Kassandra: 'Mélyvíz' - Megjelent Nagy István önálló zenekarának első lemeze Hír

Hirdetés

Nagy István (ex-Esti Kornél, Péterfy Bori & Love Band, Erik Sumo) önálló zenekara, a KASSANDRA élőben először a 2018-as Fishing on Orfűn debütált, idén januárban megjelent első nagylemezük is, a Mélyvíz.

Bizarr dalszövegek, gyors váltások, szokatlan metrumok, bólogatós metál, poszt-rockos elszállás, fülbemászó pop-refrének - a korábban a zenekarral kapcsolatban már elhangzott jelzők változatlanul érvényesek, talán jobban is, mint valaha! Nagy István szerzői munkáját Soós Andrással közösen írt szövegei formálták, majd a koncertek érlelték dalokká és egy maratoni hosszúságú stúdiómunka eredményeként végre hallható is mindez az új lemezen.

“Az albumon, az érkező klipben és a dalainkban is mindig valahogy a vizet kerülgetjük. De semennyire sem kapcsolnánk ezt a toposzt automatikusan magunkhoz. A nyomdai leadás előtti percekben rögtönöztük, utólag viszont csomó mindent bele tudunk magyarázni: énekelünk halakról, az Akváriumban debütálunk, új felállással állunk ki, rohamtempóban készültünk fel az új tagokkal a lemezre és a koncertre, el-el lehet merülni a poliritmiában… meg ilyenek. De egyik sem fedné a valóságot.” - mesélt Nagy István a lemez címéről.

A felvételek (Sipos Ábris) és a mastering (Köge) a Pinewood Studioban készültek, a lemezt maga a frontember keverte. A nyolc dalos albumon helyet kapott egy korábbi közönségkedvenc, a Holt Holt újragondolt változata, egy József Attila vers és egy SZ4P dal átdolgozása is.

“A lemezborító mögött nemcsak a CD-t, de egy képregényt is talál majd az, aki kezében fogja és magáévá teszi a korongot. Az az ötlet már nagyon régen felmerült, hogy szeretnénk több művészeti ágat is bevonni a megvalósításba. Több se kellett, amikor 10 év után újból megjelent a Kretén magazin, aznap éppen egy képregényrajzoló ismerősünkkel, Lázár M. Viktorral futottunk össze. Hogy mi lesz a végeredmény, az nekünk is sokáig titok volt. Szabadságot adtunk neki, ahogy a közönségünknek is, hogy mit hogy érezzenek, értsenek.” - tette hozzá a CD booklet kapcsán az énekes.

A Mélyvíz először február 7-én az Akváriumban hallható, ahol a Polytrippel közösen játszik a zenekar.

 

Kassandra

Kapcsolódó

Itt a Fiúk zenekar első EP-je, bemutató július 10-én a Dürer Kertben Hír

Fiúk zenekar A Mivanveletek az éjszakai élet különböző pontjait idézi meg, melyek mindenki számára ismerősek lehetnek. A nemrég klipet kapott Vártam rád mellett az EP-n négy vadonatúj dal található, melyek mindegyike a Fiúk más-más arcát mutatja meg. A zenekar legközelebb július 10-én játszik a Dürer Kertben.

Nyári slágert hozott Nora En Pure és Lika Morgan Hír

Nora En Pure - In the Air Tonight Megérkezett a nyár és a hazai rádiók legújabb kedvence, Nora En Pure és Lika Morgan jóvoltából – itt az „In The Air”! A hamisíthatatlan stílusjegyekkel operáló újdonság minden bizonnyal a nyár egyik favoritja lesz. Nora En Pure és Lika Morgan közösében a fülbemászó beatek és az ütős vokál betét f

Neon pop és sci-fi rock: célegyenesben az új Divided nagylemez, itt egy klip a várakozáshoz Hír

Divided zenekar Dallamos modern rock, AOR, szintetizátor és a ‘80-as évek neon-korszakának popzenéje rockba oltva - a futurisztikus témák és a múlt autentikus találkozása a Divided legfrissebb lemeze, hangzásával egyszerre ébreszt nosztalgiát és marad korhű. A “Behind Your Neon Eyes” garantáltan a kedvencek közé

Negyedszázados partislágert porolt le Robin Schulz Hír

Robin Schulz & Wes – ‘Alane’ Robin Schulz minden idők egyik legkedveltebb partizenéjét porolta le és közel 25 év után olyan köntösben hozta vissza, ami garantáltan a feldolgozás-kritikusok elismerését is viszi majd. Nem gyanú, hanem tény, hogy ez bizony a nyár slágere lesz! Ha megkérdeznénk tíz embert az „Alane” jelentéséről