Like A Bird - itt egy új Mörk-dal, novemberben jön a második lemez Hír

Novemberben jelentkezik második nagylemezével a hazai és nemzetközi viszonylatban is jelentős sikereket elért Mörk. Az új anyag első előfutára a Like A Bird című dal, ami zeneileg már önmagában egy kiforrottabb irányt sejtet, szövegében pedig a belső konfliktusok feldolgozására koncentrál.

A Mörk új albumát egy különleges koncepció mentén, havonta egy dal megjelentetésével mutatja be a közönségnek. Saját bevallásuk szerint egy sokkal koherensebb irányt vettek, és ügyeltek arra, hogy a részek sokkal jobban illeszkedjenek egymáshoz. De a dalokban megmaradt a “mörkös” sokszínűség, és továbbra is széles érzelmi spektrumon mozognak. A történet novemberben érkező lemezükön teljesedik ki, de most megjelenő Like A Bird című daluk már remekül prezentálja az utat, amit a következő hónapokban bejárhatunk velük. Továbbra is a soul és az urban funk tengelyén kalandozhatunk együtt, megfűszerezve egy kis kortárs r’n’b-vel és egy jó adag pszichedéliával. A keverésnél Fenyvesi Márton (Sinistra Budapest) volt segítségükre, inspirációként pedig olyan előadókat emlegetnek, mint a Khruangbin, vagy az Unknown Mortal Orchestra.

Hirdetés

A Like A Bird Szeifert Bálint “Jason” gitáros ötlete nyomán született - a dal története öt-hat évvel ezelőttre nyúlik vissza. Azóta többször elő-előkerült a fiókból, de csak mostanra állt csak össze. Főleg, hogy egy régóta dédelgetett ötletet is megvalósítottak: a hangszerarzenálba bekerült az elektromos szitár-gitár, ami amellett, hogy egy teljesen új ízt hoz a hangzásba, olyan, mintha a puzzle utolsó darabja került volna a helyére. A szerzemény a lemez talán legkönnyedebb dala, holott egy lelkileg megterhelő időszakban született, ami még a COVID előtt kezdődött a zenekar életében.

“Belső konfliktusok kerültek felszínre, amikkel nehezen küzdöttünk meg, de sikerült. Hogy lehet az, hogy imádsz valakiket, mégis hatalmas nehézségek adódnak a kapcsolatotokban? Erre a belső vívódásra jött a járványhelyzet, amivel ez az egész csak még inkább párhuzamba került. A Like A Bird ezt a kérdéskört járja körbe, ezért számunkra egyfajta megnyugvást is jelent a megszületése. Valahol át is segített minket ezen a nehéz időszakon: láttuk, mennyire fontos az összefogás, és a mi kis mikroszintünkön is újraértékeltük azt, hogy például mennyire jó találkozni és együtt zenélni.”

A Like A Bird tehát őszintén mutatja be azt, hogy mindenki életében vannak nehéz, megterhelő időszakok, de ez a természet rendje, ezeket is meg kell élnünk ahhoz, hogy a megoldást aztán értékelni tudjuk. A dal szerkezetében is ezek a periódusok váltakoznak: a versszakokban felmerülő gondokon lát át ez a bizonyos, kívülálló kis madárka, a maga nyugodt, “nincs baj” érzésével. És ez a motívum jelenik meg a single borítóján is, egy szalakóta képében, ami a texasi Ishaq Fahim munkáját dicséri.

A Like A Bird tehát csak az első lépés, novemberig minden hónapban megismerkedhetünk a Mörk egy-egy új dalával, de koncertjeiken már előbb is ízelítőt kaphatunk belőlük. Budapesten legközelebb augusztus 28-án, a MONYO Landben láthatjuk és hallhatjuk őket.

 

Mörk

Kapcsolódó

Közös dalt adott ki a Woodstock Barbie és a Mother's Cake frontembere Hír

Woodstock Barbie feat. Yves Krismer (Mother's Cake) - Cats & Goats Van úgy, hogy egy-egy mém nagyobbat megy, mint egy-egy iszonyú jó dal. És van úgy, hogy ebből a zenészeknek elege lesz, lemennek próbaterembe, és kicsit kiengedik a gőzt: itt a Woodstock Barbie és Yves Krismer, a Mother’s Cake frontemberének közös dala, amit egy beszélő macska és egy autotune-kecs

Grammy-díjas producerrel és Hajdu Szabolccsal dolgozott új anyagán a Freakin' Disco Hír

Hajdu Szabolcs rendezte klippel és a Grammy díjas Steve Dub által producerelt dallal jelentkezik a Freakin’ Disco. A Face Yourself a jövőre megjelenő TOTEM lemezt vezeti fel, amiről legközelebb december 10-én hallhatóak dalok a Trafóban, a Freakin’ Disco évzáró koncertjén. A legutóbbi, 2020-as EP

Mély gödörben a világ - új dalán keresztül lázít Leslie Mandoki! Hír

Leslie Mandoki - Új szél Megdöbbentő őszinteséggel formált kritikus véleményt mai társadalmunkról a világhírű, magyar származású zenei polihisztor Leslie Mandoki és „lelkitársainak” debütáló dala, az „Új a szél” kapcsán – amely helyet foglal a december 2-án megjelenő, hazai és nemzetközi sztáregyüttműködőket felsorakoztat

Vadonatúj dallal lepte meg rajongóit P!nk Hír

Pink - Never Gonna Not Dance Again Megérkezett a legendás énekesnő, P!nk legújabb dala, amely a “Never Gonna Not Dance Again” címet kapta. Az eufórikus és pozitív hangulatú dal producerei a Grammy-díjas Max Martin és Shellback voltak, akik P!nk-kel közreműködve egy valódi vidám ódát hoztak létre, amely arra bíztatja a rajongót, hog