Misztikus szkeccsfilmhez írt betétdalt az Imre Fia Imre Cikk

Imre Fia Imre

Hirdetés

Lassan már feledésbe merülnek azok a hónapok, amiket a négy fal között kellett töltenünk a Covid-19 miatt – a bezártság hangulatát viszont nehéz elfelejteni. Többek között ezt idézi meg az Imre Fia Imre új dala, amely egy nagyjátékfilm betétdalaként debütál.  

Az Imre Fia Imre György Imre (énekes, gitár) hálószobaprojektjeként indult, majd egy igazi koncertzenekarrá nőtte ki magát az elmúlt évek során. A magát leginkább avantgárd-rockzenekarként jellemző csapat zenei világában könnyedén keveredik a nu-metal, irónikus, Kelet-európai szájízzel és a magyar alternatív zenei hagyományokkal. 2018-as bemutatkozó album és az azóta megjelent kislemezek után idén nyáron újra stúdióba vonulnak és megkezdik a következő nagylemez felvételeit. Ennek az albumnak az előfutára a most megjelent Bújócska, amely a „A Karantén Zóna” című film hivatalos betétdala is lett. Zsótér Indi Dániel író-rendező első nagyjátékfilmje június 25-én debütál az HBO Max platformján. Az A Karantén Zóna egy misztikus szkeccsfilm, epizódjaiban fiatal, elsőfilmes színészekkel és olyan ismert arcokkal, mint Pásztor Erzsi, Makranczi Zalán vagy Ónodi Eszter. Zsótérral az ismerettség régre nyúlik vissza, a zenekar tiszteletbeli tagjaként több klipet is rendezett már a csapatnak.

„Amikor először beszéltünk Indivel egy lehetséges közreműködésről, új dalokat kért tőlünk, amit a karantén-helyzet kellős közepén elég nehezen tudtunk teljesíteni. A Covid és a lezárások előtt még pont sikerült stúdióba vonulni és rögzíteni egy-két dalt, ezeket küldtem át neki, végül ő választotta ki befutóként a Bújócskát.” – mesél György Imre a dal kiválasztásának körülményeiről.

A korábbi közös munka után természetes volt, hogy a dalhoz készült videót ezúttal is Zsótér Indi Dániel jegyzi majd. A kétnapos forgatás Esztergomban, a Kaleidoszkóp Házban zajlott, a létesítmény alatt található - egyébként klubként is működő – barlangban készült egész videó. Kissé feszített volt a munkatempó, mivel az első napon egy komplett lakásnyi bútort cipeltünk le a szűk barlangba, ez nemn volt könnyű feladat. – emlékszik vissza György Imre - A berendezést A Karantén Zóna látványtervezője, Redenczki Berni és csapata vállalta magára, amit rendkívül profin megoldottak. Másnap következett egy hajnaltól éjfélig tartó forgatás a februári hidegben Szombath Máté zseniális operatőri munkájával és persze Indivel a rendezői székben, emlékezetes marad.”

A dal alapját eredetileg Jacsó Miklós írta, aki az énekes gyerekkori barátja, illetve együtt vezetik a Felütés zenei podcastet. A „Bújócska” a témája -  a menekülés valami elől, ami úgyis megtalál, akár még egy barlangban is - nagyon jól rezonált A Karantén Zóna által felvetett problematikákkal.

A zenekar a következő lemez munkálatait megelőzően június 30-án még fellép a Fishing On Orfűn, utána pedig belevágnak az új album felvételébe, amely várhatóan télen jelenik meg.

 

Imre Fia Imre

Kapcsolódó

Scarlet - Megérkezett Doja Cat negyedik stúdióalbuma Cikk

Doja Cat: Scarlet A GRAMMY-díjas globális szupersztár, Doja Cat kiadja új, negyedik stúdióalbumát, a „Scarlet”-et a Kemosabe Records/RCA Records gondozásában. Emellett Doja Cat bemutatta az album egyik új dalának, az „Agora Hills” című számának klipjét is. A videoklipet Pomonában, Kaliforniában és Koreatownban, Los

Harmadszorra is visszatér a KEMP dalszerző tábor Cikk

KEMP dalszerző tábor 2023 A 2021-es és 2022-es KEMP-et követően a Banana Records harmadszorra is megrendezi dalszerző táborát 2023 október 3-6. között Csopakon, a Manor House Inn-ben. Tavaly 25 zenész, előadó és producer gyűlt össze a világ zajától távol, hogy együtt koncentrálhassanak az alkotás folyamatára. Az elvonulást

40 hazai független lemezkiadó kínálatából válogathatunk az Independent Label Fair Budapest vásárán Cikk

 Independent Label Fair 2023 Szeptember 23-án hetedik alkalommal szervezik meg az Independent Label Fair Budapest (ILF) vásárát a Magyar Zene Házában, ahol közel negyven hazai és határon túli magyar független kiadó kínálatából szerezhetik be lemez- vagy kazettagyűjteményük legújabb darabjait az érdeklődők. A börze mellett a m

Ismét közös lemezt adott ki Azahriah és DESH Cikk

Azahriah és DESH: itt a tripq Bevált csapaton ne változtass, tartja a mondás, és jelenleg nincs csapat a magyar könnyűzenében, amely jobban bevált volna, mint Azahriah és DESH párosa: 2022-ben a magyar streamelők kettejük közös dalát, a Pullupot hallgatták meg a legtöbbször az NMHH hivatalos statisztikái alapján – mintegy 6,5