Megérkezett Tate McRae debütáló albuma Hír

Tate McRae - i used to think i could fly

Hirdetés

Megérkezett a kanadai énekes, dalszerző és táncos Tate McRae sokak által várt debütáló albuma, amely az ”i used to think i could fly” címet kapta. A lemezen Tate megmutatta elképesztő tehetségét, amelyet tetéz a producerek és társszerzők sztárcsapata, amely nem másokból áll össze, mint Greg Kurstin, Finneas, Charlie Puth, Alexander 23, Blake Slatkin, Louis Bell és még számos más tehetség. Az albumról ízelítőként már több dalt is hallhattunk megjelenése előtt, a “feel like shit”, “she’s all i wanna be”, “chaotic”, “what would you do?” mind elképesztő sikereket ért el világszerte, csak a ”she’s all i wanna be” 230 millió streameléssel büszkélkedhet.

Tate az ”i used to think i could fly”-ról a következőket nyilatkozta az Apple Music-nak:

„Amikor fiatal vagy semmi sem tűnik lehetetlennek. Nem gondolod, hogy félned kell a magasban, hiszen senki nem mondta el mitől is fél igazán. Senki nem hagyta még rajtad a kézjegyét. Mindig is érdekelt, hogy hogy változtat meg az élet ahogy idősödsz, és hogy milyen hatalmas befolyása van annak, hogy milyen emberekkel veszed körül magad a személyiséged formálódására, úgy érzem pont most megyek át ezeken a folyamatokon, most növök fel.”

És persze a felnőtté válás része az is, hogy átéljük az első néhány szakításunkat, az első pár alkalmat amikor összetörik a szívünket, amelyek folyamatát Tate remekül leírja a 12 dalból álló albumban. A lemezen különböző mélységeken és magasságokon viszi keresztül a hallgatót, a szerelemből és a veszteségből igazai szeszélyes ”túl vagyok rajtad” hozzáállás jön létre, amely a ”don’t come back” című dalban jön remekül elő, de hallhatunk szívszorító, fájó igazságokat is, amelyek leginkább a ”hate myself”-ben köszönnek vissza.

„Nem akartam, hogy bárki úgy érezze, hogy ez egy duzzogós-szakítós album, arra törekedtem, hogy tudjanak azonosulni a dalokkal a hallgatók, sírhassanak, ha éppen azt szeretnének, ugyanakkor érezzék magukban az erőt arra, hogy újra talpra álljanak. Mindent bele akartam tenni abból, ami épp lezajlott a fejemben.” Ezen kavargó érzések remekül átjönnek a ”what would you do” című dalban, és annak vadonatúj videóklipjében is.

Tate McRae a többszörös platina minősítésű ”you broke me first” című dalával robbant be a köztudatba, amely több mint 1,4 milliárd streameléssel büszkélkedhet világszerte. Az énekesnő hatalmas növekedésen ment át az elmúlt néhány évben, összesítésben 4 milliárd streamelést és 765 millió videómegtekintést tudhat maga mögött, és ha ez nem lenne elég a Billboard Top 40 első helyét is meghódította már. Mindemellett legfiatalabb zenészként felkerült a Forbes magazin ”30  Under 30” listájára 2021-ben, továbbá a Billboard ”21 Under 21”, az Amazon, a Pandora, az Apple és a People Magazin figyelendő tehetségeinek listáján is kiemelkedő helyeken szerepel.

A kanadai tehetség emellett olyan előadókkal működött közre, mint Khalid, akivel a ”working”-en dolgozott együtt, DJ Regard & Troya Siyan, akikkel a dance listák első helyére kerültek a ”You” című slágerrel, blackbear, akivel a ”u love u”-n dolgozott együtt, vagy Jeremy Zucker, akivel a ”that way”-t írták. Tate az ”i used to think i could fly” előtt két EP-t adott ki, az ”ALL THE THINGS I NEVER SAID”-et és a ”TOO YOUNG TO BE SAD”-et, amelyek több százmilliós streameléssel büszkélkedhetnek.

A 2022-es év elejét turnézással töltötte, amely során olyan világhírű fesztiválok színpadain lépett fel, mint a Lollapalooza, Firefly Music Festival vagy a Governor’s Ball, illetve albumának megjelenése mellett bejelentette, hogy Shawn Mendes Wonder: The World Tour 2022 világkörüli turnéjának számos állomásán ő is fellép majd.

Tate McRae ”i used to think i could fly” című albuma minden digitális platformon elérhető.

 

Sony Music Hungary

 

 

Kapcsolódó

Zorall - Megjelent a Fordított világ! Hír

Zorall - Fordított világ Mivel a világ kifordult önmagából, a Zorall is egy (tőlük) szokatlan anyaggal rukkolt elő. Tizenegy különböző stílusgyakorlat - lírai dal, modern metal, doom, dallamos rock, régisulis heavy, és persze bulis témák… az albumon, plusz egy bónusz szám. Természetesen felkerült a korongra a Zorall 20 le

Megjelent Burna Boy 6. stúdióalbuma Hír

Burna Boy – Love Damini A Grammy-díjas nigériai sztár, Burna Boy visszatért hatodik stúdióalbumával, benne formabontó együttműködésekkel megspékelve. A ’Love, Damini’ egy 19 számot tartalmazó, őszinte hangvételű lemez lett, az ikonikus Burna Boy-i klasszikusok mellett pedig új hangzásokat is fellelhetünk a kiadványon. A

Egyesíti erőit a Barba Negra és a BDPST ROCK Rádió! Hír

Barba Negra & BDPST ROCK Magyarországon is megtörtént az, amire az online rádiós világ régóta várt: egy igazi nagyágyú választott online rádiót stratégiai partneréül. Az online rádiózás térnyerése ezzel mára egyértelművé vált: az online rádiókkal egyre komolyabb piaci szereplőként kell számolni. A Barba Negra, hazánk egy

A '90-es évek filmklasszikusait eleveníti fel a Måneskin vadonatúj klipje Hír

Måneskin – SUPERMODEL Megérkezett a Måneskin vadonatúj ”Supermodel” című dalának videóklipje, amelyet Londonban forgattak Bedroom projects és Ben Chappell rendezésében. Főszerepben a Gucci ruhákba bújtatott bandát láthatjuk olyan kaotikus, katasztrofális események közepedte, amelyek Tarantino és Hitchcock filmjeiben fo