Megjelent a Depresszió új nagylemeze - Szöveges videón a címadó dal Hír

Depresszió - Vissza a Földre

Hirdetés

Tizedik nagylemezével jelentkezett a Depresszió, a 10 tételes, Vissza a Földre című - igazán figyelemfelkeltő frontoldalt kapott - album egy vérbeli Depresszió esszencia, amihez viszont most új hangolások, zenei megoldások, hangzások adják a kellő frissességet. A megjelenéséhez időzítve a címadó dal is felkerült - szöveges videóként - a YouTube-ra.

Kovács Zoltán (basszusgitár): “A szokásos recept szerint készültek a dalok, de új fűszerek is kerültek a ‘fazékba’. Az új album a zenei világunk teljes spektrumát megmutatja, talán kicsit modernebb formában.”

Hartmann Ádám (gitár): “A szólóknál, és díszítőknél is igazi ‘vasakat’ használtunk effektek terén, és minimálabbra vehettük a plugin-ok jelenlétét.”

Nagy Dávid (dob): “Úgy hiszem, hogy a plusz idő minden téren jót tett a végeredménynek, és sikerült a zenekar eddigi legerősebb anyagát létrehozni.”

Halász Ferenc (ének, gitár): “Szerintem a hangulatok és az érzelmi skála sokszínűsége, ami általában jellemző ránk, most is tapasztalható a dalokban. Vannak eléggé sötét, komor dalok is az albumon, de a ránk jellemző pozitív, életigenlő mentalitás a jellemzőbb most is a lemezen. A stúdiózás előtt kijelöltünk konkrét célokat, hogy miben szeretnénk hangsúlyos előrelépést a korábbi felvételekhez képest hangzásban, vagy mit érdemes máshogyan csinálni, hogy ne ismételjük önmagunkat. Talán most volt a leghosszabb a keverési fázis, de azt érzem, hogy nagyon megérte belefektetni az extra energiát és türelmet.  …”

A felvételek a SongSong Stúdióban készültek - a billentyűs részeket is feljátszó - Varga Zoltánnál, aki egyben a lemez producere / hangmérnöke is. Az Elsötétül című dalban Diószegi Kiki (Down For Whatever) vendégénekel.

Depresszió - Vissza a Földre dallista:

 1. Húzz vissza…
 2. Végre
 3. Ébren tart
 4. Helyettem
 5. Elsötétül
 6. Egyszer elmúlik
 7. Teljes a kép
 8. Vendég
 9. Nem mondtam
 10. Vissza a Földre

Vissza a Földre digipak tokos CD egy 24 oldalas - exkluzív interjúkat (Depresszió, Junkies, Varga Zoltán, Havancsák Gyula, Jolly Jackers, Plasticocean), valamint két posztert, és egy lemezajánlót tartalmazó - tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg.
Mától elérhető a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein, jövő hét szerdától pedig a Relay és InMedio újságosoknál, valamint a MOL, a Shell, és OMV kutakon, illetve az Auchan áruházakban is megvásárolható lesz. 

Depresszió év végi turné 2022

 • 11.05. Tatabánya – Roxxy Music
 • 11.11. Miskolc – Helynekem
 • 11.12. Debrecen – Roncsbár
 • 11.18. Szombathely – Végállomás Klub
 • 11.19. Győr – Bridge
 • 11.25. Szeged – IH Rendezvényközpont
 • 11.26. Törökszentmiklós – Ipolyi Közművelődési Központ
 • 12.09. Kecskemét – Ápoló Klub
 • 12.10. Pécs – Pécsi Est
 • 12.17. Budapest – Barba Negra

Jegyek a koncertekre >>>

 

H-Music Hungary

Kapcsolódó

Itt az Odabent ismerős, a legújabb GranCanada dal Hír

GranCanada - Odabent ismerős Március negyedikén a Magyar Zene Háza falai között mutatja be Szemben a Nap című új lemezét a GranCanada. Erről egy dalt már ismerhet a közönség, most pedig itt a folytatás, a túlkapott bulizásokról szóló Odabent ismerős. „Nem szól másról címen jelent meg a legelső dalunk az albumról, a mostani

Lose Control - megjelent az I Love You Honey Bunny videója Hír

I Love You Honey Bunny - Lose Control Bár viszonylag ritka, hogy hazánkba eljusson a környező országok feltörekvő csillagainak híre, a prágai székhelyű, indie-pop-rockot finoman elektronikával fűszerező I Love You Honey Bunny nem ismertelen a magyar koncertre járó közönség számára. Eddig összesen hat alkalommal játszottak nálunk, konc

Itt a Gekko! - Friss dalt villantott a Freakin' Disco Hír

Freakin' Disco - Gekko Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze, amiről a Face Yourselfet már hallhattuk. Most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség. 2020 végén kiadott live EP-jük után a zenekar kiéheztette a rajongókat, hogy aztán t

Félúton a valóság és a káprázat közt - új dallal jelentkezik Antonia Vai Hír

Antonia Vai - Where The Bluebirds Fly A svéd/magyar énekesnő új dallal és hozzá egy videóval jelentkezik, amely ízelítőt ad a tavasszal megjelenő nagylemezéből. A Where The Bluebirds Fly című szerzemény az Antoniától megszokott őszinteséggel mesél, ezúttal a tisztánlátás és az illúzió vékony határ mezsgyéjéről. Antonia Vai megnyerő e