Élvezi a zuhanást az Öröm a Zene-fődíjas Heavy Brains Hír

Heavy Brains

A friss Öröm a Zene-fődíjas Heavy Brains Lent várlak címmel új dallal és egy hozzá forgatott klippel jött ki. A szám üzenete, hogy élvezni kell a zuhanást, és hagyni, hogy minden magától alakuljon. A zenekar legközelebb november 17-én játszik Budapesten, majd december 3-án Debrecenben.

Az együttes stílusát főként az alternatív pop-rock vonal határozza meg, érdekessé azonban a tagok egyedi ízlésvilága, és a különböző hangzásokkal való folyamatos kísérletezés teszi. Emiatt természetessé vált a zenekarnál egy olyan irány, mely tele van izgalmas zenei megoldásokkal és ötletekkel, ezzel együtt mégis könnyen hallgatható és kompakt. 2021 áprilisában jelent meg debütáló lemezük Strapped Wings címmel, az azóta eltelt időszakban pedig sorra jelentek magyar nyelvű dalaik. Saját klub- és fesztiválos koncertjeik mellett játszottak a Carson Coma, a Margaret Island, az Elefánt és a 30Y előtt is.  2022-ben mintegy 1000 zenekarból a Heavy Brains nyerte az Öröm a Zene-fődíjat. A debreceni együttes most egy újabb single-lel, és egy hozzá forgatott klippel jött ki Lent várlak címmel.

Hirdetés

- A dal gondolati magját képző „Lent várlak” a többi szövegünkhöz hasonlóan viszonylag szabadon értelmezhető – mondta el Timbusz Bence, a Heavy Brains basszusgitárosa. -  Azonban a zene hangulatában, illetve kontextusában egyfajta megkönnyebbülés: a „zuhanás”-tól nem félnünk kell, hanem élvezni amíg tart, szembenézni magunkkal és elengedni kicsit a dolgokat, hagyni, hogy minden magától alakuljon.

Az év első felében, egészen őszig rengeteg koncertje volt a zenekarnak, járták az országot, és az az energia, amit a közönség, illetve a közös élmények alkottak, mind belekerültek a dalba.

- Nem kötöttünk kompromisszumokat, minden ötlet benne van, amit akartunk és mégis egészként hat a dal – tette hozzá Dávid Balázs, a banda énekes-gitárosa. - Pontosan annyi került bele, amennyi kell. A két és fél percével eddig a legrövidebb de egyben „legmegőrülősebb” zenénk, hiszen benne van az összes átbulizott éjszaka lelke. Nagyon hálásak vagyunk Beke Istvánnak, aki producerkedett és végigkísérte a dal finalizálását, valamint a SuperSize Recording stúdiónak. Az egész felvétel jó hangulatban telt el, szabadon áramoltak a kreatív energiák és érződik a dalon, hogy hatalmas élmény volt a rögzítése is.

A dalhoz videoklip készült az OnPoint Films csapatával. Ahogy a zenekar tagjai fogalmaztak,  igyekeztek lazábbra venni és teljesen magunkat adják benne. Mint a zenében, itt is eleresztették a fantáziájukat.

A Heavy Brains legközelebb november 17-én Budapesten, a Gödör Klubban zenél, majd december 3-án Debrecenben, a Nagyerdei Víztoronyban lépnek fel. 2023 első bulija január 6-án várható Budapesten, a Dürer Kertben.

 

Heavy Brains

Kapcsolódó

Itt az Odabent ismerős, a legújabb GranCanada dal Hír

GranCanada - Odabent ismerős Március negyedikén a Magyar Zene Háza falai között mutatja be Szemben a Nap című új lemezét a GranCanada. Erről egy dalt már ismerhet a közönség, most pedig itt a folytatás, a túlkapott bulizásokról szóló Odabent ismerős. „Nem szól másról címen jelent meg a legelső dalunk az albumról, a mostani

Lose Control - megjelent az I Love You Honey Bunny videója Hír

I Love You Honey Bunny - Lose Control Bár viszonylag ritka, hogy hazánkba eljusson a környező országok feltörekvő csillagainak híre, a prágai székhelyű, indie-pop-rockot finoman elektronikával fűszerező I Love You Honey Bunny nem ismertelen a magyar koncertre járó közönség számára. Eddig összesen hat alkalommal játszottak nálunk, konc

Itt a Gekko! - Friss dalt villantott a Freakin' Disco Hír

Freakin' Disco - Gekko Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze, amiről a Face Yourselfet már hallhattuk. Most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség. 2020 végén kiadott live EP-jük után a zenekar kiéheztette a rajongókat, hogy aztán t

Félúton a valóság és a káprázat közt - új dallal jelentkezik Antonia Vai Hír

Antonia Vai - Where The Bluebirds Fly A svéd/magyar énekesnő új dallal és hozzá egy videóval jelentkezik, amely ízelítőt ad a tavasszal megjelenő nagylemezéből. A Where The Bluebirds Fly című szerzemény az Antoniától megszokott őszinteséggel mesél, ezúttal a tisztánlátás és az illúzió vékony határ mezsgyéjéről. Antonia Vai megnyerő e