válság szülte popdalokkal könnyíti a lét terhét a The Anahit új lemeze Cikk

The Anahit #Válságpop A popzenét a ritmusos R&B-vel vegyítő The Anahit elképesztően termékeny időszakát éli, most megjelenő #VÁLSÁGPOP című lemezük pedig egyfajta érzelmi hullámvasút. Egyrészről a hétköznapi, mindannyiunkat foglalkoztató témákat dolgozza fel, másrészt a motivációt egy egész különleges dolog, az egy

Rajongók közreműködésével készült videóklippel jelentkezett a Nova Prospect Cikk

Nova Prospect - Horgonyok A kecskeméti székhelyű power pop/modern rock-metalos Nova Prospect a tavaly októberben megjelent Törékeny egyensúly című negyedik nagylemezén szereplő Horgonyok dalához készített kisfilmmel jelentkezett. Kiss József, gitáros: "A dal születésekor biztosak voltunk benne, hogy a negyedik nagylem

Létösszegző dallal indítja a 2023-as évet Audiopoeta Cikk

Nem akármilyen dallal és videóklippel lepte meg magát születésnapja alkalmából Belényi Mihály, azaz Audiopoeta, kortárs verseiből szőtt csavaros popot és más stílusjegyet ötvöző dalszerző-előadó. A „Csontok a szekrényből” című track-ben Misi Byron-i romantikus beletörődése, az elmúlt 30 év sebei,