Deep Glaze: négy év kihagyás után, új felállással érkezik az új lemez Cikk

Deep Glaze 2021

Hirdetés

Nemrég megjelent klipes daluk, a Morning Light már előrevetítette a változást a hazai és nemzetközi sikereket is elérő Deep Glaze háza táján. Három új bandataggal bővült a csapat, a zenei arzenált pedig a szintetizátorok előtérbe kerülése színesíti.

Az elmúlt időszakban a Deep Glaze zenészei közül többen külföldre költöztek, így elkezdődött formálódni egy teljesen új fejezet. A rengeteg változás és bizonytalanság ellenére a két alapító tag, Yorgos Goletsas és Dimitris Topuzidis saját bevallása szerint mindvégig biztos volt abban, hogy nem szeretnék abbahagyni a zenekart, hiszen még sok minden vár rájuk. Ahogy viccesen fogalmaznak: “Egy ponton az is felmerült, hogy ketten csináljuk tovább, így legalább nincs senki már, aki kiszállhatna.”

A duó végül három kiváló zenésszel, Gyányi Marcellel (makrohang, Dresch Quartet)Klausz Ádámmal (Barabás Lőrinc Quartet, Szeder) és Csernovszky Márkkal (Szagos Hörigekkók, Deus Ex) egészült ki és nyerte el végleges formáját. Az Arcadia című anyag ötlete tehát egy roppant terhelt időszakban fogalmazódott meg, és végül a karantén volt az, ami utat engedett az inspirációknak. Néhány hónap alatt rengeteg ötlet gyűlt össze, volt, ami Dimitris riffjeiből (The Unkown) és volt, ami Gyányi dalkezdeményeiből (Slow car) bontakozott ki, a demókat Yorgos rakta össze házi stúdiójában, majd a próbateremben csiszolták tovább. De a végeredményhez a közönség is nagyban hozzájárult, a dalokat ugyanis online koncerteken próbálták ki, így redukálódott le végül hat szerzeményre, amik most az Arcadian helyet kaptak. A keverésben Altsach Balázs volt segítségükre - úgy tűnik, ez már a srácok keresztje, de a folyamat közben ő is külföldre költözött, ezért a mixelést online fejezték be.

Az Arcadia cím Görögországhoz köthető, ami egyébként a két alapító tag származási helye is. Sokan használják az idilli, zavartalan helyek jelölésére. Ehhez Yorgos a következőket teszi hozzá:

“Ha eljön az ideje, szeretnénk összerakni egy erősen görög hatású albumot, de arról is szó volt például, hogy régi számokat dolgozunk át ilyen módon. Addig is kísérletezünk a ritmusokkal, skálákkal, ami még belefér a mi kis pszichedelikus világunk hangulatába.”

A kísérletezés a most megjelenő új lemez hangzásvilágán is érződik,és a korábbiakhoz képest sokkal bátrabban nyúltak a szintetizátorokhoz. A tematikát tekintve, mivel a dalok a karantén alatt íródtak, ezért végig érezhető bennük egyfajta keserédes hangulat, vágyódás a természetbe, az ismeretlen felfedezése, a múló idő súlya, illetve Yorgost kifejezetten foglalkoztatta a lelki béke megtalálásának témája.

A dalokból már élőben is kaphattunk ízelítőt, teljes egészében pedig december 10-én a Turbinában hallhatjuk őket, ahová a srácok különleges műsorral és vendégekkel készülnek.

Deep Glaze lemezbemutató koncert jegyek >>>

 

Deep Glaze 

Kapcsolódó

Új dallal vezeti fel második lemezét OHNODY Cikk

OHNODY - Szívemben őrzöm Az OHNODY művésznév mögött rejlő Hegyi Dóri 2020-as nagysikerű debütlemeze után idén tavasszal új albummal jelentkezik. Ennek első előfutára Az unoka című nagyjátékfilmhez készült Szívemben őrzöm, amihez a dalszerző-énekesnő saját rendezésű klipet is álmodott. A képsorok ráadásul nagyon személyes

Legkiemelkedőbb szerepeiből válogat Kristīne Opolais február 7-én a Müpában Cikk

Kristīne Opolais  - 2022.02.07 - Müpa Kristīne Opolais jelenleg egyike a világ legkeresettebb szopránénekeseinek, akit a New York-i Metropolitantól kezdve a londoni Covent Gardenen át a bécsi Staatsoperig mindenütt nagy lelkesedéssel fogadnak. Fellépéseinek helyszínei sorából eddig hiányzott a Müpa, hiszen korábban csak a Metropolitan

Magyar nyelvű albummal gazdagodott a Platon Karataev életmű Cikk

Platon Karataev - ‘Partért kiáltó’ A ‘Partért kiáltó’ a Platon Karataev első magyar nyelvű anyaga, sorban pedig a harmadik lemez a For Her (2017) és az Atoms (2020) után. A dalok fő témája az énvesztés, a határtalansággal való talákozás, valamint az azonosság- és egységélmények. A zenekar a lemezt élőben január 28-án mutatja be az

Várkert Bazárban indítja az évet az Anima Sound System Cikk

Anima Sound System nagykoncert Az Anima Sound System január 30-i, évindító nagykoncertjén nemcsak a zenekar három évtizedének népdalok által inspirált darabjai, de a legismertebb slágereik is szerepet kapnak a Várkert Bazárban. A Földről az égbe című koncertprogramban a kárpát-medencei kulturális tradíciók egymásra találását já