Johnny K. Palmer x Mushu x Nelson: 'Crystal' (klippremier) Cikk

Hirdetés

Nagyon közel állnak egymáshoz. Mégis eddig soha írtak közösen dalt, pláne nem adták elő együtt. Az egyik a mainstreamből érkezett, a másik inkább az undergroundot preferálja. A maguk területén mindketten sikeresek. Testvérek, mégis sokan nem tudják,  hogy azok. Johnny K Palmer, azaz JKP és Mushu most mégis úgy döntött, hogy egyesítik erőiket: Crystal című dalukhoz klipet is készítettek, melyet mindjárt meg is mutatunk.

Mushu és Johnny "zenei" háztartásban nőttek fel: mind a hat gyerek legalább egy hangszeren tanult meg játszani a zeneiskolában, végül ők ketten választották a zenét hivatásul. Mivel a két testvér zenei érdeklődése  teljesen más, Johnny a mainstream popban, míg Mushu alternatív zenében utazik, egy ideje már tervezték, hogy izgalmas lenne közös projektet csinálni. 2019 elején Johnny a holland EDM-producerrel, Nelsonnal (Niels Otter) közösen írta meg a Crystal című dalt, melyhez hamarosan Mushu is csatlakozott. Miután baráti körükből nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak, elhatározták hogy klipet is forgatnak hozzá.

A Crystal azt a belső drámát írja le, amivel mindenki az életében egy bizonyos ponton küzd: "Sokszor csak a saját hibáinkat látjuk és nem vagyunk elégedettek saját magunkkal. Ha ilyenkor találkozunk valakivel, aki látja a hibáinkat és így is elfogad, feltétel nélkül szeret… ez nagyon kemény élmény tud lenni. Az elején nehezen lehet megérteni azt, hogy tud valaki ennyire erősen szeretni úgy, hogy közben mi saját magunkat nem vagyunk képesek szeretni vagy elfogadni.  Ez az érzelmi hullámvasút egyszerre gyönyörű és ijesztő is. Ezt próbáltuk a videóval vizuálisan is éreztetni. - mesél a dal szövegéről Johnny. - Néha a szeretet fekete-fehér, minden tiszta és egyértelmű és néha minden torz és bizonytalan. De ha sikerül a saját akadályainkon túllendülnünk, mindig visszatér az egyensúly és a béke."


Johnny K. Palmer énekes-dalszerző

Az 1984. május 30-án Budapesten született dalszerző-szövegíró-előadó-producer jamaikai-etióp lelkészcsaládból származik: édesapja itt szolgált, majd a család Ausztriába költözött, de Johnny K Palmer hosszabb-rövidebb ideig élt az USA-ban és Németországban is. A három nyelven - magyar, angol, német - beszélő fiatalembert már tizenéves korában beszippantotta a zeneipar: első látványos sikereit a Jetzt Anders! nevű osztrák fiúzenekarban aratta, amely a Starmania című tehetségkutatóban tűnt fel és 2007-ben két slágerlistás dalt is tartalmazó lemezt is kiadott az osztrák Universal Music jóvoltából. Johnny ebben a zenekarban játszott együtt Tom Neuwirth-tel, aki később Conchita Wurst néven megnyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált.

Johnny első magyarországi munkái Szabó Zéhez köthetők: dolgozott az X-Faktorban, vagy megismerkedett dalszerző-szövegíró-énekes Molnár Tamással, majd 2011-ben felkérést kapott, hogy Wolf Kati 2011-es eurovíziós dalához, a Szerelem, mért múlsz?-hoz (szerzől: Rakonczai Viktor és Rácz Gergő) írjon angol dalszöveget. A What About My Dreams?  bejutott a düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe és a 22. helyen végzett. Johnny az eltelt évek során gyakorlatilag a teljes pop élvonallal - Bereczki Zoltántól, Fábián Julin át Kozma Orsiig - dolgozott mint dalszerző, szövegíró vagy producer, írt gospel, soul, pop, rock ihletettségű dalokat, musicalt, sőt grafikai design tanulmányainak köszönhetően a vizuális művészetekhez nem csak, hogy jó érzéke, de szakmai tudása is van. Magyarországi munkái mellett rendszeresen részt vesz osztrák és egyéb nemzetközi projektekben, táncszínháztól a nemzetközi dalszerző táborokig. 2019 kulcsfontosságú év Johnny K. Palmer számára, a Margitszigeti fák első magyar nyelvű slágere.


Mushu

Szintén Bécs és Győr közt ingázva nőtt fel Johnny legfiatalabb testvére, az Isaak Israel néven született, ma Mushuként közismert előadóművész. Mushu karriere hasonlóan Johnnyhoz egy televíziós tehetségkutatóban indult: 2014-ben szerepelt a Rising Star vetélkedőműsorban. 2016-ban Mushu "acoustik punk" zenekari projektje a The Matter bekerült a magyat eurovíziós előválogatóba UncleTom címü dalával a magyar euroviziós elöválogatóba és eljutott egészen a négyes döntőig. Ugyanabban az évben jelent meg a zenekar TempoTantrum című EP-je a LoneWaltz Records gondozásában. Azóta Mushu különböző projektekben vendégeskedik. 2018 óta gyakran feltűnt az Anima Sound System állandó vendégvokalistaként fesztiválokon,  Jelenleg újabb szóló projekten dolgozik.

 

Johnny K Palmer

Kapcsolódó

Új albummal, és nagyszabású lemezbemutatóval vág neki a 2020-as évnek Frenk Cikk

2020. január végén jelenik meg Frenk Tudom Kivagyok című albuma, amely 8 vadonatúj dalt tartalmaz. A dalokat Frenk írta, és maga is játszotta fel a stúdióban az összes hangszert, kivéve a basszusgitárt. A koncerteken Frenk a legkiválóbb hazai zenészeket tudhatja maga mellett: Bátor Bence (dobok),

Megjelent a Qualitons feldolgozáslemeze Cikk

A KEXEK lemezt két single előzte meg, év végén pedig dupla teltház előtt mutatja be az album anyagát a Qualitons. A Zöld-sárga című első kislemezdal - amelyet a Qualitons korábban angol nyelven, Green To Yellow címmel jelentetett meg - az egész világot bejárta, hiszen a zenekar többek közt ezt a

Karácsonyi dallal rukkolt elő a Green Day! Cikk

A milliók által imádott amerikai punk zenekar egészen váratlan dolgot tett: karácsonyi dalt adtak ki. A „Xmas Time of Year” című szerzemény azoknak lesz a kedvence, akik az ünnepi időszakban is inkább a gitár riffeket preferálják a könnyedebb dallamok helyett. A Green Day ötvözi a punkos dallamot

Barcelonai botanikus kertet töltött meg zenével a Belau Cikk

A Belau a nemzetközi elektronikus zenei színtér egyik legígéretesebb zenekara, két év alatt közel 200 koncertet adott 22 országban. Az első lemezük, The „Odyssey” címmel jelent meg, amelyet Fonogram-díjjal jutalmazták. Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara most egy live session jelentkezik