Na de mégis miből főzünk majd pálinkát?! - Itt egy friss Zorall dal! Cikk

Zorall - Miből főzzünk pálinkát?

Hirdetés

Egy új dallal, és a hozzá készített, ütős képi világú videoklippel jelentkezett a Zorall. A Miből főzzünk pálinkát? címet kapott friss szerzeményük néhány koncerten élőben már debütált, és gyorsan tegyük hozzá, hogy - vélhetően nagyrészt a szövegének köszönhetően - azonnal elnyerte a közönség azon részének rokonszenvét, akik teljesen azonosulni tudnak a nótában felvetett konkrét problémával (és ennek megoldásával). A többiek pedig szimplán egy újabb értékes gyöngyszemet fűzhettek az eddigi kedvenc Zorall slágereikből álló képzeletbeli füzérre.

Hangya a dal megszületéséről: “Már kész voltunk viszonylag a lemezzel, amikor mondta Kori, hogy van még egy szövege. Telefonba nekem fel voltak játszva ötleteim, abból néztem hozzá valamit, Bence meg picit átfaragta. Tökre tetszik benne ez a kicsit Claptonos gitár.”

Kori társszerzőként: “Az a vicc, hogy a saját zenekarommal ezt picit inkább ilyen punkosan szerettem volna megcsinálni, de még nem jutottunk odáig, hogy ott gatyába rázzuk. Bedobtam, mint ötletet a Zorallnál, Hangya meg mondta, hogy neki meg van egy olyan akusztikus témája, amivel érdemes lenne összeereszteni.”

Hangya a videoklipről: “Már ahogy kipattant ez a dalötlet, azonnal azon agyaltunk, hogy mi legyen majd a hozzá készített klipben. Először olyan felvetés is volt, hogy ezt a pálinkafőzés dolgot is belecsempésszük a filmbe, de a hivatal, a világvége hangulat/milliő mindenféleképpen legyen benne. Aztán, ahogy telt-múlt az idő, ez változott - egy az egyben rábíztuk Bencére a megvalósítást, hiszen neki most már jóval nagyobb filmes tapasztalata van, mint nekünk. Így jutottunk el a fóti homokbányához… ahol egyébként pont előttünk néhány nappal fejeződtek be a Dűne következő részének forgatási munkálatai. Vittük a komplett stábot, sátrakat, és annyira sivatagi volt a hangulat, hogy az erős szél miatt még homokviharba is keveredtünk, utána otthon is zizegtek a szemcsék a fogaink alatt, meg folyt a ruháinkból a homok, szóval ténylegesen egy mini Szaharában dolgoztunk. (nevet) Attilának van egy kis terepjárója, amit ő telepjárónak hív (nevet), mondta, hogy kipróbálja itt… hát, néhol beásta magát rendesen a nagy menetben. Tízemeletes ház méretű dombokon mászkáltunk, mi is segítettünk felhurcolni a cuccokat a jelenetekhez, nem túlzás, tényleg kemény meló volt az a nap.”

Barbaró kommentárja: “Ahogy látható, képpárokat használtunk a klipben, például Hangya egy olyan jómódú akárkit alakított, aki egy fullos járgánnyal beáll egy benzinkútra, és marhára nem érdekli, hogy mennyibe kerül a benzin, aztán amikor fordul egyet a világ, két üres kannával bandukol a sivatagban… mint a Mad Max-ben. Én meg egy borzalmas pörgésben élő üzletembert játszok, a futópadon rohanok, miközben egyik kezemben hamburger, a másikban számológép, (a harmadikban telefon) van, és amikor beüt a világvége, csak ülök a nagy semmiben… számolom a homokszemeket.” 

A dal, és a kisfilm szerepe egyrészt, hogy megjelenítse az energiapazarló világ és ennek vélhető/várható következményeinek szembenállását, másrészt, hogy felvezesse a zenekar augusztus 5-én érkező Fordított világ című új nagylemezét, amelyet fizikai valójában másnap, a Barba Negras koncerten vehetnek kézbe a rajongók.

 

H-Music Hungary

Kapcsolódó

Élő felvételen a Lunatic Pisces dal a Mentes / Pavesi gitárduótól - Jövőre érkezik a második album Cikk

Mentes / Pavesi gitárduó Mentes Norbert, a Hungarica vezetője/gitárosa kisebbfajta meglepetésként 2020-ban egy akusztikus latin/flamenco nagylemezzel jelentkezett, amelyen a félig olasz származású (a Big Brother első szériájában is szereplő) Renato Pavesi volt a partnere. A Renastencia című album dalai fokozatosan került

Új dallal és elnöki címének bejelentésével tért vissza Lil Nas X Cikk

Lil Nas X Megérkezett a többszörös platinalemezes rapper, Lil Nas X vadonatúj dala, amelyet a LoL Esport-tal közösen mutatott be, miután elnyerte League of Legends nevű videójáték elnöki pozícióját. A dal a ”STAR WALKIN’” címet kapta, és az idei League of Legends Világbajnokság hivatalos himnuszának íródott

Elnézést kíván a Punnany Massif - Itt az új dal, csütörtökön koncert a Parkban Cikk

Punnany Massif - Elnézést kívánok A pécsi zenekar az elmúlt hónapok közéleti történéseire reflektál legfrissebb, Elnézést kívánok című számukban, melyet szeptember 29-én hallhat először élőben a közönség a Budapest Parkban megrendezésre kerülő koncertjükön. „Úgy gondolom, hogy az általunk képviselt műfajnak alapvető eleme a tár

Élek: Vadonatúj dal az OM zenekartól Cikk

Élek címmel egy újabb friss dalt mutatott be a 2010-ben indult OM zenekar a még idén megjelenő harmadik nagylemezéről. A tavaly publikált Töredék, illetve az idén tavasszal YouTube-ra került Hol vannak?, a Te sem vagy más, valamint a most júliusban közzétett Ott foglak várni után ezúttal egy nagy