Megjelent a Depresszió új nagylemeze - Szöveges videón a címadó dal Hír

Depresszió - Vissza a Földre

Hirdetés

Tizedik nagylemezével jelentkezett a Depresszió, a 10 tételes, Vissza a Földre című - igazán figyelemfelkeltő frontoldalt kapott - album egy vérbeli Depresszió esszencia, amihez viszont most új hangolások, zenei megoldások, hangzások adják a kellő frissességet. A megjelenéséhez időzítve a címadó dal is felkerült - szöveges videóként - a YouTube-ra.

Kovács Zoltán (basszusgitár): “A szokásos recept szerint készültek a dalok, de új fűszerek is kerültek a ‘fazékba’. Az új album a zenei világunk teljes spektrumát megmutatja, talán kicsit modernebb formában.”

Hartmann Ádám (gitár): “A szólóknál, és díszítőknél is igazi ‘vasakat’ használtunk effektek terén, és minimálabbra vehettük a plugin-ok jelenlétét.”

Nagy Dávid (dob): “Úgy hiszem, hogy a plusz idő minden téren jót tett a végeredménynek, és sikerült a zenekar eddigi legerősebb anyagát létrehozni.”

Halász Ferenc (ének, gitár): “Szerintem a hangulatok és az érzelmi skála sokszínűsége, ami általában jellemző ránk, most is tapasztalható a dalokban. Vannak eléggé sötét, komor dalok is az albumon, de a ránk jellemző pozitív, életigenlő mentalitás a jellemzőbb most is a lemezen. A stúdiózás előtt kijelöltünk konkrét célokat, hogy miben szeretnénk hangsúlyos előrelépést a korábbi felvételekhez képest hangzásban, vagy mit érdemes máshogyan csinálni, hogy ne ismételjük önmagunkat. Talán most volt a leghosszabb a keverési fázis, de azt érzem, hogy nagyon megérte belefektetni az extra energiát és türelmet.  …”

A felvételek a SongSong Stúdióban készültek - a billentyűs részeket is feljátszó - Varga Zoltánnál, aki egyben a lemez producere / hangmérnöke is. Az Elsötétül című dalban Diószegi Kiki (Down For Whatever) vendégénekel.

Depresszió - Vissza a Földre dallista:

 1. Húzz vissza…
 2. Végre
 3. Ébren tart
 4. Helyettem
 5. Elsötétül
 6. Egyszer elmúlik
 7. Teljes a kép
 8. Vendég
 9. Nem mondtam
 10. Vissza a Földre

Vissza a Földre digipak tokos CD egy 24 oldalas - exkluzív interjúkat (Depresszió, Junkies, Varga Zoltán, Havancsák Gyula, Jolly Jackers, Plasticocean), valamint két posztert, és egy lemezajánlót tartalmazó - tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg.
Mától elérhető a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein, jövő hét szerdától pedig a Relay és InMedio újságosoknál, valamint a MOL, a Shell, és OMV kutakon, illetve az Auchan áruházakban is megvásárolható lesz. 

Depresszió év végi turné 2022

 • 11.05. Tatabánya – Roxxy Music
 • 11.11. Miskolc – Helynekem
 • 11.12. Debrecen – Roncsbár
 • 11.18. Szombathely – Végállomás Klub
 • 11.19. Győr – Bridge
 • 11.25. Szeged – IH Rendezvényközpont
 • 11.26. Törökszentmiklós – Ipolyi Közművelődési Központ
 • 12.09. Kecskemét – Ápoló Klub
 • 12.10. Pécs – Pécsi Est
 • 12.17. Budapest – Barba Negra

Jegyek a koncertekre >>>

 

H-Music Hungary

Kapcsolódó

Krízisben lévő barát üzeneteiből született a Vad Fruttik új dala Hír

Vad Fruttik - Nincs vissza Nincs vissza címmel új dallal, és hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt, ugyanis Likó Marcell egy krízisbe jutott barátjának Messenger-üzeneteiből írta meg a dalszöveget. A dalhoz készült videóban Rusznák András színművész alakítja

Megérkezett Azahriah új albuma! Hír

Azahriah - skatulya I. Nyolcszámos lemezzel jelentkezik májusi tripla Aréna-koncertje előtt Magyarország legnépszerűbb előadója. A skatulya I. című lemezről a mariana.árok már túlszárnyalta a 2,5 milliós megtekintést YouTube-on, a cipoe pedig szintén hasít: 1,6 millió megtekintésnél jár. Ezekhez érkezik most hat további

Senki nincs már ébren’ - Megjelent az AWS új dala Hír

AWS ‘Senki nincs már ébren’ Finisben az AWS májusban érkező új lemeze. Itt a harmadik és egyben utolsó felvezető dal az ‘Innen szép nyerni’ albumról, a videóklip pedig Sáfrány Levente nevéhez köthető aki többek között olyan hollywoodi produkciókban dolgozott korábban mint az Oscar díjas “Poor Things” a “Witcher” vagy a “Cons

Új dallal jelentkezett a 20 éves Halott Pénz Hír

20 éves Halott Pénz A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában, de a stúdióban is aktívak maradtak. Az őszi Oh igen! után most itt a legújabb Halott Pénz dal, a Ha bántanak az emberek, amelyet Budapesten élőben először június 8-án lehet majd hallani a zenekar jubileumi koncertjén. A zenekar