Deep Glaze: négy év kihagyás után, új felállással érkezik az új lemez Cikk

Deep Glaze 2021

Hirdetés

Nemrég megjelent klipes daluk, a Morning Light már előrevetítette a változást a hazai és nemzetközi sikereket is elérő Deep Glaze háza táján. Három új bandataggal bővült a csapat, a zenei arzenált pedig a szintetizátorok előtérbe kerülése színesíti.

Az elmúlt időszakban a Deep Glaze zenészei közül többen külföldre költöztek, így elkezdődött formálódni egy teljesen új fejezet. A rengeteg változás és bizonytalanság ellenére a két alapító tag, Yorgos Goletsas és Dimitris Topuzidis saját bevallása szerint mindvégig biztos volt abban, hogy nem szeretnék abbahagyni a zenekart, hiszen még sok minden vár rájuk. Ahogy viccesen fogalmaznak: “Egy ponton az is felmerült, hogy ketten csináljuk tovább, így legalább nincs senki már, aki kiszállhatna.”

A duó végül három kiváló zenésszel, Gyányi Marcellel (makrohang, Dresch Quartet)Klausz Ádámmal (Barabás Lőrinc Quartet, Szeder) és Csernovszky Márkkal (Szagos Hörigekkók, Deus Ex) egészült ki és nyerte el végleges formáját. Az Arcadia című anyag ötlete tehát egy roppant terhelt időszakban fogalmazódott meg, és végül a karantén volt az, ami utat engedett az inspirációknak. Néhány hónap alatt rengeteg ötlet gyűlt össze, volt, ami Dimitris riffjeiből (The Unkown) és volt, ami Gyányi dalkezdeményeiből (Slow car) bontakozott ki, a demókat Yorgos rakta össze házi stúdiójában, majd a próbateremben csiszolták tovább. De a végeredményhez a közönség is nagyban hozzájárult, a dalokat ugyanis online koncerteken próbálták ki, így redukálódott le végül hat szerzeményre, amik most az Arcadian helyet kaptak. A keverésben Altsach Balázs volt segítségükre - úgy tűnik, ez már a srácok keresztje, de a folyamat közben ő is külföldre költözött, ezért a mixelést online fejezték be.

Az Arcadia cím Görögországhoz köthető, ami egyébként a két alapító tag származási helye is. Sokan használják az idilli, zavartalan helyek jelölésére. Ehhez Yorgos a következőket teszi hozzá:

“Ha eljön az ideje, szeretnénk összerakni egy erősen görög hatású albumot, de arról is szó volt például, hogy régi számokat dolgozunk át ilyen módon. Addig is kísérletezünk a ritmusokkal, skálákkal, ami még belefér a mi kis pszichedelikus világunk hangulatába.”

A kísérletezés a most megjelenő új lemez hangzásvilágán is érződik,és a korábbiakhoz képest sokkal bátrabban nyúltak a szintetizátorokhoz. A tematikát tekintve, mivel a dalok a karantén alatt íródtak, ezért végig érezhető bennük egyfajta keserédes hangulat, vágyódás a természetbe, az ismeretlen felfedezése, a múló idő súlya, illetve Yorgost kifejezetten foglalkoztatta a lelki béke megtalálásának témája.

A dalokból már élőben is kaphattunk ízelítőt, teljes egészében pedig december 10-én a Turbinában hallhatjuk őket, ahová a srácok különleges műsorral és vendégekkel készülnek.

Deep Glaze lemezbemutató koncert jegyek >>>

 

Deep Glaze 

Kapcsolódó

Mély témák, személyes történetek - Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezett Cikk

Dallos Bogi - Az út közepén Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezik, amely mély témákat dolgoz fel széles spektrumon, személyes történetekbe ad betekintést. A fiatal énekesnő lemez mellett egy izgalmas képi világú klippel is jelentkezik, amely egy teljesen új oldalát mutatja meg. Dallos Bogi közel tíz éve aktív a mag

Ismert zenészekkel mutatja be szerzői lemezét Nagy Ádám Cikk

Nagy Ádám szerzői est 2022-12-29 Szerzői lemezzel jelentkezik Nagy Ádám gitáros, Huszka Jenő-díjas zeneszerző, az album dalait pedig ismert és kiváló zenészek társaságában mutatja be december 29-én a Magyar Zene Házában. A legismertebb Roy és Ádám és Wörk Projekt művek mellett Ádám más zenészeknek, többek közt Deák Bill Gyulának,

Új összefogás az európai zenepiacon: itt az UPBEAT, az első magyar vezetésű platform projekt Cikk

UPBEAT platform projekt Az UPBEAT a Hangvető vezetésével az első olyan Kreatív Európa által támogatott platform projekt, amit magyar cég koordinál. A platform projekt küldetése, hogy a világzenei piac feltörekvő tehetségeit támogassa, és új lendületet vigyen a showcase fesztiválok világába. A 2022. augusztusában indult p

Prokofjev életművéről szól a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar 2023-as maratonja Cikk

Prokofjev-maraton 2023 - Berkes Kálmán A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös zenei maratonjának műsora 2023-ban a múlt század egyik legnagyobb hatású zeneszerzője, a hetven esztendeje elhunyt Szergej Prokofjev köré szerveződik. Az 1891-ben született orosz szerző ifjúkora egybeesett a cári birodalom hanyatlásával, miközben Mozart