Materializálódott az új iamyank album - lemezbemutató november 16-án az Akváriumban Cikk

iamyank lemezbemutató 2022

Hirdetés

iamyank második nagylemeze a Láttam a jövőt meghalni, őszinte, kitárulkozó és erősen önreflexív, mindannyiunkat rákényszerít, hogy szembenézzünk az életünk egy olyan részével, aminek sötétjébe alámerülni izgalmas, sötéten gyönyörű utazás.

“Feltettem magamnak kényelmetlen kérdéseket: mitől félek a legjobban? Mi nyomaszt a leginkább? Mi az ami itt ül a mellkasomon? Ezekre a kérdésekre nem érkeztek konkrét válaszok, csak különböző érzetek. Ezeket használtam üzemanyagnak. Felhoztam, megadtam magam neki és, amíg jól definiálhatóan éreztem a jelenlétét, próbáltam olyan zenei döntéseket hozni, amik szolgálták ezt az érzetet” monda iamyank.

A második nagylemez elkészüléséhez vezető hatévnyi út startköve a Fekete Zajra készült kísérlet volt. A címadó trackhez készült videó vezette fel a megjelenést alig két hete, ami yanktól nagyon szokatlan és meglepő módon nem csak magyar címet kapott, de az első és eddig egyetlen nem instrumentális track is:

Az elsőre nyomasztó felvezetés valójában hatalmas feloldozást és megnyugvást hordoz magában, yank számára legalábbis biztosan.

“Ennél a lemeznél már készítés közben tudtam, hogy lesz akinek erős, felkavaró, kényelmetlen lesz és ennek hangot is ad. Megtörtént és örülök neki. Az, hogy van akinek ez a lemez kényelmetlen, megerősíti bennem azt, hogy sikerült végre átlépnem egy határt amit régóta szerettem volna.”

Az album november 9-én kerül fel a streaming platformokra, de teljes verzióban csak Bandcampen érhető el, ott már végig is hallgatható, élőben pedig november 16-án az Akváriumban mutatják be. Az év legfontosabb iamyank rituáléját exkluzív felállás és vizuális anyag kíséri.

 

iamyank

Kapcsolódó

Családi örökségünkről énekel Jónás Vera és a Soharóza a Trafóban Cikk

Soharóza - Jónás Vera Experiment: Back-Pack Három év várakozás után, február 11-én látható először a Jónás Vera Experiment és a Soharóza kísérleti kórus Back-Pack című előadása a Trafóban. A rendhagyó koncerten főszerepet kapnak örökölt tulajdonságaink, felvett mintáink, családi hagyományaink és berögződéseink – vagyis a születésünktől cipe

Segíts te is felhívni a fugyelmet a Balaton sérülékenységére [zenei pályázat] Cikk

BALATORIUM projekt Tizenkét zenész és zenekar által szerzett dalok a Balaton környezeti értékeire hívják fel a figyelmet, melyek a BALATORIUM ökológiai, kulturális eseménysorozat keretein belül jelennek meg 2023-ban. A BALATORIUM a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében egy tudományos, me

Válság szülte popdalokkal könnyíti a lét terhét a The Anahit új lemeze Cikk

The Anahit #Válságpop A popzenét a ritmusos R&B-vel vegyítő The Anahit elképesztően termékeny időszakát éli, most megjelenő #VÁLSÁGPOP című lemezük pedig egyfajta érzelmi hullámvasút. Egyrészről a hétköznapi, mindannyiunkat foglalkoztató témákat dolgozza fel, másrészt a motivációt egy egész különleges dolog, az egy

Rajongók közreműködésével készült videóklippel jelentkezett a Nova Prospect Cikk

Nova Prospect - Horgonyok A kecskeméti székhelyű power pop/modern rock-metalos Nova Prospect a tavaly októberben megjelent Törékeny egyensúly című negyedik nagylemezén szereplő Horgonyok dalához készített kisfilmmel jelentkezett. Kiss József, gitáros: "A dal születésekor biztosak voltunk benne, hogy a negyedik nagylem