Dokumentumfilm készült a Fran Palermo frontemberéről Hír

Hirdetés

Az indexes Szőke Barna és Szilli Tamás filmjét Henri Gonzóról, a Fran Palermo frontemberéről legelőször a Bánkitó Fesztiválon mutatják be. Henri Gonzo 2011 végén alapította meg a Fran Palermo zenekart, ami egyedi felállásának és a hazai színtéren egészen különleges megszólalásának köszönhetően a 2010-es évek egyik legnépszerűbb magyar zenekarává nőtte ki magát. Az egész esszenciáját a trópusi ritmusok adják, amit nagyban befolyásol a frontember spanyol származása.

Tavaly Groningenben, a Eurosonic Fesztiválon barátkozott össze a rendező és az operatőr a zenekarral. Szőke Barna saját bevallása szerint ráadásul igencsak szkeptikusan állt először hozzájuk.

„Én a Veszprémi Utcazene Fesztiválon láttam őket először, akkor nem tetszett a zene, amit csináltak, ellenben olyan lazaság áradt a kis csapatból, hogy csak pislogtam, és amikor megtudtam, hogy milyen fiatalok. Bevallom, még kicsit irigy is lettem (jó magyar zenész szokás szerint) , hogy nemá’, ilyen fiatalok és ekkora a közönségük? Ezt hogy? Miután megjelent az első lemezük, már rajongó lettem, és mai napig szeretem a zenéjüket.”

Az elmúlt másfél évben több száz gigányi és sok-sok órányi nyersanyag gyűlt össze. A készítők mindenhová követték a zenekart, de vannak jelentek – mint például a tavaszi erdélyi turné -, amiket Henriék saját maguk vettek fel – ezek a rendező szerint a legőszintébb és legerősebb képsorok lettek.

A film tehát nem csak a kulisszák mögé enged betekintést, de egy kivételes sorsú, sokszor fura figurának vélt multiinstrumentalista tehetséget és az ő alkotási folyamatát mutatja be.

„ A legjobb pillanat nekem az volt, mikor Henrinél forgattunk egy fél napot. Befejeztük forgatást és már éppen indultunk volna, akkor Henri leült zongorájához és elkezdett játszani csak úgy. Baromi jól szólt, úgyhogy gyorsan bekapcsoltuk kamerát és felvettük. Ez egy megismételhetetlen pillanat volt, ami remélem majd a filmen is átjön.” – emlékszik vissza Szilli Tamás.

Vajon miért sikeres a zenekar itthon? A dalok miatt? Az energiájuk miatt? Vagy a frontember, Henri karizmája és színpadi jelenléte az, ami tömegeket vonz? Mások ennyi idősen szoktak zenekart alapítani. Ők pedig már túl vannak a hatodik teltházas szülinapi bulijukon.

A film július 12-én 17.30-kor debütál a Bánkitó Fesztiválon, a Polgármesteri Hivatalban.

 

Sajtóanyag: Fran Palermo

Kapcsolódó

The Tumor Called Marla: megjelent a Limbo City album! Hír

A HammerWorld magazin nyári számának mellékleteként jelent meg a budapesti elektronikus/modern metalt játszó THE TUMOR CALLED MARLA első teljes hosszúságú nagylemeze, a Limbo City az Edge Records gondozásában. A popos dalszerkezeteket elektronikus alapokkal és erőteljes, néhol progresszív elemekke

The Prodigy: új dal, novemberben itt az új lemez! Hír

Már egy ideje tudjuk, hogy javában hegesztődik az új The Prodigy album, de ma ezen infóhoz végre konkrétumokat is hozzászőhetünk! Tehát a július 26-án a FEZEN 2018-on is fellépő csapat, november 2-án ront majd rá a nagyvilágra az új, No Tourist címre keresztelt korongjával, amelyet egyébként már e

Fesztivált rendez a Deftones (is)! Hír

Egy újabb jeles zenekar szervezte eseményt írhatunk be a naptárba, ugyanis november 3-án, hagyományteremtő szándékkal, a Deftones is útjára indítja a maga nagyrendezvényét a Live Nation támogatásával, a Dia de los Deftones fesztivált! A zenekar nem hazudtolja meg saját, megannyi stílusból építkez

AWS: Hol Voltál? - klippremier Hír

A májusi lisszaboni dalverseny után sem volt megállás a modern metált játszó ötfős bandának. Amellett, hogy hatalmas koncertet adtak a Budapest Parkban az Apey & the Pea zenekarral több ezer ember előtt, zavartalanul folytatták vidéki klubturnéjukat és belevágtak a fesztiválszezonba is, miközb