Megjelent a Depresszió új nagylemeze - Szöveges videón a címadó dal Hír

Depresszió - Vissza a Földre

Hirdetés

Tizedik nagylemezével jelentkezett a Depresszió, a 10 tételes, Vissza a Földre című - igazán figyelemfelkeltő frontoldalt kapott - album egy vérbeli Depresszió esszencia, amihez viszont most új hangolások, zenei megoldások, hangzások adják a kellő frissességet. A megjelenéséhez időzítve a címadó dal is felkerült - szöveges videóként - a YouTube-ra.

Kovács Zoltán (basszusgitár): “A szokásos recept szerint készültek a dalok, de új fűszerek is kerültek a ‘fazékba’. Az új album a zenei világunk teljes spektrumát megmutatja, talán kicsit modernebb formában.”

Hartmann Ádám (gitár): “A szólóknál, és díszítőknél is igazi ‘vasakat’ használtunk effektek terén, és minimálabbra vehettük a plugin-ok jelenlétét.”

Nagy Dávid (dob): “Úgy hiszem, hogy a plusz idő minden téren jót tett a végeredménynek, és sikerült a zenekar eddigi legerősebb anyagát létrehozni.”

Halász Ferenc (ének, gitár): “Szerintem a hangulatok és az érzelmi skála sokszínűsége, ami általában jellemző ránk, most is tapasztalható a dalokban. Vannak eléggé sötét, komor dalok is az albumon, de a ránk jellemző pozitív, életigenlő mentalitás a jellemzőbb most is a lemezen. A stúdiózás előtt kijelöltünk konkrét célokat, hogy miben szeretnénk hangsúlyos előrelépést a korábbi felvételekhez képest hangzásban, vagy mit érdemes máshogyan csinálni, hogy ne ismételjük önmagunkat. Talán most volt a leghosszabb a keverési fázis, de azt érzem, hogy nagyon megérte belefektetni az extra energiát és türelmet.  …”

A felvételek a SongSong Stúdióban készültek - a billentyűs részeket is feljátszó - Varga Zoltánnál, aki egyben a lemez producere / hangmérnöke is. Az Elsötétül című dalban Diószegi Kiki (Down For Whatever) vendégénekel.

Depresszió - Vissza a Földre dallista:

 1. Húzz vissza…
 2. Végre
 3. Ébren tart
 4. Helyettem
 5. Elsötétül
 6. Egyszer elmúlik
 7. Teljes a kép
 8. Vendég
 9. Nem mondtam
 10. Vissza a Földre

Vissza a Földre digipak tokos CD egy 24 oldalas - exkluzív interjúkat (Depresszió, Junkies, Varga Zoltán, Havancsák Gyula, Jolly Jackers, Plasticocean), valamint két posztert, és egy lemezajánlót tartalmazó - tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg.
Mától elérhető a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein, jövő hét szerdától pedig a Relay és InMedio újságosoknál, valamint a MOL, a Shell, és OMV kutakon, illetve az Auchan áruházakban is megvásárolható lesz. 

Depresszió év végi turné 2022

 • 11.05. Tatabánya – Roxxy Music
 • 11.11. Miskolc – Helynekem
 • 11.12. Debrecen – Roncsbár
 • 11.18. Szombathely – Végállomás Klub
 • 11.19. Győr – Bridge
 • 11.25. Szeged – IH Rendezvényközpont
 • 11.26. Törökszentmiklós – Ipolyi Közművelődési Központ
 • 12.09. Kecskemét – Ápoló Klub
 • 12.10. Pécs – Pécsi Est
 • 12.17. Budapest – Barba Negra

Jegyek a koncertekre >>>

 

H-Music Hungary

Kapcsolódó

Megérkezett Solére második lemeze Hír

Solére BOLDOGOK VAGYUNK-E Hazánk szeretett, újhullámos popénekesnője, Solére második lemezével jelentkezik, mellyel egy merőben más alkotói irányt indít el. A beszédesen BOLDOGOK VAGYUNK-E című, új anyagon minden olyan stílust megtalálunk, melyek eddig is jellemzőek voltak az előadóra, mégis egy sokkal letisztultabb és cél

Honeybeast: kezdődik a nyári koncertszezon és készül az új lemez Hír

Honeybeast - Pillangók A töretlenül népszerű zenekar kezdi a szezont, ősszel pedig új albumot jelentet meg, melynek előfutára a ma érkező Pillangók. A dalhoz Jimy J. Hollywood rendezésében klip is készült. A Honeybeast nem áll meg: a Budapest Park nyitóhetén adott nagykoncertjük után hamarosan megkezdik a fesztiválszez

Itt Bring Me The Horizon új albuma - Bő 3 hét múlva koncert a Parkban Hír

Bring Me The Horizon POST HUMAN- NeX GEn: A Bring Me The Horizon az éjszaka leple alatt jelentette meg régóta várt új lemezét, a NeX GEn-t, amelyet június 17-én élőben is hallhatunk a srácok koncertjén a Budapest Parkban. A várakozásnak vége, itt a Bring Me The Horizon új lemeze, a 2020-as POST HUMAN: Survival Horror után a sorozat legúj

Analog Balaton, 6363, Lusta Geri és Mengyelejev - avagy kiknek ne adj barbibabát! Hír

AB live Nem ez az első alkalom, hogy közös trekkel jelentkezik a hazai elektronikus zenei szcéna egyik legnépszerűbb csapata, az Analog Balaton, illetve “a legalterebb rapper”, 6363. A 2022-es Csússz le című Analog EP címadó dalát ugyanis közösen jegyzik - ha úgy tetszik, akkor most visszaadták a kölcsönt