Got no Time - új klippel jelentkezett a TENGER Cikk

TENGER - Got No Time

Hirdetés

Tavaly nyáron jött ki a TENGER bemutatkozó lemeze. A Glowing folytatása a hamarosan megjelenő Darkness, melynek előfutára a sodró Got No Time és a hozzá készült borongós videó.

A 2021-ben bemutatkozó TENGER zenekart nehéz lenne lustasággal vádolni. A Darkness egy éven belül a második lemezük, amely ezúttal a bemutatkozó albummal együtt, dupla CD formájában jelenik meg, mielőtt felkerülne az ismert streaming felületekre. 

Az új dalokat a debütalbumon helyet kapó 8 számmal egyidőben rögzítette a zenekar a ”híres” Tenger stúdióban, ami igazából egy házistúdióvá alakított keszthelyi nyaraló, saját igényekre szabva, így a lemezfelvétel sokkal családiasabb közegben és nyugodtabb tempóban zajlott. Az ének szintén rendhagyó módon került feljátszásra: annak a jászberényi „szekrénystúdió” adott otthon, ami – ahogy a neve is jelzi – egy tökéletes akusztikájú gardrób az énekesnő, Kun Dóri néhai gyerekszobájában.

„Nem engedtünk ki túl sok mindent a kezeink közül.” -  meséli a munkálatokról Dóri - A borítótól, a CD-khez készült dalszöveges füzeten át a basszusgitárosunk, Pesti Matyi által felügyelt felvételeken át a keverésig csaknem minden DIY módon készült, még meglepetés merch is várható a lemezbemutatóra.”

A Glowing Darkness dupla album előfutára a Got No Time című dal, amit koncerten már hallhatott a közönség, a lelkes bólogatásokat látva pedig úgy gondolta a zenekar, jó felvezető lenne a közelgő LP-hez. A szám leginkább a halogatásról és a gyávaságról szól.

„Az emberek hajlamosak szőnyeg alá söpörni a problémáikat, feladataikat, nehézségeiket, de ezek a háttérben formálódó szörnyetegek folyton mögöttünk ólálkodnak. A dal arról az érzésről mesél, amikor tudod, hogy szembe kéne nézned vele, érzed, hogy ott van és nem menekülhetsz előle, előbb-utóbb rád veti magát.”  - foglalja össze Dóri.

A klipet a zenekar egy régi barátja, Pó Bácsi és a POtographic Pictures jegyzi és egy tornateremben vették fel. A régi ismeretségnek köszönhetően sokkal felszabadultabb hangulatban zajlott a forgatás és mivel a szintén zenész háttérrel bíró Pó jól érezte a dal dinamikáját, a végeredmény is olyan lendületes lett, amilyennek a zenekar elképzelte.

A TENGER május 21-én, a Robotban mutatja be a Glowing Darkness dalait – a belépés ingyenes.

 

Tenger

Kapcsolódó

Élő felvételen a Lunatic Pisces dal a Mentes / Pavesi gitárduótól - Jövőre érkezik a második album Cikk

Mentes / Pavesi gitárduó Mentes Norbert, a Hungarica vezetője/gitárosa kisebbfajta meglepetésként 2020-ban egy akusztikus latin/flamenco nagylemezzel jelentkezett, amelyen a félig olasz származású (a Big Brother első szériájában is szereplő) Renato Pavesi volt a partnere. A Renastencia című album dalai fokozatosan került

Új dallal és elnöki címének bejelentésével tért vissza Lil Nas X Cikk

Lil Nas X Megérkezett a többszörös platinalemezes rapper, Lil Nas X vadonatúj dala, amelyet a LoL Esport-tal közösen mutatott be, miután elnyerte League of Legends nevű videójáték elnöki pozícióját. A dal a ”STAR WALKIN’” címet kapta, és az idei League of Legends Világbajnokság hivatalos himnuszának íródott

Elnézést kíván a Punnany Massif - Itt az új dal, csütörtökön koncert a Parkban Cikk

Punnany Massif - Elnézést kívánok A pécsi zenekar az elmúlt hónapok közéleti történéseire reflektál legfrissebb, Elnézést kívánok című számukban, melyet szeptember 29-én hallhat először élőben a közönség a Budapest Parkban megrendezésre kerülő koncertjükön. „Úgy gondolom, hogy az általunk képviselt műfajnak alapvető eleme a tár

Élek: Vadonatúj dal az OM zenekartól Cikk

Élek címmel egy újabb friss dalt mutatott be a 2010-ben indult OM zenekar a még idén megjelenő harmadik nagylemezéről. A tavaly publikált Töredék, illetve az idén tavasszal YouTube-ra került Hol vannak?, a Te sem vagy más, valamint a most júliusban közzétett Ott foglak várni után ezúttal egy nagy