Egy Casio szinti, egy gitár és tánc O’SULLIVAN-nal a Várnegyedben Cikk

O'SULLIVAN - Dig Gold

Hirdetés

Egy Casio szintivel és egy gitárral felszerelkezve látott neki második szóló dalának O’SULLIVAN. A ‘Dig Gold’ egy őszinte, elmélkedő, mégis igazi fülbemászó dallam mentén halad, amit néhol a Bon Iver-szerű hangzás gazdagít, és ami egy pillanat alatt szippantja be a hallgatót és repíti el a James Vincent McMorrow-ra emlékeztető, 80-as évek világába.

A Little Bird című debütáló száma után ezúttal is a saját tapasztalataiból merít Ian O’Sullivan: az ír származású dalszerző-énekes az orvosi pálya helyett választotta másik szenvedélyét, a zenét. A Dig Gold ennél azonban univerzálisabb, hiszen egy fontos, generációs problémát dolgoz fel, amiről a főhős a következőképp mesél:

“Az identitásunk belülről fakad, de annak megértését, hogy kik vagyunk és hogyan illeszkedünk ebbe a világba, azt nagyon is a külvilág formálja. Elvárják tőlünk, hogy egy bizonyos munkát végezzünk és a ‘sikert’ financiális elképzelésekkel azonosítsuk. Mások által létrehozott szerepekhez igazítjuk magunkat és saját magunk felett ítélkezünk. Ezáltal végül olyan súlyt cipelünk a vállunkon, mintha egy zongorát vonszolnánk fel a hátunkon nap, mint nap az emeletre. Én nem érzem magam tipikus írnek, de magyar sem vagyok, hiába élek 11 éve Magyarországon. Nem vagyok “igazi” orvos, sem “igazi” zenész. Van egy orvosi diplomám, de sosem praktizáltam, zenészként dolgozom, de sosem tanultam hivatalos iskolai keretek között a zenét.”

A dalhoz egy különleges, fekete-fehér videoklip is készült, a rendezői székbe pedig a szintén ismert énekes-dalszerző, Hegyi Dóri (OHNODY) ült. A kisfilmben O’SULLIVAN megpróbál leásni az alapokhoz és a társadalom előítéleteit maga mögött hagyva önfeledten és teljesen szabadon lejt táncot Budapest várnegyedének különböző pontjain. A forgatásról a következőképp mesél:

“Nem vagyok táncos, úgyhogy bevallom, elsőre kifejezetten megrémített a koncepció. Dóri viszont rengeteget segített abban, hogy feloldjam a félelmeimet. A felvételeket visszanézve azt hiszem, elértük a célt: sikerült levennem azt a bizonyos zongorát a vállamról, és semmi mást nem éreztem, csak felszabadultságot.”

A videón Hegyi Dóri mellett Vadas Géza és Jurak Bettina dolgoztak..

A felszabadultság érzése azonban nem csak a klipben köszön vissza, hanem a való életben is: O’SULLIVAN ugyanis mérhetetlenül boldog, hogy szólódalait végre élőben, közönség előtt is bemutathatja. Első és egyben egyetlen nyári budapesti koncertjét július 29-én egy exkluzív, bensőséges környezetben, a Központban adja majd.

 

O’SULLIVAN 

Kapcsolódó

Scarlet - Megérkezett Doja Cat negyedik stúdióalbuma Cikk

Doja Cat: Scarlet A GRAMMY-díjas globális szupersztár, Doja Cat kiadja új, negyedik stúdióalbumát, a „Scarlet”-et a Kemosabe Records/RCA Records gondozásában. Emellett Doja Cat bemutatta az album egyik új dalának, az „Agora Hills” című számának klipjét is. A videoklipet Pomonában, Kaliforniában és Koreatownban, Los

Harmadszorra is visszatér a KEMP dalszerző tábor Cikk

KEMP dalszerző tábor 2023 A 2021-es és 2022-es KEMP-et követően a Banana Records harmadszorra is megrendezi dalszerző táborát 2023 október 3-6. között Csopakon, a Manor House Inn-ben. Tavaly 25 zenész, előadó és producer gyűlt össze a világ zajától távol, hogy együtt koncentrálhassanak az alkotás folyamatára. Az elvonulást

40 hazai független lemezkiadó kínálatából válogathatunk az Independent Label Fair Budapest vásárán Cikk

 Independent Label Fair 2023 Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A börze mellett a m

Ismét közös lemezt adott ki Azahriah és DESH Cikk

Azahriah és DESH: itt a tripq Bevált csapaton ne változtass, tartja a mondás, és jelenleg nincs csapat a magyar könnyűzenében, amely jobban bevált volna, mint Azahriah és DESH párosa: 2022-ben a magyar streamelők kettejük közös dalát, a Pullupot hallgatták meg a legtöbbször az NMHH hivatalos statisztikái alapján – mintegy 6,5