Electropop dallal tér vissza a tatabányai Scage Cikk

Scage zenekar

Hirdetés

Közel öt év után egy teljesen friss, stílusidegen, mégis a srácokra jellemző nótával térnek vissza a korábban elektronikus post-hardcoreban utazó srácok. Végül is, az elektronika megmaradt.

Nem tűntünk el teljesen, nem is váltottunk stílust, egyszerűen csak ezer tagcserénk volt és időközben megíródott ez a dal, amit mindenképpen meg akartunk örökíteni, hiszen ezek is mi vagyunk– kezdi Jam, a banda egyetlen megmaradt alapító tagja.

Ami érdekes, hiszen rajta kívül még egyetlen ember alkotja a zenekart, BB a doboknál. Arra a kérdésre, hogy élőben session zenészekkel oldják-e meg a dolgot, Jam csak mosolygott: „ezt minden koncertnél megkapjuk, hogy ’a többiek másik kocsival jönnek?’, mire mindig el kell mondanunk, hogy nem, nincsenek többiek.” Vagyis ez egy élőhangszeres duó, akik természetesen HDD segítségével teljes élményt nyújtanak ebben a felállásban is. Friss, lendületes és baromira szokatlan, amit csinálnak, de amikor a koncertek végére a kétkedő tekintetekből elismerő mosolyok válnak, akkor érzik azt igazán, hogy van még új a nap alatt és megérte meglépni ezt a korántsem biztonsági, nagyon is kockázatos lépést.

A ’DAY’ egy olyan veszteséget dolgoz fel, ami nélkül talán lehetetlen élni, de mégis meg kell próbálni.

„Amikor egy olyan ember lép ki az életedből örökre, akit a legbiztosabb pontnak hittél addig és ezt az űrt kell betölteni, akkor azt érzed, hogy ez lehetetlen, képtelen vagy rá. Hiszen az életetek össze volt kovácsolva és soha nem hitted, hogy ez megtörténhet. Aztán persze megtörténik (mert life is a b****) és meg kell birkózni a hiánnyal, a veszteséggel és újra kell építened magad az alapoktól kezdve, kapaszkodva azokba az emlékekbe, amiket együtt megéltetek. Meg kell próbálni pozitívvá formálni az egészet, még ha az első időszakban reménytelennek tűnik is a helyzet.”

Ebből is látszik, hogy hiába a napfényes körítés, a C-G-A-F szentnégyszög és a kellemes, vízparti dallamok, a dal eléggé komoly üzenetet hordoz. És ami Jam szerint a legfontosabb, hogy mindenből van kiút. Nincs olyan, hogy valami teljesen elveszett.

Ettől Scage a Scage. Hogy bármi is van, megpróbáljuk a világos oldalát nézni. Nem kevés sz*rsággal küzdöttünk meg az elmúlt évtizedben, de mindig felálltunk. És fel is fogunk!”

Scage hírek, koncertek, infók >>>

 

Scage

Kapcsolódó

Harmadszorra is visszatér a KEMP dalszerző tábor Cikk

KEMP dalszerző tábor 2023 A 2021-es és 2022-es KEMP-et követően a Banana Records harmadszorra is megrendezi dalszerző táborát 2023 október 3-6. között Csopakon, a Manor House Inn-ben. Tavaly 25 zenész, előadó és producer gyűlt össze a világ zajától távol, hogy együtt koncentrálhassanak az alkotás folyamatára. Az elvonulást

40 hazai független lemezkiadó kínálatából válogathatunk az Independent Label Fair Budapest vásárán Cikk

 Independent Label Fair 2023 Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A börze mellett a m

Ismét közös lemezt adott ki Azahriah és DESH Cikk

Azahriah és DESH: itt a tripq Bevált csapaton ne változtass, tartja a mondás, és jelenleg nincs csapat a magyar könnyűzenében, amely jobban bevált volna, mint Azahriah és DESH párosa: 2022-ben a magyar streamelők kettejük közös dalát, a Pullupot hallgatták meg a legtöbbször az NMHH hivatalos statisztikái alapján – mintegy 6,5

Minifesztivált visz a Budapest Parkba a Carson Coma Cikk

Carson Coma fesztivál - Budapest Park Szeptember 1-re egy nagyon különleges eseményt álmodott meg a Carson Coma a Budapest Parkba. Nagykoncertjük előtt ugyanis két színpadon összesen hét olyan előadót vonultatnak fel, akikről úgy gondolták, hogy még nagyobb figyelmet érdemelnek, ezért most szeretnék megmutatni őket a közönségüknek is.