Különleges felállással és albummal búcsúzik 2020-tól a Nunki Bay Starship Cikk

Nunki Bay Starship

Hirdetés

A Nunki Bay Starship legénysége vagyis annak egy része egy igazi ínyencséggel járul hozzá az idei karácsonyi menühöz. A Nunki 50% ugyanis egy karantén szülte formáció, amit a zenekar két tagja, Tóth Dóri és Huszár Ákos alkotnak. A Recooked Galaxy névre hallgató nyolc számos anyag ugyanis újraértelmezett, áthangszerelt Nunki-dalokat, illetve egy különleges Csaknekedkislány-feldolgozást tartalmaz.

Az ősszel megjelent What God Said című live session után a zenekar úgy érezte, hogy ha már koncertekkel kevésbé tudták megörvendeztetni idén a közönségüket, egy másfajta meglepetéssel kedveskednek ebben a furcsa évben. A Nunki 50%-ot a Nunki Bay Starship énekes-frontembere, Tóth Dóri és dobosa, Huszár Ákos alkotja, az ötletét pedig pont a járványhelyzet hozta meg. Tavasszal felkérést kaptak az Ötödik Emelet Fesztiváltól, ám a karantén, és persze a hangoskodásra allergiás szomszédok nem tették lehetővé hogy a teljes zenekarral, négyen együtt vágjanak ebbe a kalandba.

“Az Ötödik Emelet Fesztiválon 10 percet kellett játszani, erre mi egyetlenegy dalt raktunk össze, az All the Beauty címűt, ami egyébként nagyzenekaros verzióban sem egy rövid dalunk. Mivel az eredeti hangszerelés reprodukálására sem volt lehetőségünk a csökkentett létszám miatt, ezért egyből mindkettőnknek az volt az első gondolata, hogy elektronikus zenei irányba vigyük el a dolgot. Ezzel a vonallal már korábban is kísérletezgettünk ketten, szigorúan itthon, aztán valahogy egy darabig egyáltalán nem foglalkoztunk vele, a karantén alatt meg volt időnk bőven, szóval itt volt a lehetőség, hogy kipróbáljuk magunkat.”

Ez a különleges fellépés olyan jól sikerült, hogy ezután megkereste őket a Metronhome Media, erre a sessionre már egy félórás koncertet rögzítettek a nappalijukban, 360 fokos kamerával. Majd több felkérést is kaptak: nem csak az online térben, de élőben is bemutatkozhattak a közönségnek a CAFÉ Budapest programsorozatában, nemrégiben pedig egy jótékonysági kezdeményezéshez is csatlakoztak: a Margaret Island, Szakács Gergő, és a Talk2Night mellett ők is résztvettek a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát adománygyűjtó livestream koncertjén.

“A Nunki 50% alakulása alatt maga a Nunki Bay Starship is sokat változott, és több dalnál is felmerült, hogy átemelhetnénk részeket az eredeti dalokba a Nunki 50% verziókból, ez például egy szép egymásra hatása a projekteknek – már ha ezt a két felállást lehet egyáltalán külön projektekként kezelni. Valahol igen, valahol nem. Nagyon érett egy irányváltás az eredeti felállással is, és ketten már sokat beszélgettünk ezekről a dolgokról itthon korábban. Nem igazán zenei stílusról, inkább vibe-okról van itt szó, ezekből próbáltunk valamit belevinni az 50%-os anyagba a rendelkezésünkre álló eszközparkkal. Szóval végeredményben, ha nincs karantén, nincs Nunki 50% lemez sem. Kösz, COVID!”

A Recooked Galaxy című anyagon sokat dolgoztak, főleg Ákos, aki rengeteget programozott, hogy minden akkor és azon a hangszínen szólaljon meg élő eljátszás közben is, amikor és ahogyan kell. A saját dalok mellett helyet kapott rajta egy feldolgozás is: Dórinak van egy közös lemeze Konsiczky Dáviddal (a Csaknekedkislány gitárosa és dalszerzője), amit Magnetifique néven adtak ki, illetve segédkezett az új CSNK lemez énekfelvételeinél is, bírja is a zenekart, szóval szinte minden adott volt, hogy tőlük játszanak valamit. A Tihany című dal a viszonylag rövid és repetitív szövegével ideális választásnak tűnt elektronikus zenéhez, és érdekesség, hogy később kiderült, hogy Dóri bátyja (Andras Toth) is csinált már belőle egy remixet korábban, pedig nem is tudta, hogy a bátyja is bírja a CSNK-t.

A Nunki 50% - Recooked Galaxy (Nunki Bay rethinks) tehát a legjobb, ami ebből a koncertek nélküli évből a zenekar számára kisülhetett, egyúttal egyfajta teasere is a tavasszal megjelenő új Nunki Bay Starship-lemeznek.

 

Nunki Bay Starship

Kapcsolódó

Rajongókra emlékezik a Tancksapda új klipje Cikk

Tankcsapda - Nincsenek szavak A májusi horror/thriller klip után ezúttal egy teljesen más stílusú videót készített a Tankcsapda. A téma nem lett könnyebb, sőt, mély és megrázó események után jelent meg. A ’Nincsenek szavak’ klipjének dalát még 2019-ben a ’Liliput Hollywood’ albumra rögzítette a zenekar, két tragikus körülmény

'Te vagy az én hibám' - Látványos, kosztümös videó Dallos Bogitól Cikk

Dallos Bogi - Te vagy az én hibám Dallos Bogi, tavalyi kislemeze után újabb dalt hoz, amely a minket visszatartó lelki, és mentális nehézségekről, valamint az azokkal való megküzdésről szól. A fiatal énekesnő most is egy izgalmas képi világú, kastélyban forgatott, kosztümös klippel jelentkezik, a következő hetekben pedig számos ko

Az őrület és józan emberi tudat párharca a Góbé új klipjáben Cikk

Góbé zenekar 2021 A Korcs drámai klipjében az ember elméjében lakozó állatiasság és az emberi értelem küzdelme jelenik meg. A most megjelent új dal a Góbé februárban megjelenő új albumának már a negyedik bemutatott dala. A lemezbemutató koncert február 11-én lesz, az Akvárium Klubban. A csavaros népi popzenében ut

Deep Glaze: négy év kihagyás után, új felállással érkezik az új lemez Cikk

Deep Glaze 2021 Nemrég megjelent klipes daluk, a Morning Light már előrevetítette a változást a hazai és nemzetközi sikereket is elérő Deep Glaze háza táján. Három új bandataggal bővült a csapat, a zenei arzenált pedig a szintetizátorok előtérbe kerülése színesíti. Az elmúlt időszakban a Deep Glaze zenészei közü