Pantera, Motörhead, Corey Taylor, The Doors, Linkin Park, … - friss albumok és exkluzív újrakiadások októberre Cikk

Corey Taylor - CMFT

Hirdetés

Ha koncertek formájában nem is, megjelenésekben szerencsére igen bőkezűen érkeznek az ingerek kedvenc előadóink felöl. Ezt pedig igen jól mutatja a Warner októberi fizikai megjelenéseinek a lajstroma, amiben a friss lemezek mellé jó pár legendás újrakiadás is befutott.


Corey Taylor: CMFT

A Stone Sour alapítója és a Slipknot énekese hosszas várakozás után, 2020. október 2-án mutatta be első szólóalbumát. A korong órási zenei spektrumon mozog, Corey Taylor eddig ismeretlen arcát mutatja meg. Az albumon keresztül a Grammy-díjas zenész egész életét végigkísérhetjük. Helyet kapott klasszikus rock, hip-hop vagy éppen punk-rock stílusú dal is, valódi időutazás, hiszen Corey egészen a tinédzser évekig nyúl vissza. A szerzeményeket Las Vegasban, a Hideout stúdióban rögzítették Jay Ruston producerelésével.

 

Gorillaz: Song Machine

A Gorillaz az évet a Song Machine 1. epizódjával - ‘Momentary Bliss ft. Slowthai and Slaves’ - kezdte, ami egy merőben új koncepció az egyik leginnovatívabb zenekartól. A visszaszámlálás hamarosan véget ér, hiszen 2020. október 23-án a zenekar lerántja a leplet az albumról. Annyit elárulhatunk, hogy nem kevés meglepetés vár a rajongókra. Az új korong számtalan hangzást, stílust, műfajt és attitűdöt fogalal magába, a vendégelőadók névsora pedig lélegzetelállító.

 

The Goo Go Dools: It’s Christmas All Over

2020. október 30-án jelenik meg a The Goo Go Dools első karácsonyi albuma. Az 'It’s Christmas All Over' klasszikus karácsonyi dalok mellett két vadonatúj szerzeményt is tartalmaz.

 

Linkin Park: Hybrid Theory (jubileumi újrakiadás)

Egy egész generáció életét változtatta meg a Linkin Park két évtizeddel ezelőtt megjelent albuma. A korong hihetetlenül gyorsan fogyott, világszerte mintegy 25 millió példányt adtak el belőle, igazi kötelező darab, ami tizenegyszeres platina lett. A zenekar egy szempillantás alatt a kis klubok színpadáról a legnagyobb arénákig menetelt és hihetetlenül gyorsan a  legnagyobb fesztiválok headlinerei között találta magát. A banda koncertjeire pillanatok alatt kapkodták el a jegyeket, fiatalok millióinak álma volt élőben is hallani és látni a Linkin Parkot.

Magyarországon a 2017-es VOLT Fesztiválon lépett fel, amire már az esemény előtti hetekben lehetetlenség volt jegyet szerezni. A fesztiválkoncert egyike a zenekar utolsó fellépéseinek, a Linkin Park énekese, Chester Bennington 2017. július 20-án hunyt el. A 2020. október 9-én megjelenő box setben összesen 80 dal, köztük 12 kiadatlan felvétel, 4 órányi videó, 3 teljes koncertfelvétel, és egy 80 oldalas könyv is helyet kapott, amelyben eddig soha nem látott fotókat publikálnak.

 

New Order: Power, Corruption & Lies (exkluzív újrakiadás)

a 2020. október 2-án üzletekbe került exkluzív box tartalma: egy bakelit, két CD, két DVD, valamint egy 48 oldalas könyv. Az LP az analóg anyag remaszterelt verziója, az extra CD pedig a New Order eddig próbateremben maradt számait és az 1982-es John Peel Session-ből korábban kiadatlan dalokat tartalmazza.

A DVD-k az 1982-ben és 83-ban rögzített koncerteket, az 1984-es Play at Home Channel4 tévés dokumentumfilmet és további élő és TV-előadásokat tartalmaznak. Végül a gyönyörű, keménykötésű, ritka fényképeket rejtő könyvet Dave Simpson vadonatúj esszéje egészíti ki. A grafikát Peter Saville készítette.

 

Robert Plant: Digging Deep: Subterrarea

Az angol rocklegenda 2020. október 2-án egy igazán egyedi albummal lepte meg a rajongókat. A limitált példányszámban megjelenő dupla CD 30 rendkívüli dalt gyűjt össze, amelyek négy évtizedet ölelnek fel. A nyolcszoros Grammy-díjas Robert Plant 11 szólóalbumának legismertebb számait válogatta a kiadványra, köztük például a Hurting Kind”, a „Shine It All Around” és a „Nothing Takes the Place of You” című dalokat, ezen kívül pedig 3 eddig kiadatlan track is helyet kapott a lemezen.

 

Motörhead: On Parole (újrakiadás)

A Motörhead ’On Parole’ című albuma 1976-ban készült, de csak 1979-ben jelent meg. A lemezre már akkor is megérte várni, hát még most! A 2020. október 9-én megjelenő CD-n és bakeliten az eredeti analóg szalagokból újramaszterelt változatot kiegészítették hat bónusz dallal is. Az anyag tartalmazza az „Iron Horse / Born to Lose” korábban kiadatlan eredeti változatát és a „Fools” demó változatát, valamint további extra trackeket: „Parole”, „City Kids”, „Motörhead” és „Leaving Here”.

