Misztikus szkeccsfilmhez írt betétdalt az Imre Fia Imre Cikk

Imre Fia Imre

Hirdetés

Lassan már feledésbe merülnek azok a hónapok, amiket a négy fal között kellett töltenünk a Covid-19 miatt – a bezártság hangulatát viszont nehéz elfelejteni. Többek között ezt idézi meg az Imre Fia Imre új dala, amely egy nagyjátékfilm betétdalaként debütál.  

Az Imre Fia Imre György Imre (énekes, gitár) hálószobaprojektjeként indult, majd egy igazi koncertzenekarrá nőtte ki magát az elmúlt évek során. A magát leginkább avantgárd-rockzenekarként jellemző csapat zenei világában könnyedén keveredik a nu-metal, irónikus, Kelet-európai szájízzel és a magyar alternatív zenei hagyományokkal. 2018-as bemutatkozó album és az azóta megjelent kislemezek után idén nyáron újra stúdióba vonulnak és megkezdik a következő nagylemez felvételeit. Ennek az albumnak az előfutára a most megjelent Bújócska, amely a „A Karantén Zóna” című film hivatalos betétdala is lett. Zsótér Indi Dániel író-rendező első nagyjátékfilmje június 25-én debütál az HBO Max platformján. Az A Karantén Zóna egy misztikus szkeccsfilm, epizódjaiban fiatal, elsőfilmes színészekkel és olyan ismert arcokkal, mint Pásztor Erzsi, Makranczi Zalán vagy Ónodi Eszter. Zsótérral az ismerettség régre nyúlik vissza, a zenekar tiszteletbeli tagjaként több klipet is rendezett már a csapatnak.

„Amikor először beszéltünk Indivel egy lehetséges közreműködésről, új dalokat kért tőlünk, amit a karantén-helyzet kellős közepén elég nehezen tudtunk teljesíteni. A Covid és a lezárások előtt még pont sikerült stúdióba vonulni és rögzíteni egy-két dalt, ezeket küldtem át neki, végül ő választotta ki befutóként a Bújócskát.” – mesél György Imre a dal kiválasztásának körülményeiről.

A korábbi közös munka után természetes volt, hogy a dalhoz készült videót ezúttal is Zsótér Indi Dániel jegyzi majd. A kétnapos forgatás Esztergomban, a Kaleidoszkóp Házban zajlott, a létesítmény alatt található - egyébként klubként is működő – barlangban készült egész videó. Kissé feszített volt a munkatempó, mivel az első napon egy komplett lakásnyi bútort cipeltünk le a szűk barlangba, ez nemn volt könnyű feladat. – emlékszik vissza György Imre - A berendezést A Karantén Zóna látványtervezője, Redenczki Berni és csapata vállalta magára, amit rendkívül profin megoldottak. Másnap következett egy hajnaltól éjfélig tartó forgatás a februári hidegben Szombath Máté zseniális operatőri munkájával és persze Indivel a rendezői székben, emlékezetes marad.”

A dal alapját eredetileg Jacsó Miklós írta, aki az énekes gyerekkori barátja, illetve együtt vezetik a Felütés zenei podcastet. A „Bújócska” a témája -  a menekülés valami elől, ami úgyis megtalál, akár még egy barlangban is - nagyon jól rezonált A Karantén Zóna által felvetett problematikákkal.

A zenekar a következő lemez munkálatait megelőzően június 30-án még fellép a Fishing On Orfűn, utána pedig belevágnak az új album felvételébe, amely várhatóan télen jelenik meg.

 

Imre Fia Imre

Kapcsolódó

Azahriah pokol és mennyország közt tévelyeg új klipjében Cikk

Azahriah - Téveszmék Megérkezett a videoklip Azahriah legfrissebb, silbak című EP-jének Téveszmék című dalához. A látványos CGI-effektekkel készült kisfilm Emil Goodman rendező munkája. „A mennyország-pokol alapötletet Ati dobta be, nekem pedig onnantól viszonylag könnyű dolgom volt – meséli a rendező – nagyon insp

Lovecrose dal- és klippremier: Szemvillanás Cikk

Lovercose zenekar A magyar Lovercose a Szemvillanás című új dalához készített imidzsklippel jelentkezett. A tavasszal bemutatott két számmal - Vakon futunk, Létezned kell - együtt ez már a harmadik előfutár a készülő harmadik lemezhez. A Minden lángol című stúdióalbum a HammerWorld magazin egyik mellékletként jele

Pimaszul vagány klip érkezett az I’m Dorothy-tól Cikk

I'M DOROTHY - Kidobós Új videoklippel jelentkezett az I’m Dorothy - az áprilisban kiadott, megjelenésének hetében a Mahasz Top 40-es lista 1. helyén nyitott Legyen X album Kidobós című dalához forgattak egy hangulatos, (megérdemelt) fricskákban sem szűkölködő kisfilmet a minden részletre ügyelő Hajnal Ádám és Epos Tomi

Pásztor Anna: "Számomra a fesztiváloknak mindig karácsonyillata, karácsonyíze van" Cikk

Anna and the Barbies Pásztor Anna úgy érzi, hogy évek óta ez az első igazi nyara. Gyerekeivel kiköltözött a Pilisbe, ahol minden nap egy kis nyaralásnak tűnik, emellett szép számban vannak fellépései is. A Sziget Fesztiválon is színpadra lép az Anna and the Barbies. A Petőfi Kulturális Ügynökség által színpadra állít