Kaviár helyett sajt és kenyér - irónikus videóval köszön be a The Anahit Hír

The Anahit - Tesco Chips

Hirdetés

A tavaly Petőfi Zenei díjra is jelölt The Anahit az elmúlt időszakban szó szerint ontja magából a slágereket, november utolsó szürke napjaira pedig meghozták nekünk legújabb dalukat.  Bár a friss megjelenés apropóját adó téma nem vidám, mégis mosolyt csal az arcunkra: a zenekar összegyűjtötte a mindannyiunkat sújtó és a válságot kísérő nehézségeket, ezt pedig egy jó adag iróniával fűszerezték. November 25-én megjelent a Tesco Chips, amit a zenekarnak hála már mindenki megengedhet magának.

A popzenét a ritmusos R&B-vel vegyítő The Anahit kreatív energiái az egekben vannak, ennek is köszönhető az, hogy magyarul és angolul is rengeteg dalt adtak ki az elmúlt egy évben. Ezt ültették át hatalmas népszerűségnek örvendő Tik-Tok csatornájukra, ahol a zenekar frontembere, Csányi Rita a dalszerzés fázisait mutatja be:

“Egyszerűen imádom! Minden hét egy új kihívás, új dalt írni és videókat kitalálni. Brutálisan nehéz, minden héten rengeteg akadályt kell legyőznöm, és folyamatosan kreatív kell maradjak, ami nem mindig egyszerű, de az, hogy ilyen gyakran a semmiből valami újat alkotok, zseniális érzés. Az ötlet teljesen random volt, egyszer csak augusztus végén kitaláltam, hogy csinálok egy ilyet, lássuk mi lesz belőle, erre az első videót lassan fél millióan látták.”

A Tiktok videók története pedig tovább él a rajongóknak köszönhetően, mivel a népes rajongótáboruk szavazhatja meg, melyik dalok készüljenek el először. Így történt ez a  most megjelenő Tesco chips esetében is, ami a jelenlegi gazdasági helyzetre reflektál, “anahitos” módon egy irónikus és vicces csomagolásban, hogy kicsit felengedhessünk a nyomás alól és néhány percre mindenkit megmosolytathasson a súlyos téma. Rita a következőképp mesél:

“A Tesco Chips a jelenlegi gazdasági válságról szól. Igyekeztünk egy kicsit bánatunkban nevetni ezen a témán, mert mást nem igazán tehetünk, és így született meg ez a dal. Szerettünk volna ebből egy vagány, slágeres dolgot összerakni, mert a dal refrénje végeredményben arról szól, hogy rocksztárok akarunk lenni, hogy tisztességesen be tudjunk vásárolni.”

A dalhoz egy kisvideó is készült Rita főszereplésével, de a teljes zenekar megjelenik benne. Olyan klipet szerettek volna készíteni Hajba András rendezővel, ami humoros, de mégis kapcsolódik a dal témájához. Maga a videó is “low budget”, ami így vizuálisan passzol a feldolgozott témához is.

December 17-én a Három Hollóban tartja a zenekar akusztikus karácsonyi koncertjét, mely egyben az év utolsó fellépése is lesz. Jövő évben pedig február 11-én az A38 hajón találkozhatunk velük eddigi legnagyobb szabású koncertjükön, ahol rengeteg új dallal, izgalmas vendégelőadókkal és hatalmas show-val készülnek.

 

The Anahit

Kapcsolódó

Itt az Odabent ismerős, a legújabb GranCanada dal Hír

GranCanada - Odabent ismerős Március negyedikén a Magyar Zene Háza falai között mutatja be Szemben a Nap című új lemezét a GranCanada. Erről egy dalt már ismerhet a közönség, most pedig itt a folytatás, a túlkapott bulizásokról szóló Odabent ismerős. „Nem szól másról címen jelent meg a legelső dalunk az albumról, a mostani

Lose Control - megjelent az I Love You Honey Bunny videója Hír

I Love You Honey Bunny - Lose Control Bár viszonylag ritka, hogy hazánkba eljusson a környező országok feltörekvő csillagainak híre, a prágai székhelyű, indie-pop-rockot finoman elektronikával fűszerező I Love You Honey Bunny nem ismertelen a magyar koncertre járó közönség számára. Eddig összesen hat alkalommal játszottak nálunk, konc

Itt a Gekko! - Friss dalt villantott a Freakin' Disco Hír

Freakin' Disco - Gekko Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze, amiről a Face Yourselfet már hallhattuk. Most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség. 2020 végén kiadott live EP-jük után a zenekar kiéheztette a rajongókat, hogy aztán t

Félúton a valóság és a káprázat közt - új dallal jelentkezik Antonia Vai Hír

Antonia Vai - Where The Bluebirds Fly A svéd/magyar énekesnő új dallal és hozzá egy videóval jelentkezik, amely ízelítőt ad a tavasszal megjelenő nagylemezéből. A Where The Bluebirds Fly című szerzemény az Antoniától megszokott őszinteséggel mesél, ezúttal a tisztánlátás és az illúzió vékony határ mezsgyéjéről. Antonia Vai megnyerő e