Itt a MITAR zenekar első nagylemeze, ami mellé egy klip is jár Cikk

MITAR zenekar

Hirdetés

Megjelent a MITAR Band első nagylemeze ’Legjobban a virágon’ címmel, ami elérhető már az online zenemegosztókon. Az albumról, az új klipről és a lemezbemutató koncertről mesélt a zenekar:

„Amikor csaknem egy évvel ezelőtt gyerekkori barátommal, Ambrus Gáborral megalapítottuk a zenekart, még nem tudtam milyen nagy fába is vágjuk a fejszénket. Az elején kellemes hobbinak indult, majd ahogy felpörögtek az események komoly tanulássá és munkafolyamattá vált nekünk a zenélés. Bár ez szinte természetesnek vehető, mégis nagy öröm, hogy a zene összehozott remek zenésztársakkal, akik a mindennapjaim részévé váltak, így mi hatan, Gabó, Vili, Barna, Andris, Ákos és jómagam ma már egy összeszokott csapatot alkotunk.

Büszke vagyok a dalainkra, nem könnyű feladat az emberi érzéseket dalba foglalni, aztán megénekelni. Remélem, hogy sokan a hallgatók közül magukra ismernek egy-egy életérzésben, ezáltal megkedvelik, és sajátjuknak érzik majd a számainkat. A lemez életem egy mozgalmas, gyorsan változó időszakát örökíti meg, erre gondoltam, amikor kitaláltam a virággá váló világ motívumot is. A lemez fő üzenete, amit szeretnék külön kihangsúlyozni, hogy bármely élethelyzetben is találjuk magunkat, végül az egyetlen feladatunk, hogy tiszta szívvel szeressünk, csináljunk virágot a világból magunknak, és másoknak is. – mondta Mitár, a zenekar frontembere.

„Amikor nyár végén elkészült a ’Télből nyár’ című dalunk, egyből éreztük, hogy erre klipet kell forgatni, és mivel pont előttünk állt egy fesztivál koncert Tiszafüreden, így nem volt kérdés hogy ezt az élményt örökítsük meg. Bár idén ezek sajnos kimaradtak legtöbbünknek, épp ezért szerettünk volna egy laza nyári hangulatot teremteni ebben a helyzetben, ami a dal hangulatát is tükrözi.” – mondta Lukács András, basszusgitáros.

„Közel 1 éve készülünk erre a pillanatra és a mai nap végre célba értünk, megérkeztünk a zenekar első nagy állomására. Rengeteget dolgoztunk a srácokkal ezen a 8 számos lemezen, aminek Gyuricza Ferenc a producere, és persze sokan segítettek még a létrejöttén, köszönjük mindenkinek!

Van egy számomra igen különleges szám, a lemez utolsó dala. Ezt édesapám, Ambrus Zoltán írta közel 20 évvel ezelőtt, amit egy soha ki nem adott albumról választottam. Eredetileg egy instrumentális nóta volt, szerkezetileg kellett csak változtatni rajta, viszont minden témát, amit hallani lehet Ő írta, beleértve az énekdallamot is. Ami még különlegesebbé teszi, hogy egy duett lett, amit Litauszky Lilla színművésznővel énekel Mitár. Lillát gyerekkorom óta ismerem, így nekem ez egy igazán személyes és kedves dal lett. Remélem tudtam zeneileg többet mutatni édesapámból, mint ahogy eddig megismerték.- mesélte Ambrus Gábor, a zenekar gitárosa.

Nagyon várjuk már a lemezbemutató koncertünket, ami a budapesti Metro Clubban lesz október 22-én. A koncertre Sipos Tomi (IHM) és Litauszky Lilla színművésznő is elvállalták a felkérést, és néhány dal erejéig vendégeskedni fognak nálunk. Egy hatalmas bulival készülünk, mely egyszerre lesz a lemezen való munkánk vége, és reméljük egy nagy, közös út kezdete!

 

MITAR zenekar

Kapcsolódó

Brian Johnson (AC/DC): 'Jó tudni, hogy az emberek életének része vagy, és a zenéd átsegíti őket a nehézségeken.' Cikk

AC/DC band Az AC/DC egy újabb mérföldkövet ásott le 2020 novemberében a Power Up albummal, geyben mentőövet is dobva a rockzene idei évének. Ennek  kapcsán a Sony Music alaposan ki is kérdezte csapat két legendás tagját, a Angus Young gitárost és Brian Johnson énekes Végre megjelent az új albumotok „Power U

Öt év után új klippel jelentkezik a Paperdeer Cikk

Paperdeer Az alternatív elektronikus zenei formáció némi pihenő után most új videóval rukkolt elő, mely egyben már tavasszal érkező új lemezük előfutára is. A Paperdeer azonban az elmúlt időszakban sem volt tétlen, hiszen több remixet is megjelentettek, míg a háttérben már az új dalokon is dolgoztak. Most p

Egy bad trip és a britek - új Sean Darin videó az éterben Cikk

Sean Darin - Hugh Grant Az ismert és elismert hazai producer, Szepesi Zsolt az elmúlt időszakban a legkülönfélébb előadókkal készített súlyosabbnál súlyosabb trackeket. A Hugh Grant című dalban is egy ismert hazai énekes hallható, a hozzá készült, Aphex Twin világát idéző videó pedig maga a teljes téboly. A hazai könnyű

Zárul a magánéleti trilógia: megjelent Szakács Gergő új dala Cikk

"Egy nehezebb korszakon mentem át mostanában érzelmileg, ez ihlette a trilógia dalait. A "Képtelen" egy pozitív, reménykedő ívvel zárul, amely képileg is megjelenik a videóban, a borítón, illetve rajtam is - a karomon lévő (valódi) tetoválás Képtelenként indul, majd áthúzom. Ez a letéteménye annak,