Felszabadult popdallal indítja a nyarat a The Anahit Cikk

The Anahit

Hirdetés

Az elmúlt néhány hónapban teljes zenei átalakuláson ment keresztül a budapesti bázisú The Anahit zenekar. Ennek a könnyen érzékelhető metamorfózisnak egy újabb lenyomata most megjelenő, Limited Edition című daluk és videójuk, ami egyben egy szókimondó fricska is a pénzorientált emberekkel szemben.

A The Anahit számára a tavaly három részletben megjelent Let Me Inject You with My Sins című lemez egy korszak végét jelentette. Áprilisban indultak el egy teljesen új úton 2070 című dalukkal, amit a Don’t Touch My Hair című track követett, most pedig a harmadik állomáshoz érkeztünk. A Limited Edition tehát egy újabb nyomatékosítása annak, hogy a zenekar háta mögött hagyta a melankóliát, és sokkal poposabb, vidámabb, könnyebben befogadható vizekre eveztek.

“Őszintén szólva annyira szomorú volt ez a covid időszak, hogy nem bírtam magamat még jobban lehozni az életről a szomorú témákkal. A másik pedig az, hogy úgy érzem az önterápiának most egy időre vége. Három lemez során kiírtam magamból az elmúlt éveim fájdalmait és nem lenne hiteles, ha megint ezt tenném, mert jól vagyok, és már más dolgok foglalkoztatnak.” - mondta el az átalakulásról a The Anahit frontembere, Csányi Rita.

Kocsis Dániel, a zenekar dobosa hozzátette: “Az elmúlt időszak azért minket is megviselt. Ez egyfajta felüdülés volt a zenekar számára, hogy amikor leültünk az új dalokon dolgozni, hihetetlen jókedvvel és boldogsággal álltunk fel és ugrottunk neki az akkor még kilátástalan hétköznapoknak.”

Fontos leszögezni, hogy a könnyedebb irány a szövegvilág éléből egyáltalán nem vett el, sőt: a személyes ihletettség maximálisan jelen maradt, de kiegészült egy kis iróniával, illetve jó adag humorral és felszabadultsággal. A Limited Edition hátteréről Csányi Rita a következőképp mesél:

“Egy ismerősöm ihlette, akit kizárólag a pénz foglalkoztat, az anyagi dolgok és semmi más. Mivel egy időben sokat kellett a közelében lennem, ezért heti szinten hallgattam a materialista megjegyzéseit, illetve azt, hogy szerinte még a tehetséget és a szerelmet is meg lehet vásárolni. Egyszer annyira felidegesített, hogy amikor hazaértem dühből megírtam a dal első felét.”

Az “új korszak” a dalírásban is hozott egy kis változást: néhány szerzeményen Ujvári Jánossal dolgoznak közösen. De ami sokkal látványosabb az az, hogy minden trackhez készül egy letisztult, erős színekkel operáló lyrics videó is. A vizuális tartalmak között van kapcsolat, mindegyik az éjszakában játszódik, ami egy erős összekapcsoló elem a számok között. Az ötletet Hajba Andrással közösen találták ki, és minden videó a közös kreatív munka eredménye, illetve mindegyikben az adott dalhoz legjobban kapcsolódó szín dominál.

A The Anahit tehát maximum sebességre kapcsolt, a popos iránnyal pedig új kapuk is megnyíltak előttük. Dalaikat nemzetközi rádiós lejátszási listákon is megtalálhatjuk, így terveik szerint jövőre már nemzetközi turnéra indulnak. Addig is gőzerővel készülnek új dalokkal és videókkal. nyári fellépésekkel, illetve a már szokásosnak mondható őszi önálló nagykoncerttel.

 

The Anahit 

Kapcsolódó

Mély témák, személyes történetek - Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezett Cikk

Dallos Bogi - Az út közepén Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezik, amely mély témákat dolgoz fel széles spektrumon, személyes történetekbe ad betekintést. A fiatal énekesnő lemez mellett egy izgalmas képi világú klippel is jelentkezik, amely egy teljesen új oldalát mutatja meg. Dallos Bogi közel tíz éve aktív a mag

Budapest Parkban forgatták a Three Days Grace legújabb videóklipjét Cikk

Thre Days Grace  - Budapest Park (Fotó: Rosta Márk) A többszörös platinalemezes Three Days Grace hetedik, ”Explosions” című albumának bemutató turnéja során szeptember 30-án hazánkban is fellépett, a Budapest Parkban. A koncert sikerét mi sem tükrözi jobban, mint hogy legújabb klipjüket, ”I Am The Weapon” című dalukhoz, teljes mértékben ez alatt a

Materializálódott az új iamyank album - lemezbemutató november 16-án az Akváriumban Cikk

iamyank lemezbemutató 2022 iamyank második nagylemeze a Láttam a jövőt meghalni, őszinte, kitárulkozó és erősen önreflexív, mindannyiunkat rákényszerít, hogy szembenézzünk az életünk egy olyan részével, aminek sötétjébe alámerülni izgalmas, sötéten gyönyörű utazás. “Feltettem magamnak kényelmetlen kérdéseket: mitől félek

Itt egy új Depresszió-dal - November 4-én érkezik az új nagylemez Cikk

Depresszió - Ébren tart Új videoklipet mutatott be a jövő hétvégén új albumával jelentkező Depresszió - az Ébren tart című dalhoz a Mihaszna Film stábjával a Bükki Csillagdában forgatott a zenekar egy látványos kisfilmet. Halász Ferenc (ének/gitár) a helyszínről: “Új stábbal dolgoztunk, és nagyon elégedettek vagyunk