Szemben a Nap - Itt a GranCanada új lemeze Cikk

GranCanada - Szemben a nap

Hirdetés

A GranCanada zenekar alternatív R&B zenéjével sok minden történt, most a 2020-ban megjelent Fénytörés album után itt a zenekar második nagylemeze, a Szemben a Nap. A 8 számos anyag egy fiatal felnőtt önreflexióin visz keresztül, amit élőben március negyedikén mutat be a zenekar a közönségnek.

A legfontosabb dolog az, hogy Zsó (Varga Zsófi – énekesnő) ezen az albumon már egyedül van front pozícióban és teljes egészében az övé az album, az ő gondolatait halljuk. Nagyon sokáig keresgéltünk, de ezzel a lemezzel megtaláltuk már, hogy mit akarunk átadni a hallgatóknak. Ez az anyag rövidebb idő alatt készült, így érezhető az is rajta, hogy kik voltunk mi ezekben a napokban. Utólag jöttünk rá, hogy ez a dalcsokor mennyire egy irányba mutat. – meséli a zenekar arról, hogy mi is változott meg a dalszerzési folyamatban.

Szerintem az az egyik nagy büszkeségünk ezzel a lemezzel kapcsolatban, hogy ez lett az az anyag, amiről eddig azt mondtuk, hogy na ilyesmit szeretnénk írni. – ezt már a GranCanada alapítója Gáll Barnabás vágja közbe. - Eddig bármit kiadtunk, utána mindig arról beszéltünk, hogy legközelebb még finomítsunk rajta zeneileg, legyen letisztultabb, találjuk meg még ennek meg annak jobban a helyét, legyen ilyenebb. Zeneileg a Szemben a Nap lett az ilyenebb.

Ebben a folyamatban Weil Andris (ODD ID, ex- Kistehén, ex- The Qualitons) is rengeteget segített, ez volt az első alkalom, hogy producerrel dolgoztunk. Ötletekből húzott, ő csiszolta le a sokszor túljátszott dalainkat, és ő javasolta, hogy kvázi költözzünk össze. Imádjuk az alkotótáborokat, de azért 12 nap az ukrán határhoz közel Sonkádon, egy fűtetlen nyaralóban, az első nagy őszi hideg alatt, szakadó esőben egész más csapatdinamikát igényel, mint egy három napos kiruccanás. Ezek apróságoknak tűnnek, de a végeredményben talán ezek hallhatóak a legjobban, ez a csapatszellem az igazi esszenciája az anyagnak. – a zenekar által viccesen Sonkád Studiosnak nevezett alkotótábor lemezhez hozzátett szerepéről mondja már ezt el a csapat.

A teljes lemez vizuális világa nagyon letisztult, ebben ismét Galambos Geri volt a GranCanada segítségére, aki megalkotta ezt a világot. Az album borítója és a Szemben a Nap cím sem véletlen, az éjszakák önreflexív részébe jutunk bele.

„Egy teljes utat élünk át ebben a kicsit több, mint fél órában. Első lépésként rájövünk, hogy ha valami túl jó, hogy igaz legyen, akkor nem igaz, innen pedig egészen odáig érünk el, hogy elfogadjuk ezeket a történéseket az élet velejárójaként. Közben megküzdünk az éjszakai élet mélységeivel, magasságaival, rengeteg érzéssel. Mindennel, amit egy éjszakai ébrenlét magával hozhat, közben pedig végig magunkra figyelünk, hogyan hathat ez ránk. Reméljük mindenkiből tud majd érzelmeket felszabadítani ez az album, mi egész biztos, hogy egy óriási darabot hagytunk magunkból ebben a lemezben. Eddig a legnagyobbat.” - Zárja le az önreflexív lemezt önreflexív gondolatokkal a zenekar.

A lemezt élőben március negyedikén mutatja be a Magyar Zene Házában a zenekar, a Nunki Bay Starship társaságában egy különleges esten. Aki pedig vidéken szeretne GranCanada lemezbemutatót látni az az események között érdemes, hogy szétnézzen, március végéig a Lóci Játszik vendégeként járják az országot.

 

GranCanada

Kapcsolódó

Komplex előadó-támogatói programot indít a WMMD Cikk

artist2watch Független hazai előadók részére indít egy komplex támogatási programot a WMMD. A piacvezető zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban - a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható. A WMMus

Megjelent az idén 40 éves Dresch Quartet Londonban rögzített koncertalbuma Cikk

Dresch Quartet: Live in London Az EFG London Jazz Fesztiválon lépett fel 2022-ben a Dresch Quartet.  A koncert felvételéből nyolc kompozíció a vinylen és digitálisan is elérhető Live in London című albumon jelent meg. „A zene az energiáról szól. Amikor felléptünk a színpadra már érezni lehetett a londoni közönség szeretetét, vá

Koncertlemezt adott ki a Góbé 15. születésnapjáról Cikk

Góbé 15 Live Müpa lemez Megjelent a Góbé 15 Live Müpa lemez, amely a zenekar tavalyi, 15. születésnapjára repíti vissza a hallgatókat. A koncertlemezen az élő megszólalás energiái mellett az előadás vendégeinek köszönhetően a dalok soha nem hallott változatban csendülnek fel, hol klasszikus zenei, hol hiphop elemekkel ki

Tedd ki a polcra életed koncertjét, és támogasd a daganatos gyermekek kezelését! Cikk

Bin There árverés tételek Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje. Ennek lényege, hogy olyan zenekari “szemetet” zárnak palackba, ami a rajongók számára igazi kincs. Kopott pengetők, szakadt gitárhúrok, széttört dobverők, lezúzott mikrofonok, berepedt cintányérok, rongyos setlistek, vagy éneke