Úttörő technológiával készült Zséda új videoklipje Cikk

Zséda: A Falakon Túl

Hirdetés

Zséda megállíthatatlan. A Hello, az Életben maradni, vagy a Csak a szívemet dobom eléd című dalok óriási sikere után az örökké megújuló énekesnő egy exkluzív videoklippel forrósítja tovább az idei nyarat: a Szívizomláz albumról érkezik A falakon túl.

A kifejezetten groovy, táncos, glamúros sláger, amely Quincy Jones világát idézi, nem csupán a hallgatókat, de a nézőket is beszippantja, a klip ugyanis egy xR stúdióban készült egy világszinten is úttörőnek számító technológiával.

"A virtuális (VR) és a kiterjesztett (AR) valóság többek számára ismerősen csenghet, az xR (Extended Reality, azaz kibővített valóság), azonban egy viszonylag új megoldás. Ezek egyidejű ötvözését nevezzük kevert valóságnak (MR), amely az xR stúdióban megvalósul. A stúdiót tulajdonképpen egy fél LED-kocka (a fal lehet íves is), illetve néhány speciális, high-tech eszköz alkotja, amelyekkel különböző tereket tudunk megalkotni vagy felépíteni.” - magyarázta Szegő Tamás, a technológiát biztosító Special Effects Zrt. értékesítési és marketingigazgatója.

Magyarországon Zséda videoklipje az első, amit így forgattak le, de a nemzetközi színtéren is csak egy pár példát találunk. xR stúdióban készült például Katy Perry ikonikus Daisies című videója, melyet a 2020-as American Idol döntőjében adott elő, vagy a Maroon 5 Beautiful Mistakes című klipje.

"A Zséda által megálmodott fantáziavilág nemcsak a LED-falak között, de azokon túl is megjelenik a videóban, hiszen az xR stúdióban a kreativitásnak tényleg semmi sem szabhat határt. Ezzel a megoldással olyan jeleneteket is létrehozhatunk, amelyeket hagyományos forgatási körülmények között hatalmas költséggel, vagy egyáltalán nem lehetne megvalósítani.” - tette hozzá Szegő Tamás.

“Talán még soha nem tanultam ennyit magamról egy lemez születése közben.” - mondta el Zséda a Szívizomláz című nagylemezről. “Amikor megszülettek a dalok, még nem is sejtettük, hogy olyan időszak következik, ami gyökerestől forgatja fel megbízható világunkat. A szövegek a pandémia, a bezártság után egészen más értelmet nyertek. A falakon túl....mennyire mást jelent ez a néhány szó most, mint 2020 előtt! Ma még inkább tudjuk, hogy az ajtókon, a falakon, a bezártságon túl ott van az igazi világ, ami arra vár, hogy felfedezzük, megcsodáljuk, megöleljük és ha kell, akár magunkkal vigyük a falak közé.”

A falakon túl című dalhoz a rendező egy vibrálóan színes fantáziavilágot képzelt el, amely megvalósításához az xR stúdió volt a legtökéletesebb eszköz. A szuper hangulatú forgatás végeredménye biztosan elkápráztatja majd a közönséget. A Special Effects csapata nagyon büszke arra, hogy az egyik legelső, xR stúdióban forgatott projektjük Zsédával valósulhatott meg.

 

Magneoton

Kapcsolódó

Mély témák, személyes történetek - Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezett Cikk

Dallos Bogi - Az út közepén Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezik, amely mély témákat dolgoz fel széles spektrumon, személyes történetekbe ad betekintést. A fiatal énekesnő lemez mellett egy izgalmas képi világú klippel is jelentkezik, amely egy teljesen új oldalát mutatja meg. Dallos Bogi közel tíz éve aktív a mag

Budapest Parkban forgatták a Three Days Grace legújabb videóklipjét Cikk

Thre Days Grace  - Budapest Park (Fotó: Rosta Márk) A többszörös platinalemezes Three Days Grace hetedik, ”Explosions” című albumának bemutató turnéja során szeptember 30-án hazánkban is fellépett, a Budapest Parkban. A koncert sikerét mi sem tükrözi jobban, mint hogy legújabb klipjüket, ”I Am The Weapon” című dalukhoz, teljes mértékben ez alatt a

Materializálódott az új iamyank album - lemezbemutató november 16-án az Akváriumban Cikk

iamyank lemezbemutató 2022 iamyank második nagylemeze a Láttam a jövőt meghalni, őszinte, kitárulkozó és erősen önreflexív, mindannyiunkat rákényszerít, hogy szembenézzünk az életünk egy olyan részével, aminek sötétjébe alámerülni izgalmas, sötéten gyönyörű utazás. “Feltettem magamnak kényelmetlen kérdéseket: mitől félek

Itt egy új Depresszió-dal - November 4-én érkezik az új nagylemez Cikk

Depresszió - Ébren tart Új videoklipet mutatott be a jövő hétvégén új albumával jelentkező Depresszió - az Ébren tart című dalhoz a Mihaszna Film stábjával a Bükki Csillagdában forgatott a zenekar egy látványos kisfilmet. Halász Ferenc (ének/gitár) a helyszínről: “Új stábbal dolgoztunk, és nagyon elégedettek vagyunk