Új dallal, klippel és koncerttel tér vissza a Blind Myself - 2023-ban jön a 7. nagylemez! Hír

Blind Myself 2022

Hirdetés

2016-ban fejezte be aktív működését Magyarország egyik legizgalmasabb underground metal bandája, a Blind Myself. A rajongók egyetlen vigasza, hogy a 6 éve tartó inaktív állapotot a zenekar pár évente megszakítja egy-egy koncerttel. Ilyen volt a 2018-as Emlékeztető Szuri című buli, amellyel a régi Dürer Kert nagytermét töltötte meg teljesen a Blind.

Most itt az újabb dózis: 2022-ben, a zenekar alapítása után 27 évvel újra visszatér az Akvárium Klub NagyHalljába, október 28-án, hogy újra koncertezzen. Ez lesz az Emlékeztető Szuri II.

Közel 25 éves karrierje alatt a Blind Myself bejárta a nagyvilágot: a tagok éltek és koncerteztek az Egyesült Államokban, többször turnézták végig Európát, de persze a hazai fesztiválokon és klubokban is állandó fellépők voltak. Összesen 6 lemezt, egy EP-t és egy válogatáslemezt jelentettek meg.

Ha van valami, amire még a koncertnél is jobban vágynak a rajongók, az nyilván valami új hanganyag – most végre ez a kívánságuk is teljesül. A koncert előtt jelenik meg ugyanis az együttes új dala Akárki fia címmel.

A dalszövegen Tóth Gergő énekes újra Pálinkás Tamással (ex-IstenHátaMögött, Nagyúr) dolgozott – együtt írták a Blind Myself mindmáig legnépszerűbb, Négyszögöl című albumát is.

„Az Akárki fia fő üzenete számomra – magyarázza Gergő –, hogy nem számít, kik vagyunk, nehéz identifikálni a származásunkat, ezért kizárólag a jelenünk és cselekedeteink számítanak. Nem a származásom, a vérvonalam alapján leszek jobb vagy rosszabb ember, hanem attól, ha azt nézem, mit tehetek a saját életemben másokért és magamért."

A dal klipjét Büki Balázs rendezte, aki többek között készített videót már Azahriah-nak, DESH-nek és Dzsúdlónak is – köztük több is bekerült a Klipszemle versenyprogramjába.

A rendező így nyilatkozott a munkáról: „A dalszövegből indultam ki, ketten okoskodtuk ki a történetet Emil Goodmannel. Számomra a boldog együttlét nem kötődik semmihez, gyökerek nélkül is működik az együttélés, mint pl. akár New Yorkban, vagy épp a választott családokban, amilyet mind többen építenek maguk köré ebben az elidegenedett világban. Erre szerettem volna egy aktuális szinonimát találni. Az ember a szabadságért küzd, úgyhogy szabad lelkeket akartam szerepeltetni a videóban. A végén pedig egy arcban olvad össze minden küzdelem."

A klip érdekessége, hogy a kisfiú szerepét Tóth Gergő énekes kisfia, Bendegúz játssza. A végére pedig a hír, amelyre oly rég várnak a Blind-rajongók: 2023-ban megjelenik majd az Akárki fia folytatása – igen, egy teljes nagylemez!

 

Blind Myself

Kapcsolódó

AWS: megjelent a legújabb single a májusban érkező nagylemezről Hír

AWS - Fények nélkül Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. “Régóta dolgozunk az AWS zenekarral, és klipkészítés tekintetében mindig az egyik legrugalmasabb és legkreatívabb zenek

Tiszta lappal indítja az évet a Woodstock Barbie Hír

Woodstock Barbie - Clean Sheet Az újrakezdés nehéz ügy, de mindig csak addig nehéz, amíg bele nem kezdünk. A Woodstock Barbie decemberben még erősebben tért vissza, és végre itt az új daluk, a Clean Sheet, egy igazán nem mindennapi klippel.  A Woodstock Barbie még nyár elején búcsúzott el előző énekesnőjüktől, de hamar megtalá

Itt egy újabb kiadatlan Linkin Park szám, április 12-én érkezik az kiadvány! Hír

Linkin Park – Friendly Fire A generációs himnuszokat összegyűjtő Linkin Park április 12-én mutatja be karrierje első legnagyobb slágereit Papercuts (Singles Collection 2000-2023) címmel. A 2020-as Hybrid Theory (20th Anniversary Edition) és a Meteora (20th Anniversary Edition) tavalyi rajongói lelkesedése végül arra inspirá

Tim is Now - Visszatér az alapokhoz a Brains új dala Hír

Brains - Time is now Megjelent a Time is now, amely a „régi” Brainst idézi hangulatában és hangzásában is, a hozzá készült klip pedig igazán formabontó lett. „A kezdeti zenei stílusunkra jellemző, keményebb hangzású drum ’n’ bass dalról van szó. Visszatértünk az alapjainkhoz és az angol nyelvhez is, és állandó társ