Stand Your Ground - Premieren a Tulpa zenekar videóklipje Hír

Tulpa zenekar

Hirdetés

A Tulpa zenekar idén tavasszal megjelent How to Create… című nagylemezén szereplő első dalnak készült videóklipjét mutatják be. A dal címe Stand Your Ground, amiről a zenekar énekese Székely Marci és Bagdy György a dal szövegírója így mesél:

“Először tudtunk személyesen találkozni a járvány után, elmélkedtünk a világ dolgairól, nagyon fáztunk és az fogalmazódott meg bennünk, hogy bármilyen helyzetben ki kell állni amellett, amit gondolunk, legyen az egy általános gondolat, vagy egy konkrét téma.”

A dal mondanivalóján túl egy igazán különleges módon készült videóklippel szerette volna a zenekar megerősíteni az üzenetét. A klip készítői, Láposi Lilla és Láposi Dávid így foglalták össze a videó koncepcióját és készítési motivációikat:

“A Stand Your Ground videoklip különlegességét - természetesen a zenekar tehetségén kívül - a OneSCRN stúdió 28x6 méteres led fala adja, ami előtt a zenekar játszik.

A klip alatt a kamera mindig egy helyben marad, fix képet mutat, így háttérben futó ledfal videóval adtunk egy plusz mozgást a klipnek. Ez a ledfal videó nyújt betekintést nekünk a Tulpa zenekar lelkébe is.

Az együttes hangzásán és a dalszövegeikben érezhető az önazonosság, a lázadás és a határ állítás, de jelen van a józanság a tudatosság és emberségesség is. Ez olyan értékrendről árulkodik, ami a mostani gyorsan és már-már lélek nélkül élő társadalmunkból kezd eltűnni.

A zenekarral egyhangúan egy olyan képi világot szerettünk volna átadni a nézőknek, amely finoman reflektál a globálisan zajló eseményekre. Azokra, amelyek morálisan megkérdőjelezhetőek, aminek mi emberek valahol ki vagyunk szolgáltatva, és mégis valahol tudunk tenni azért, hogy ne érezzük olyan végzetesnek ezeket, mert nem azok. A dal címe és a refrének kezdő sora “Stand Your Ground” jelentése a kitartásról szól, amelyre a legnagyobb szükség van a krízis időkben. A hit és bizalom filozófiáját, az emberi lét nyersségét és mindennek a megértésének a misztikus kulcsát jeleníti meg a klip. Szimbólumokba zár válaszokat, amik gondolatként a fejünkben voltak amikor elkezdtünk a klipen dolgozni.

Technikai érdekességként, a mozgóképet egy nagy formátumú szenzor (Kinefinity Mavo LF) rögzítette, kettő, ugyancsak speciális anamorfikus nagyformátumú lencsét használtunk hozzá. (Cook, Ana. 1.8x). A megjelenítés HDR ami magas minőséget kölcsönöz a videónak.”

 

Tulpa zenekar

Kapcsolódó

Itt az Odabent ismerős, a legújabb GranCanada dal Hír

GranCanada - Odabent ismerős Március negyedikén a Magyar Zene Háza falai között mutatja be Szemben a Nap című új lemezét a GranCanada. Erről egy dalt már ismerhet a közönség, most pedig itt a folytatás, a túlkapott bulizásokról szóló Odabent ismerős. „Nem szól másról címen jelent meg a legelső dalunk az albumról, a mostani

Lose Control - megjelent az I Love You Honey Bunny videója Hír

I Love You Honey Bunny - Lose Control Bár viszonylag ritka, hogy hazánkba eljusson a környező országok feltörekvő csillagainak híre, a prágai székhelyű, indie-pop-rockot finoman elektronikával fűszerező I Love You Honey Bunny nem ismertelen a magyar koncertre járó közönség számára. Eddig összesen hat alkalommal játszottak nálunk, konc

Itt a Gekko! - Friss dalt villantott a Freakin' Disco Hír

Freakin' Disco - Gekko Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze, amiről a Face Yourselfet már hallhattuk. Most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség. 2020 végén kiadott live EP-jük után a zenekar kiéheztette a rajongókat, hogy aztán t

Félúton a valóság és a káprázat közt - új dallal jelentkezik Antonia Vai Hír

Antonia Vai - Where The Bluebirds Fly A svéd/magyar énekesnő új dallal és hozzá egy videóval jelentkezik, amely ízelítőt ad a tavasszal megjelenő nagylemezéből. A Where The Bluebirds Fly című szerzemény az Antoniától megszokott őszinteséggel mesél, ezúttal a tisztánlátás és az illúzió vékony határ mezsgyéjéről. Antonia Vai megnyerő e