Electropop dallal tér vissza a tatabányai Scage Cikk

Scage zenekar

Hirdetés

Közel öt év után egy teljesen friss, stílusidegen, mégis a srácokra jellemző nótával térnek vissza a korábban elektronikus post-hardcoreban utazó srácok. Végül is, az elektronika megmaradt.

Nem tűntünk el teljesen, nem is váltottunk stílust, egyszerűen csak ezer tagcserénk volt és időközben megíródott ez a dal, amit mindenképpen meg akartunk örökíteni, hiszen ezek is mi vagyunk– kezdi Jam, a banda egyetlen megmaradt alapító tagja.

Ami érdekes, hiszen rajta kívül még egyetlen ember alkotja a zenekart, BB a doboknál. Arra a kérdésre, hogy élőben session zenészekkel oldják-e meg a dolgot, Jam csak mosolygott: „ezt minden koncertnél megkapjuk, hogy ’a többiek másik kocsival jönnek?’, mire mindig el kell mondanunk, hogy nem, nincsenek többiek.” Vagyis ez egy élőhangszeres duó, akik természetesen HDD segítségével teljes élményt nyújtanak ebben a felállásban is. Friss, lendületes és baromira szokatlan, amit csinálnak, de amikor a koncertek végére a kétkedő tekintetekből elismerő mosolyok válnak, akkor érzik azt igazán, hogy van még új a nap alatt és megérte meglépni ezt a korántsem biztonsági, nagyon is kockázatos lépést.

A ’DAY’ egy olyan veszteséget dolgoz fel, ami nélkül talán lehetetlen élni, de mégis meg kell próbálni.

„Amikor egy olyan ember lép ki az életedből örökre, akit a legbiztosabb pontnak hittél addig és ezt az űrt kell betölteni, akkor azt érzed, hogy ez lehetetlen, képtelen vagy rá. Hiszen az életetek össze volt kovácsolva és soha nem hitted, hogy ez megtörténhet. Aztán persze megtörténik (mert life is a b****) és meg kell birkózni a hiánnyal, a veszteséggel és újra kell építened magad az alapoktól kezdve, kapaszkodva azokba az emlékekbe, amiket együtt megéltetek. Meg kell próbálni pozitívvá formálni az egészet, még ha az első időszakban reménytelennek tűnik is a helyzet.”

Ebből is látszik, hogy hiába a napfényes körítés, a C-G-A-F szentnégyszög és a kellemes, vízparti dallamok, a dal eléggé komoly üzenetet hordoz. És ami Jam szerint a legfontosabb, hogy mindenből van kiút. Nincs olyan, hogy valami teljesen elveszett.

Ettől Scage a Scage. Hogy bármi is van, megpróbáljuk a világos oldalát nézni. Nem kevés sz*rsággal küzdöttünk meg az elmúlt évtizedben, de mindig felálltunk. És fel is fogunk!”

Scage hírek, koncertek, infók >>>

 

Scage

Kapcsolódó

Élő felvételen a Lunatic Pisces dal a Mentes / Pavesi gitárduótól - Jövőre érkezik a második album Cikk

Mentes / Pavesi gitárduó Mentes Norbert, a Hungarica vezetője/gitárosa kisebbfajta meglepetésként 2020-ban egy akusztikus latin/flamenco nagylemezzel jelentkezett, amelyen a félig olasz származású (a Big Brother első szériájában is szereplő) Renato Pavesi volt a partnere. A Renastencia című album dalai fokozatosan került

Új dallal és elnöki címének bejelentésével tért vissza Lil Nas X Cikk

Lil Nas X Megérkezett a többszörös platinalemezes rapper, Lil Nas X vadonatúj dala, amelyet a LoL Esport-tal közösen mutatott be, miután elnyerte League of Legends nevű videójáték elnöki pozícióját. A dal a ”STAR WALKIN’” címet kapta, és az idei League of Legends Világbajnokság hivatalos himnuszának íródott

Elnézést kíván a Punnany Massif - Itt az új dal, csütörtökön koncert a Parkban Cikk

Punnany Massif - Elnézést kívánok A pécsi zenekar az elmúlt hónapok közéleti történéseire reflektál legfrissebb, Elnézést kívánok című számukban, melyet szeptember 29-én hallhat először élőben a közönség a Budapest Parkban megrendezésre kerülő koncertjükön. „Úgy gondolom, hogy az általunk képviselt műfajnak alapvető eleme a tár

Élek: Vadonatúj dal az OM zenekartól Cikk

Élek címmel egy újabb friss dalt mutatott be a 2010-ben indult OM zenekar a még idén megjelenő harmadik nagylemezéről. A tavaly publikált Töredék, illetve az idén tavasszal YouTube-ra került Hol vannak?, a Te sem vagy más, valamint a most júliusban közzétett Ott foglak várni után ezúttal egy nagy