 

The Doors: Morrison Hotel (limitált újrakiadás)

Az 1970-ben debütáló 'Morrison Hotel’ a The Doors ötödik stúdióalbuma volt. A 2020. október 9-én limitált példányszámban megjelenő exkluzív kiadás 2 CD/vinyl formátuban kerül a polcokra. Tartalmazza az eredeti albumot, amit a The Doors régi technikusa, Bruce Botnick újraszerkesztett, valamint egy kiadatlan stúdióelőadást is, továbbá az eredeti albumot 180 grammos bakeliten. Ehhez az új kollekcióhoz az eredeti album kibővült több mint egy órányi kiadatlan zenei anyaggal, amely felvételeket a „Morrison Hotel” készítése közben rögzítettek. Az ötven éves jubileumi kiadás igazi csemege, rengeteg meglepetéssel.

 

Eagles: Live at The Forum MMXVIII (koncertalbum)

A ’Live From The Forum MMXVIII’ egy új Eagles koncertfelvétel egy 26 dalból álló előadásról, amelyet 2018-ban az LA The Forumban forgattak és rögzítettek. A 2018-as észak-amerikai turnén Don Henley, Joe Walsh és Timothy B. Schmit vett részt, Vince Gill és Deacon Frey társaságában. A 2020. október 16-án megjelenő album 2 CD, 2 CD/DVD, 2 CD/BR és limitált példányszámban 4 bakelit formátumban kerül az üzletekbe.

 

Tom Petty: Wildflowers & All The Rest (újrakiadás)

2020. október 16-án kerül az üzletekbe Tom Petty ikonikus, 1994-es stúdióalbuma, a 'Wildflowers' régóta várt újrakiadása. A ’Wildflowers & All The Rest’ 2 CD, 4 CD, 3 vinyl és limitált példányszámban 7 vinyl formátumban jelenik meg. A 2 CD és 3 LP az eredeti album összes dalának koncertfelvételét tartalmazza, a 4 CD és 7 LP pedig 10 olyan számot vonultat fel, ami korábban lemaradt a „Wildflowers” korongról, hallható rajta továbbá 5 eddig kiadatlan szerzemény is.

 

The Pogues: The BBC Sessions 1984-86.

A kelta punk vonalain mozgó londoni banda egy igazán különleges sorozattal jelentkezik. A BBC Sessions 1984-86-ban hat sorozatot mutatott be John Peel rádióműsorában, köztük azt is, amikor a zenekar még Pogue Mahone néven alkotott. John Peel, David 'Kid' Jensen, Phil Kennedy és Janice Long show műsorai elsősorban a zenekar első szakaszára fókuszálnak, így a korai kedvencek élő változatait is tartalmazzák. Felcsendül a „Streams Of Whiskey”, a „Greenland Whale Fisheries”, a „Poor Paddy” és a „Dirty Old Town” is.

A rendkívül tehetséges kanadai énekes, zeneszerző és dalszövegíró, Joni Mitchell több mint ötven éves pályafutását foglalja össze a 2020. október 30-án megjelenő 4 CD, mely legismertebb dalait gyűjtötte egy csokorba. A válogatást maga az előadó készítette, és olyan felvételekkel egészítette ki, amelyeket a rajongók még soha nem hallhattak.

 

Pantera: Reinventing The Steel (jubileumi újrakiadás)

2020. október 30-án a 20. évforduló alkalmából a Pantera 'Reinventing the Steel' című albumának deluxe változata kerül az üzletekbe. Az eredeti lemez 2000. március 21-én jött ki, megjelenését követően pedig azonnal aranylemez lett. A „Revolution Is My Name” és az „I’ll Cast A Shadow” kislemezek mellett többek között a „Death Rattle” és a „Goddam Electric” című dalokat is talmazza - Slayer Kerry King vendéggitáros szólójával.

 

Warner Music Hungary

 

Kapcsolódó

Lovasi és Kispál újra együtt Cikk

Lovasi és Kispál újra együtt a színpadon, sőt, még az új Lovasi-lemezanyagból is hallhatunk előzetest március 12-én.  Jutka, meg a többiek címmel ad „belépős” online koncertet március 12-én a TRIP hajón Lovasi András. A fellépést élőben, valós időben és ami talán a legfontosabb, kiváló minőségben n

Megjelent Amy Shark Ed Sheerannel közösen írt dala Cikk

Amy Shark A nyolcszoros ARIA Award győztes Amy Shark megjelentette ‘Love Songs Ain’t For Us’ című dalát Keith Urban vendészereplésével. Ez a kiadvány Amy április 30-án megjelenő albumának (CRY FOREVER) egy újabb gyöngyszeme. Az Ed Sheerannel közösen írt dal egy meghatározó pillanat az énekesnő karrierjében

Megjelent Snétberger Ferenc és a Keller Quartett koncertlemeze Cikk

erenc Snétberger, Keller Quartett - Hallgató A Hallgató egy izgalmas, megható lemez gyászról és transzcendenciáról, amely megkoronázza Snétberger Ferenc és a Keller Quartett eddigi közös munkáját. A Zeneakadémián felvett koncertlemez Kleb Attila fotóival jelenik meg a legendás ECM kiadó gondozásában, itthon a Hangvető terjesztésében. Snétbe

Góbé: Chikós - karneváli dal, csavaros népi popba öltöztetve Cikk

Góbé zenekar A Góbé csavaros népi popzenéjén most ismét csavart egyet és a szatmári csárdást riói köntösbe bújtatva megírta a Chikóst, amely egy életigenlő, táncos szám, latinos hangszerelésben. Karneváli hangulat és szabadságvágy, dalos télűzés a farsangolás idején. A Góbé az elmúlt közel másfél évtized alat