Ya Ou „Tükörkép”-ében Jokert látta egykor - új klip és dal Hír

Ya Ou - Tükörkép

Hirdetés

Hamarosan édesapa lesz, és a karrierjében is megtalálta az útját a ritkaságba menően sokoldalú dalszerző-előadó, Ya Ou, akit számos megpróbáltatás ért a kezdetekkor. Éppen erről mesél vadonatúj felvétele, a „Tükörkép”, amiben a ritmusgitáré és Ya Ou-tól megszokott fülbemászó dallamé a főszerep. A dalhoz egy mélységekkel és magasságokkal teli videóklip is készült, amiben Patkós Márton bezsebelhetné a legjobb Jokert alakító magyar színművész díját!

„Ismerős érzés lehet az “elég vagyok én ehhez?” kérdés mindenkinek, legyen szó szakmáról vagy épp magánéletről. Az én életemben a kételyek mindig is jelen voltak, egészen kisiskoláskorom óta, de akkor még nem tudtam, hogy miként kezeljem és hogy fordítsam előnyömre ezt. Meg akarunk felelni magunknak és másoknak, de ha az ember nem tesz rendet a fejében, hirtelen azon kaphatja magát, hogy egyik székre se sikerült leülnie. Az új „Tükörkép” című szerzeményem pont erről szól sorokba-rímekbe foglalva”

– árulja el Ya Ou, akit ország-világ megszerette a Sztárban sztár leszek! műsorában, hiszen akkor bebizonyítva, hogy hétről hétre milyen rögtönzésekre és merész átalakulásokra képes egészen a dobogós, második helyig.

Ya Ou, aki nemcsak két további, sikeres formációban énekel és zenél (Vasovski Live és Ocho Macho), de saját maga is állandóan kísérletezik műfajokkal, együttműködőkkel és hangzással – mint például PRIBELSZKI-vel közös félmilliós YouTube-nézettségű „Találkoznánk”, a legutóbbi „Nem vagyok még készen”, vagy a rock’n’rollos „Ne siess” című kiadványokban, mégis a leggyakoribb ismérve, hogy saját magához hűen alkot.

„A dalszöveggel kezdtem, ami a mai trendekkel teljesen szembe megy olyan értelemben, hogy kevés a visszatérő gondolat, nem kétszavas sorokból, egyszerű kifejezésekből áll. Én mégis úgy döntöttem, hogy inkább ezt az utat választom, mert ez vagyok én és ez a téma többet érdemel pár semmitmondó szónál, ami pusztán annak ad esélyt, hogy a dal sláger legyen és könnyen beragadjon az embereknél. Így érzem magam önazonosnak, ettől érzem jól magam” – osztotta meg ezt a dalszerzőknél ritkán választott sorrendet Ya Ou, aki ezután megírta a track üdítően harmonikus-popos zenei alapját Ferencz Péter Peet hangszerelésével.   

Ahogy a dalban, úgy a kreatív Makk Vata által rendezett videóklipben is fellelhetőek a kontrasztok. Az egyik pillanatban még egy extrém Szabó Anikó által kitalált tánckoreográfiát láthatnak a nézők, majd egy bohócnak kifestett stand-upos karakter vívódásai bukkannak elő, aki valójában Ya Ou lelki alteregójaként jelenik meg.

Azért döntöttünk ennél a szerepnél, mert egy bohócon minden fajta szélsőséges érzelem meglátszik, ahogy néha az ember láthatja magát kívülről. Patkós Marci rendkívül pontosan hozta a saját magával küzdő előadót, tökéletes választás volt erre a szerepre. Nem mellesleg nagy rajongója is vagyok” – mondta el a szerző.

 

Ya Ou

 

Kapcsolódó

Új dalt hozott a június 8-án nálunk is fellépő X Ambassadors Hír

X Ambassadors koncert 2023 Az X Ambassadors olyan slágerekkel tört be a toplistákra, mint az Unsteady vagy a Renegades és azóta is megbizható tempóban hozzák az újabb és újabb slágereket. Most pedig itt a legújabb, a Happy People, amely egyben egy új, kollaboratív kislemez projektnek is a része. Az X Ambassadors június 8-án

Megérkezett a Carson Coma 4. nagylemeze Hír

Carson Coma - IV Négy év alatt a negyedik nagylemezét adja ki az eddig fiatal rockzenekarként emlegetett együttes, akik most először kiadótól függetlenül rakták össze a legfrissebb zenei anyagukat. A felnőtté válás szimbólumaként, a szinte cím nélküli IV album alaposan körbejárja az aktuális társadalmi kérdéseket,

Barbie-dalt hozott a nyárhoz Dua Lipa Hír

Dua Lipa  „Dance The Night” Dua Lipa vadonatúj single-je a nyár legjobban várt filmjéhez készült. A ’70-es évek nosztalgikus stílusával megfűszerezett popdal lett a vezető előfutár a Barbie-film hatalmas sztárokat felvonultató, soundtrack lemezéről. Az ikon 2017-ben robbant be a köztudatba ’Dua Lipa’ című albumával, ami azó

Horváth Tamás és Kowa közös dallal jelentkezett Hír

FEHÉR HOLLÓ - KOWALSKY MEG A VEGA X HORVÁTH TAMÁS Egy nem mindennapi páros alakult meg: Horváth Tamás és a Kowalsky meg a Vega zenekar állt össze egy dal erejéig, az összeborulásból pedig máris elkészült, a "Fehér holló" című videóklip. A meglepő együttműködés Horváth Tamás ötlete volt, melyre Kowa azonnal igent mondott, a végeredmény annyira jól