Csontig csupaszított dalok OHNODY legújabb live session videójába Hír

OHNODY

Hirdetés

Hegyi Dóri, azaz OHNODY idén jelentette meg első, hétszámos, magyar nyelvű nagylemezét, ami őszinteségével elbűvöli a hallgatót, és amit több portál is az év egyik legkiemelkedőbb hazai megjelenéseként emleget. Az Egy igaz szerelem című album dalaiból válogatott legújabb live session videójába, ahol új köntösben, egészen a csontjáig lecsupaszítva mutatja be azokat.

A lemez a szerelem témáját végtelenül őszinte, törékeny módon tárja elénk, a felismeréstől, fellángolástól indulva az elmúláson át egészen az elengedésig és az újrakezdésig. A most megjelenő live session videóban pedig még inkább az érzelmek gyökeréig áshatunk le, hiszen ezek a dalok (Hideg, Dunának, Kriszta és Aranyam a vágy) eddig még nem hallott, akusztikus formában szólalnak meg, ezzel megteremtve egy elementáris, közvetlen, intim hangulatot.

Ez ágyaz meg annak a naturális légkörnek, ami a kisfilm képi világában is visszaköszön: OHNODY-t először egyedül, egy szál gitárral láthatjuk a letisztult díszletben, amiben a ridegnek tűnő fehér szín dominál, mégis egyfajta melegséget áraszt magából. OHNODY erről a következőképp mesél:

“A koncepció általában úgy születik meg a fejemben, hogy elképzelem magam egy helyen, mint egy filmben - megnézem, hol vagyok, kik vagy mik vesznek körül. Gyerekkoromban egy tölgyerdő szélén volt nyaralónk, ahol meseszép éveket töltöttem. Az akusztikusan áthangszerelt dalaim valahogy ide repítettek vissza. Az ősz és a tél mindig egy nosztalgikus szakasz az életemben, a Hideg is erről a visszaemlékezős időszakról szól. Ezt a hangulatot szerettem volna megjeleníteni stúdió körülmények közt.”

A videó tehát Dóritól indul, majd a második daltól a gitárt Havai Gábor veszi át tőle, illetve szép lassan kibontakoznak az érzékien gyönyörű táncmozzanatok Dinnyés Geri tolmácsolásában. A lassan építkező, majd egyre nagyobb mozdulatok OHNODY saját érzéseit jelenítik meg. 

“Kiskoromtól fogva arra vágytam, hogy tudjak táncolni, balettoztam is gyerekként, és mindig csodálattal néztem a táncos sportokat, mint a műkorcsolya vagy a szinkronúszás. Lenyűgöz, amikor valaki a testét ennyire tudatosan mozgatja, és ezzel érzéseket tud kiváltani a nézőből. Ezért dolgozom a színpadon is táncosokkal, mert ők a testükkel fogalmazzák meg azt, amit én egyelőre nem tudok kifejezni.”

A Live @ Holiday Studio Budapest című kisfilm tehát egy varázslatos és mélyrehatóan őszinte világba kalauzol el minket, ami egyszerre több érzékszervünkre is hat, és ami megmutatja OHNODY aktuális vizuális világát. Ebben az ismert koncertfotós, Bátori Gábor “Jim” (sinco) és Kovácsovics Dávid hangmérnök voltak az énekesnő segítségére.

 

OHNODY

Kapcsolódó

2021 februárjában érkezik a második Mmamt lemez Hír

Mmamt második lemez 2021 februárjában jelenik meg Egyedi Péter Mmamt nevű szólóprojektjének második lemeze, amelynek befejezéséhez online koncerttel kalapozik az előadó. Ezzel egyidőben az új album második beharangozó dala, az Okos, hülye is megérkezett. 2019-ben több online zenei médium is a legjobb magyar megjelen

'Amíg bírom' - megérkezett a Rocken Dogs új lemeze! Hír

Rocken Dogs zenekar A magyar hardrock rajongók igazán nem panaszkodhatnak: 9+1 pörgős, vérbeli rock n' roll nóta futott be a budapesti-váci illetékességű Rocken Dogs zenekar 2020 december közepén debütált korongján. A friss albumra többek között felkerült a hivatalos videó- és zenecsatornákon már egy ideje fellelhet

Lélekmelegítő karácsonyi feldolgozást készített a Strand Allstars Hír

STRAND fesztivál AllStars - Kívánj igazi ünnepet! Különleges karácsonyi ajándékkal készült a STRAND fesztivál: a szervezők kérésére újra összeállt a Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Horváth Tamás és Járai Márk alkotta STRAND ALLSTARS, hogy a Piramis Kívánj igazi ünnepet és Ajándék című dalát feldolgozva varázsoljon ünnepi hangulatot. A december 7-i rádió

Az élő zene erejét hozza el a Freakin’ Disco új EP-je Hír

Freakin’ Disco új EP Ötszámos új kislemezzel csap le 2020-ra a Freakin’ Disco. A 2020 megidézi az élő zene erejét, mély basszusokkal pörgetve bele bennünket az év végébe. A zenekar új EP-jén három vadonatúj szám és kettő saját remix szerepel. Őrületig fokozódó techno csapatás és elmélyült dallamok - ezek váltakoznak