A Gorillaz társult az E.ON-nal Hír

A napenergia hamarosan igazán nagy hangerőre kapcsol: az E.ON a Gorillaz brit popegyüttessel társult. A banda és az E.ON együttműködése egy film bemutatásával, valamint egy kizárólag napelemes és akkumulátoros rendszerekből származó energiával működő zenestúdió megalapításával indul. Az E.ON az elmúlt néhány hónap során tervezte meg és helyezte üzembe a stúdiót, ma pedig a partnerek bemutatják a Gorillaz egyik legújabb, „We got the Power” című dalához közösen készített videoklipet. A film készítéséhez kizárólag napelemes és akkumulátoros rendszerekből származó energiát használtak.

Hirdetés

A sivatagban játszódó filmben több mint ezer táncoló játék, több száz fényinstalláció, számos világító tintahalakkal teli akvárium, egy szakasz villogó UFO és egy hatalmas, arany szerencsemacska látható – melyeket mind napenergia, illetve ezzel feltöltött akkumulátorok látnak el árammal. A klip nem animációval készült, hanem valóságos, működő kellékek szerepelnek benne, napenergiával feltöltött akkumulátorokkal, a háttérben a Gorillaz lüktető zenéjével.

Ez a film készíti elő a terepet a szintén napelemekkel és akkumulátorokkal működő „E.ON Kong Solar Studios” zenestúdió számára, amely az angliai „Demon Dayz” fesztiválon mutatkozik be június 10-én. Ezzel a Gorillaz mindeddig virtuális zenekara kilép a valós világba. Az E.ON napenergia- és akkumulátortechnológiája segítségével a stúdió lehetővé teszi feltörekvő zenészek számára, hogy új számokat készítsenek a Gorillaz-zal, melyek az E.ON központi honlapján  lesznek megtekinthetők. Az E.ON Kong Solar Studio a Gorillaz régóta várt, júniustól novemberig tartó, világ körüli turnéjának számos helyszínén, több koncerten és fesztiválon is ott lesz. Az egyes országok zenészei az E.ON helyi Facebook-oldalain keresztül jelentkezhetnek az E.ON Kong Solar Studióhoz való hozzáférésért.  

Murdoc Niccals, a Gorillaz alapító tagja és basszusgitárosa a következőt mondta az együttműködésről: „Én magam is környezetvédőnek tartom magam. Ezért is volt fontos számunkra, hogy az E.ON-nal, a napenergia-tárolás vezető innovátorával összefoghassunk egy olyan stúdió létrehozására, amely nemcsak abban segít, hogy jobb zenét készítsünk, hanem abban is, hogy védjük bolygónk klímáját. Az E.ON kiváló akkumulátorainak segítségével ugyanis akár sötétben is dolgozhatunk.”

A Gorillaz együttessel való összefogás az E.ON új globális márka átpozícionálásához kapcsolódik, melynek lényege, hogy innovatív megoldásainkkal jobbá tegyük az emberek életét. „Ehhez a mindeddig egyedülállóan kreatív és ambiciózus projekthez a nap energiáját használjuk. A Gorillaz együttessel való partnerkapcsolatunk pedig kiválóan példázza, mi mindent el lehet elérni a solar technológia és az energiatárolási technológia ötvözésével. Ez remekül illeszkedik a Gorillaz szellemiségéhez, akik merész hangzásukkal és képi világukkal, illetve innovatív megjelenésükkel már évek óta inspirá lják közönségüket és a többi zenészt” – mondta el Karsten Wildberger, az E.ON SE igazgatósági tagja.

 

Sajtóanyg: E.ON

Kapcsolódó

Depresszió: Új dal és klip, indul a tavaszi turné Hír

Mozgalmasan telnek a Depresszió napjai. Az év elején különváltak a sampleres Pálffy „SODA” Miklós és a zenekar útjai, amiről az alábbiakat nyilatkozták: „Hét év közös munka után szakmailag eltávolodtunk egymástól SODA-val, ezért arra a döntésre jutottunk, hogy visszatérünk a négytagú formációhoz.

Megjelent BoZaN új EP-je Hír

Számos zenekar tagja volt az elmúlt években, több kulturális és médiaprojektből ismerhetjük a nevét, most azonban három EP-ből álló sorozata újabb részét tárja elénk hazánk egyik legkülönlegesebb könnyűzenei alkotója, Bodrogi Bozán András. Bodrogi Bozán András hosszú ideje aktív szereplője a haz

Sunset: új dal, a héten új lemez Hír

Március 2.-án megjelenik a HammerWorld Magazin mellékleteként a We Are Eternity! A zenekar eddigi legkiforrottabb és legfontosabb állomása ez a nagylemez. Az album „do it yourself” módon készült, tehát a keverésén kívül minden stúdió munkálat a zenekar tagjainak keze munkáját dicséri.  Az eddigie

Nagy Dávid: Hangos lesz - szólóban ez ex-Pokolgép gitáros Hír

Nagy Dávid neve sokaknak ismerős lehet a Pokolgép zenekar múltjából, hiszen egészen fiatalon,  2001-től 10 éven át gitárosként erősítette azt. Ezúttal azonban egy egészen új arcát mutatja be a nagyérdeműnek. Dávid szólólemeze a Hangos lesz az EDGE Records gondozásában a márciusi HammerWorld Magazi