Itt a MITAR zenekar első nagylemeze, ami mellé egy klip is jár Cikk

MITAR zenekar

Hirdetés

Megjelent a MITAR Band első nagylemeze ’Legjobban a virágon’ címmel, ami elérhető már az online zenemegosztókon. Az albumról, az új klipről és a lemezbemutató koncertről mesélt a zenekar:

„Amikor csaknem egy évvel ezelőtt gyerekkori barátommal, Ambrus Gáborral megalapítottuk a zenekart, még nem tudtam milyen nagy fába is vágjuk a fejszénket. Az elején kellemes hobbinak indult, majd ahogy felpörögtek az események komoly tanulássá és munkafolyamattá vált nekünk a zenélés. Bár ez szinte természetesnek vehető, mégis nagy öröm, hogy a zene összehozott remek zenésztársakkal, akik a mindennapjaim részévé váltak, így mi hatan, Gabó, Vili, Barna, Andris, Ákos és jómagam ma már egy összeszokott csapatot alkotunk.

Büszke vagyok a dalainkra, nem könnyű feladat az emberi érzéseket dalba foglalni, aztán megénekelni. Remélem, hogy sokan a hallgatók közül magukra ismernek egy-egy életérzésben, ezáltal megkedvelik, és sajátjuknak érzik majd a számainkat. A lemez életem egy mozgalmas, gyorsan változó időszakát örökíti meg, erre gondoltam, amikor kitaláltam a virággá váló világ motívumot is. A lemez fő üzenete, amit szeretnék külön kihangsúlyozni, hogy bármely élethelyzetben is találjuk magunkat, végül az egyetlen feladatunk, hogy tiszta szívvel szeressünk, csináljunk virágot a világból magunknak, és másoknak is. – mondta Mitár, a zenekar frontembere.

„Amikor nyár végén elkészült a ’Télből nyár’ című dalunk, egyből éreztük, hogy erre klipet kell forgatni, és mivel pont előttünk állt egy fesztivál koncert Tiszafüreden, így nem volt kérdés hogy ezt az élményt örökítsük meg. Bár idén ezek sajnos kimaradtak legtöbbünknek, épp ezért szerettünk volna egy laza nyári hangulatot teremteni ebben a helyzetben, ami a dal hangulatát is tükrözi.” – mondta Lukács András, basszusgitáros.

„Közel 1 éve készülünk erre a pillanatra és a mai nap végre célba értünk, megérkeztünk a zenekar első nagy állomására. Rengeteget dolgoztunk a srácokkal ezen a 8 számos lemezen, aminek Gyuricza Ferenc a producere, és persze sokan segítettek még a létrejöttén, köszönjük mindenkinek!

Van egy számomra igen különleges szám, a lemez utolsó dala. Ezt édesapám, Ambrus Zoltán írta közel 20 évvel ezelőtt, amit egy soha ki nem adott albumról választottam. Eredetileg egy instrumentális nóta volt, szerkezetileg kellett csak változtatni rajta, viszont minden témát, amit hallani lehet Ő írta, beleértve az énekdallamot is. Ami még különlegesebbé teszi, hogy egy duett lett, amit Litauszky Lilla színművésznővel énekel Mitár. Lillát gyerekkorom óta ismerem, így nekem ez egy igazán személyes és kedves dal lett. Remélem tudtam zeneileg többet mutatni édesapámból, mint ahogy eddig megismerték.- mesélte Ambrus Gábor, a zenekar gitárosa.

Nagyon várjuk már a lemezbemutató koncertünket, ami a budapesti Metro Clubban lesz október 22-én. A koncertre Sipos Tomi (IHM) és Litauszky Lilla színművésznő is elvállalták a felkérést, és néhány dal erejéig vendégeskedni fognak nálunk. Egy hatalmas bulival készülünk, mely egyszerre lesz a lemezen való munkánk vége, és reméljük egy nagy, közös út kezdete!

 

MITAR zenekar

Kapcsolódó

Megérkezet a Fleetwood Mac Live újrakiadása Cikk

Fleetwood Mac Live 2021. április 9-én érkezik az angol-amerikai banda legfrissebb újrakiadása. A Fleetwood Mac 1980-ban adta ki első live albumát, amelyet a zenekar az ikonikus felállásban rögzített, teljes betekintést adva a kollektíva kreatív erejébe. A felvételek nagy részét "Tusk' című albumuk turnéján rögzítet

30 éves koncertfelvételt ad ki a Pink Floyd 2021 áprilisában Cikk

Pink-Floyd: Live At Knebworth 1990 Több mint 30 évet kellett rá várni, de 2021. április 30-án végre kézhez vehetjük a legendás együttes 1990-es Knebworth-i fellépésének anyagát. A 'Live At Knebworth 1990' a Pink Floyd legendás angliai fellépésének élő hanganyagát tartalmazza. A színpadon olyan remekek csendültek fel, mint a „Wish

Április végén érkezik a Gojira 7. albuma Cikk

Gojira: Fortitude A kétszeres Grammy-jelölt Gojira 2021. április 30-án csap le újra a rajongók zsigereire a várva-várt hetedik albumával. A francia extrém metal banda 2016 óta nem adott ki lemezt, viszont megérte a várakozás, a 'Fortitude' ugyanis egy igazán ütős anyag lett. A súdióalbum olyan dalgyűjtemény lett,

2021. április 30-án érkezik Birdy új albuma Cikk

Birdy Young Heart 2021. április 30-án jelenik meg az angol énekesnő vadonatúj, negyedik stúdióalbuma. A 'Young Heart' 16 varázslatos dallal érkezik. Az új korong merőben új irányt mutat Birdy legutóbbi, 2015-ben megjelent 'Beautiful Lies' lemezéhez viszonyítva. Míg a 6 évvel ezelőtti anyag egy tündésmese volt, a '