Nyári hangulatú klippel jelentkezett a Paperdeer Hír

Paperdeer zenekar

Hirdetés

Egy igazi nyári hangulatú klippel jelentkezett a Paperdeer. A Morning Swell az utolsó beharangozó a július 2-án érkező Pastel Days előtt. Ez a duó első klipje, amelyben maguk a tagok is feltűnnek és az elmúlt öt év közös utazásaiba és próbáiba engednek betekintést Indonéziától, Marokkón és Tenerifén át a Balatonig.

A Morning Swell hangulatában a nyarat idézi, ami nem csoda, hiszen a dal alapjai Tenerifén láttak napvilágot:“A kompozíció alapja valamikor 2018 körül születhetett. Abban az évben pár hónapig Tenerifén voltam, ahová Benji is kijött. Itt írtunk pár nagyon érdekes zenét együtt a kikötőben, próbáltunk ihletet meríteni az aktuális környezetből.”- idézi fel Biró Norbert, a Paperdeer egyik producere. – “Végül Benji egyik este mutatott egy olyan verziót, ahol két teljesen különböző akkor készült vázlat zenét összekevert, ami tök jól szólt a kocsi rádiójában. Ez lett a Morning Swell ötlete, amit később már Budapesten bontottunk ki jobban. A gitár téma teljesen véletlenül került rá, a lakótársam torzító pedáljaival szórakoztam, ami aztán annyira hozzáadott a zene alap hangulatához, hogy végül megtartottuk.”

A “swell” egyébként egy távoli tengeri vihar által gerjesztett hullámsorozatot jelent, ami hosszú utat megtéve a partokhoz érve energikus hullámokat hoz.

“A helyi szél által dagasztott hullámok általában nem elég erősek szörfözéshez. A “Morning Swell” azt az érzést próbálja megragadni és visszaadni, amikor az ember munkába menet előtt, még a harmatos sötétben ki tud evezni elkapni pár hullámot” – meséli Norbi, aki egyébként a videót is készítette.

Ez a zenekar első olyan klipje, amelyben maguk is feltűnnek. A videóban szereplő felvételeket az elmúlt 4-5 évben rögzítették, közös, illetve egyéni utazásaik és próbáik során, így vannak felvételek Marokkóból, Portugáliából, Teneriféről és Fuerteventuráról, Monacoból, Észak-Dániából, Romániából, Indonéziából, a Balatonról, és természetesen Budapestről is.

“A klip egy emlékgyűjtemény, közös és saját emlékeink gyűjteménye. A felvételek túlnyomó részét telefonnal vagy goproval készítettük, de egy-két helyen használtunk barátok által profibb kamerával készített videókat is, amiket igazából különösebb cél nélkül szórakozás jelleggel vettünk fel. A videó nagyon személyes, reméljük tetszik majd a hallgatóknak is.”

A Morning Swell már elérhető az összes online zeneáruházban. Második lemezük, a Pastel Days július 2-án érkezik, élőben pedig július 10-én mutatják be a Központban az OIEE társaságában.

 

Paperdeer

 

Kapcsolódó

Kaviár helyett sajt és kenyér - irónikus videóval köszön be a The Anahit Hír

The Anahit - Tesco Chips A tavaly Petőfi Zenei díjra is jelölt The Anahit az elmúlt időszakban szó szerint ontja magából a slágereket, november utolsó szürke napjaira pedig meghozták nekünk legújabb dalukat.  Bár a friss megjelenés apropóját adó téma nem vidám, mégis mosolyt csal az arcunkra: a zenekar összegyűjtötte a mi

Közös dalt adott ki a Woodstock Barbie és a Mother's Cake frontembere Hír

Woodstock Barbie feat. Yves Krismer (Mother's Cake) - Cats & Goats Van úgy, hogy egy-egy mém nagyobbat megy, mint egy-egy iszonyú jó dal. És van úgy, hogy ebből a zenészeknek elege lesz, lemennek próbaterembe, és kicsit kiengedik a gőzt: itt a Woodstock Barbie és Yves Krismer, a Mother’s Cake frontemberének közös dala, amit egy beszélő macska és egy autotune-kecs

Grammy-díjas producerrel és Hajdu Szabolccsal dolgozott új anyagán a Freakin' Disco Hír

Hajdu Szabolcs rendezte klippel és a Grammy díjas Steve Dub által producerelt dallal jelentkezik a Freakin’ Disco. A Face Yourself a jövőre megjelenő TOTEM lemezt vezeti fel, amiről legközelebb december 10-én hallhatóak dalok a Trafóban, a Freakin’ Disco évzáró koncertjén. A legutóbbi, 2020-as EP

Mély gödörben a világ - új dalán keresztül lázít Leslie Mandoki! Hír

Leslie Mandoki - Új szél Megdöbbentő őszinteséggel formált kritikus véleményt mai társadalmunkról a világhírű, magyar származású zenei polihisztor Leslie Mandoki és „lelkitársainak” debütáló dala, az „Új a szél” kapcsán – amely helyet foglal a december 2-án megjelenő, hazai és nemzetközi sztáregyüttműködőket felsorakoztat