Nyári hangulatú klippel jelentkezett a Paperdeer Hír

Paperdeer zenekar

Hirdetés

Egy igazi nyári hangulatú klippel jelentkezett a Paperdeer. A Morning Swell az utolsó beharangozó a július 2-án érkező Pastel Days előtt. Ez a duó első klipje, amelyben maguk a tagok is feltűnnek és az elmúlt öt év közös utazásaiba és próbáiba engednek betekintést Indonéziától, Marokkón és Tenerifén át a Balatonig.

A Morning Swell hangulatában a nyarat idézi, ami nem csoda, hiszen a dal alapjai Tenerifén láttak napvilágot:“A kompozíció alapja valamikor 2018 körül születhetett. Abban az évben pár hónapig Tenerifén voltam, ahová Benji is kijött. Itt írtunk pár nagyon érdekes zenét együtt a kikötőben, próbáltunk ihletet meríteni az aktuális környezetből.”- idézi fel Biró Norbert, a Paperdeer egyik producere. – “Végül Benji egyik este mutatott egy olyan verziót, ahol két teljesen különböző akkor készült vázlat zenét összekevert, ami tök jól szólt a kocsi rádiójában. Ez lett a Morning Swell ötlete, amit később már Budapesten bontottunk ki jobban. A gitár téma teljesen véletlenül került rá, a lakótársam torzító pedáljaival szórakoztam, ami aztán annyira hozzáadott a zene alap hangulatához, hogy végül megtartottuk.”

A “swell” egyébként egy távoli tengeri vihar által gerjesztett hullámsorozatot jelent, ami hosszú utat megtéve a partokhoz érve energikus hullámokat hoz.

“A helyi szél által dagasztott hullámok általában nem elég erősek szörfözéshez. A “Morning Swell” azt az érzést próbálja megragadni és visszaadni, amikor az ember munkába menet előtt, még a harmatos sötétben ki tud evezni elkapni pár hullámot” – meséli Norbi, aki egyébként a videót is készítette.

Ez a zenekar első olyan klipje, amelyben maguk is feltűnnek. A videóban szereplő felvételeket az elmúlt 4-5 évben rögzítették, közös, illetve egyéni utazásaik és próbáik során, így vannak felvételek Marokkóból, Portugáliából, Teneriféről és Fuerteventuráról, Monacoból, Észak-Dániából, Romániából, Indonéziából, a Balatonról, és természetesen Budapestről is.

“A klip egy emlékgyűjtemény, közös és saját emlékeink gyűjteménye. A felvételek túlnyomó részét telefonnal vagy goproval készítettük, de egy-két helyen használtunk barátok által profibb kamerával készített videókat is, amiket igazából különösebb cél nélkül szórakozás jelleggel vettünk fel. A videó nagyon személyes, reméljük tetszik majd a hallgatóknak is.”

A Morning Swell már elérhető az összes online zeneáruházban. Második lemezük, a Pastel Days július 2-án érkezik, élőben pedig július 10-én mutatják be a Központban az OIEE társaságában.

 

Paperdeer

 

Kapcsolódó

Új felállásban és új dalokkal tér vissza a Qualitons! Hír

The Qualitons Nem bírta sokáig közös zenélés és a közönség nélkül az utóbbi évek egyik legnagyobb nemzetközi érdeklődését kiváltó The Qualitons. Több mint másfél év kihagyás után most két vadonatúj dallal (Óceán, Te utad) jelentkeznek, amit egy különleges talkshow díszletben mutatnak be egy live session keretéb

Megjelent Tate McRae második albuma Hír

Tate McRae THINK LATER 2023. december 8-án megjelent a többszörös platinalemezes énekes-dalszerző Tate McRae nagyon várt második albuma, a THINK LATER, az RCA Records/Sony Music gondozásában. A THINK LATER-t és 14 dalát a modern pop hangzás és a fülbemászó refrének hatják át. Tate határtalan hangi adottságait és dalsze

Fúvós kvartettel egészült ki a Góbé Hír

Góbé zenekar A Korcs immáron a második bemutatott dal a zenekar jövő héten érkező koncertlemezéről, amelyet a csapat 15. születésnapján rögzített a Müpában. A felvételek különlegessége, hogy a zenekar több, műfajokon átívelő vendéggel lépett fel, a most megjelenő Korcs egy fúvós kvartett és egy ütős közreműköd

Animációs klippel jelentkezett az Elefánt Hír

Elefán zenekar Az Ikarosz animációs kisfilmje több mint egy éven át készült, és egyik különlegessége, hogy miközben témája globális, remekül ábrázolja, és kicsit még közelebb hozza a rajongókhoz az Elefánt tagjait. A zenekar szerint ez a videó egyszerre a vége és kezdete valaminek, és ezt az “átmeneti” időszakot