Johnny K. Palmer x Mushu x Nelson: 'Crystal' (klippremier) Cikk

Hirdetés

Nagyon közel állnak egymáshoz. Mégis eddig soha írtak közösen dalt, pláne nem adták elő együtt. Az egyik a mainstreamből érkezett, a másik inkább az undergroundot preferálja. A maguk területén mindketten sikeresek. Testvérek, mégis sokan nem tudják,  hogy azok. Johnny K Palmer, azaz JKP és Mushu most mégis úgy döntött, hogy egyesítik erőiket: Crystal című dalukhoz klipet is készítettek, melyet mindjárt meg is mutatunk.

Mushu és Johnny "zenei" háztartásban nőttek fel: mind a hat gyerek legalább egy hangszeren tanult meg játszani a zeneiskolában, végül ők ketten választották a zenét hivatásul. Mivel a két testvér zenei érdeklődése  teljesen más, Johnny a mainstream popban, míg Mushu alternatív zenében utazik, egy ideje már tervezték, hogy izgalmas lenne közös projektet csinálni. 2019 elején Johnny a holland EDM-producerrel, Nelsonnal (Niels Otter) közösen írta meg a Crystal című dalt, melyhez hamarosan Mushu is csatlakozott. Miután baráti körükből nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak, elhatározták hogy klipet is forgatnak hozzá.

A Crystal azt a belső drámát írja le, amivel mindenki az életében egy bizonyos ponton küzd: "Sokszor csak a saját hibáinkat látjuk és nem vagyunk elégedettek saját magunkkal. Ha ilyenkor találkozunk valakivel, aki látja a hibáinkat és így is elfogad, feltétel nélkül szeret… ez nagyon kemény élmény tud lenni. Az elején nehezen lehet megérteni azt, hogy tud valaki ennyire erősen szeretni úgy, hogy közben mi saját magunkat nem vagyunk képesek szeretni vagy elfogadni.  Ez az érzelmi hullámvasút egyszerre gyönyörű és ijesztő is. Ezt próbáltuk a videóval vizuálisan is éreztetni. - mesél a dal szövegéről Johnny. - Néha a szeretet fekete-fehér, minden tiszta és egyértelmű és néha minden torz és bizonytalan. De ha sikerül a saját akadályainkon túllendülnünk, mindig visszatér az egyensúly és a béke."


Johnny K. Palmer énekes-dalszerző

Az 1984. május 30-án Budapesten született dalszerző-szövegíró-előadó-producer jamaikai-etióp lelkészcsaládból származik: édesapja itt szolgált, majd a család Ausztriába költözött, de Johnny K Palmer hosszabb-rövidebb ideig élt az USA-ban és Németországban is. A három nyelven - magyar, angol, német - beszélő fiatalembert már tizenéves korában beszippantotta a zeneipar: első látványos sikereit a Jetzt Anders! nevű osztrák fiúzenekarban aratta, amely a Starmania című tehetségkutatóban tűnt fel és 2007-ben két slágerlistás dalt is tartalmazó lemezt is kiadott az osztrák Universal Music jóvoltából. Johnny ebben a zenekarban játszott együtt Tom Neuwirth-tel, aki később Conchita Wurst néven megnyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált.

Johnny első magyarországi munkái Szabó Zéhez köthetők: dolgozott az X-Faktorban, vagy megismerkedett dalszerző-szövegíró-énekes Molnár Tamással, majd 2011-ben felkérést kapott, hogy Wolf Kati 2011-es eurovíziós dalához, a Szerelem, mért múlsz?-hoz (szerzől: Rakonczai Viktor és Rácz Gergő) írjon angol dalszöveget. A What About My Dreams?  bejutott a düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe és a 22. helyen végzett. Johnny az eltelt évek során gyakorlatilag a teljes pop élvonallal - Bereczki Zoltántól, Fábián Julin át Kozma Orsiig - dolgozott mint dalszerző, szövegíró vagy producer, írt gospel, soul, pop, rock ihletettségű dalokat, musicalt, sőt grafikai design tanulmányainak köszönhetően a vizuális művészetekhez nem csak, hogy jó érzéke, de szakmai tudása is van. Magyarországi munkái mellett rendszeresen részt vesz osztrák és egyéb nemzetközi projektekben, táncszínháztól a nemzetközi dalszerző táborokig. 2019 kulcsfontosságú év Johnny K. Palmer számára, a Margitszigeti fák első magyar nyelvű slágere.


Mushu

Szintén Bécs és Győr közt ingázva nőtt fel Johnny legfiatalabb testvére, az Isaak Israel néven született, ma Mushuként közismert előadóművész. Mushu karriere hasonlóan Johnnyhoz egy televíziós tehetségkutatóban indult: 2014-ben szerepelt a Rising Star vetélkedőműsorban. 2016-ban Mushu "acoustik punk" zenekari projektje a The Matter bekerült a magyat eurovíziós előválogatóba UncleTom címü dalával a magyar euroviziós elöválogatóba és eljutott egészen a négyes döntőig. Ugyanabban az évben jelent meg a zenekar TempoTantrum című EP-je a LoneWaltz Records gondozásában. Azóta Mushu különböző projektekben vendégeskedik. 2018 óta gyakran feltűnt az Anima Sound System állandó vendégvokalistaként fesztiválokon,  Jelenleg újabb szóló projekten dolgozik.

 

Johnny K Palmer

Kapcsolódó

Magyarországon is bemutatkozik Harcsa Veronika belgiumi zenekara, a Next.Ape Cikk

A Next.Ape tagjai bár mindannyian jazz-zenészek, mégsem jazzt játszanak, hanem elektronikával és improvizációkkal megspékelt alternatív popzenét. Harcsa Veronika belgiumi székhelyű, páratlanul izgalmas, új projektje szeptember 27-én debütál az A38-on. A négytagú zenekart – ami két belga és egy lu

Idén is világzenével indul az október, jön a Budapest Ritmo 2019! Cikk

Életeket megváltoztató találkozások, playlistekbe ragadó zenék, egyszeri csodák, élő legendák és feltörekvő tehetségek: Budapest legizgalmasabb világzenei fesztiválja, a Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közös rendezvénye, a Budapest Ritmo október 4-6. között várja a műfaj ra

Solati Music: kék bakelitlen debütál a zenekar, lemezbemutató szeptemberben a BJC-ben! Cikk

A gyűjtők számára is ritkaságnak számító kék bakeliten érkezik a Solati Music első teljes anyaga, amit  december 7-én egy dupla koncertes lemezbemutató keretében élvezhetik élőben a jazz és a  Neo-Soul rajongói a Budapest Jazz Clubban.  Az alapító Tzumo Árpád hangszeres játékát nem kisebb géniusz

Road: aranylemez az “Onnantól-Eddig” válogatásalbum Cikk

15 év 15 legjobb dala, közte 4 újra rögzített közönségkedvenc és a tavaszi klipes új dal, a címadó Onnantól-Eddig: július 10-én jelent meg a ROAD születésnapi válogatáslemeze, ami azóta folyamatosan a MAHASZ Top 40 élmezőnyében van jelen, így már aranylemezzé érett. A domoszlói rockerek szombaton,