Koncertlemezt adott ki a Góbé 15. születésnapjáról Cikk

Góbé 15 Live Müpa lemez

Hirdetés

Megjelent a Góbé 15 Live Müpa lemez, amely a zenekar tavalyi, 15. születésnapjára repíti vissza a hallgatókat. A koncertlemezen az élő megszólalás energiái mellett az előadás vendégeinek köszönhetően a dalok soha nem hallott változatban csendülnek fel, hol klasszikus zenei, hol hiphop elemekkel kiegészülve. Az album vinyl formában is megjelenik és elsőként december 20-án, a Gödörben lehet beszerezni a Góbé táncházzal megspékelt évzáró koncertjén.

A Kárpát-medencei fúziós folkot játszó Góbé tavaly ünnepelte 15. születésnapját, a kerek jubileumra pedig úgy döntöttek, összehívják barátaikat és egy izgalmas, műfajokon átívelő koncertet adnak a Müpában, amely második felvonásából egy koncertlemezt is kiadnak.

„Nagy élmény volt ilyen komoly színpadra állni (amit a lemezen nem lehet érzékelni, élőben csoda fény és vizuál fokozta a showt) a közreműködőkkel, akkora energiák mozogtak, hogy fülig erő mosollyal hajoltunk meg az őrjöngő közönség előtt a koncert végén! Igazi zenei utazást élhettünk át együtt, és élhet meg velünk az, aki meghallgatja a Góbé 15 - Müpa live lemezt! Már csak azért is, mert úgy gondolom, nem mindennapi, hogy vonós kamarazenekar, fúvós kvartett, népzenei zenekar, fúvós szólisták, népzenei szólisták, rapper, folyamatos percussion egészítsen ki egy olyan zenekart, ami stílusteremtő zenei fúziókat hoz létre önmagában is. Elfogultság nélkül állítom, hogy nagyon penge lett a live lemez.” – meséli a koncertről Várai Áron, a zenekar frontembere.

A koncerten összesen 26-an léptek színpadra: Herczku Ági és Magyaróvári Viktor Kaymar énekelt, Busa Pista rappelt, Sárkány Berci perkázott, Szokolay Dongó Balázs furulyán és kavalon játszott, a vonós szekció Porteleki Lászlóval és a Góbé Folkside tagjaival, azaz Vizeli Bálinttal és Timár Andrással bővült ki, a fúvósszekciót Hargitai Péter, Veres-Székely Apor, Babcsán Bence és Cseke Dániel alkotta, de csatlakozott a zenekarhoz az Anima Musicae Kamarazenekar oktettje is.

„Kifejezetten könnyed, ugyanakkor felemelő érzés volt ezekkel a fantasztikus zenész barátokkal színpadra állni. Annyira jól tovább süllyedt (a maga legjobb értelmében) a stíluson belül minden egyes eljátszott Góbé-dal, hogy már majdnem az lett, amivé tenni akartuk, azaz mintha nem is népzenével kevert műfajok lennének, hanem azok a műfajok, amikből „csipegettünk”. Nem volt egyszerű menet, de visszatekintve úgy érezzük, minden egyes beletett energiamorzsa megtérült!” – teszi hozzá Áron.

A Góbé 15 - Live Müpa lemezen közreműködőkkel felvett dalok szerepelnek, a Launching Gagarin kiadásában érkező album pedig vinyl formában is megjelenik, megidézve otthon is a koncert hangulatát. A lemez először a Góbé évzáró koncertjén lesz elérhető, december 20-án, a Gödör Klubban. Az évzáró koncert különlegessége, hogy utána egy pörgős táncházhoz is lehet majd csatlakozni a zenekarhoz.

 

Góbé

Kapcsolódó

Lemezre kerültek a Ladánybene 27 korai ska dalai Cikk

Ladánybene 27 ska Menekülés címmel jelent meg a Ladánybene 27 albuma, amelyen a zenekar korai, ska korszakának ikonikus dalai hallhatók. A 15 számot eddig még sosem rögzítették profi körülmények között, így a felvételek készítése során a fő szándék az eredeti hangszerelés és hangzás megőrzése volt. Május 9-én a Kob

Komplex előadó-támogatói programot indít a WMMD Cikk

artist2watch Független hazai előadók részére indít egy komplex támogatási programot a WMMD. A piacvezető zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban - a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható. A WMMus

Megjelent az idén 40 éves Dresch Quartet Londonban rögzített koncertalbuma Cikk

Dresch Quartet: Live in London Az EFG London Jazz Fesztiválon lépett fel 2022-ben a Dresch Quartet.  A koncert felvételéből nyolc kompozíció a vinylen és digitálisan is elérhető Live in London című albumon jelent meg. „A zene az energiáról szól. Amikor felléptünk a színpadra már érezni lehetett a londoni közönség szeretetét, vá

Tedd ki a polcra életed koncertjét, és támogasd a daganatos gyermekek kezelését! Cikk

Bin There árverés tételek Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje. Ennek lényege, hogy olyan zenekari “szemetet” zárnak palackba, ami a rajongók számára igazi kincs. Kopott pengetők, szakadt gitárhúrok, széttört dobverők, lezúzott mikrofonok, berepedt cintányérok, rongyos setlistek, vagy éneke